Nieuwsoverzicht week 23
CEO Wiebe Westerhof legt dit najaar functie neer
Dit najaar zal de CEO van Troostwijk Wiebe Westerhof (58) na ruim 35 jaar dienstverband een stap opzij doen. Hij zal nog verbonden blijven aan de organisatie, maar dan in een andere positie. Momenteel wordt er gezocht naar een geschikte kandidaat aan wie hij het stokje kan overdragen.
Lees verder
IFV-VVBA-scriptieprijs 2021 voor scriptie over simulaties van vliegvuur
Leo Willem Menzemer van de University of Maryland/Ghent University heeft met een scriptie over numerieke simulaties van vliegvuur bij grote buitenbranden de IFV-VVBA-scriptieprijs 2021 gewonnen.
Lees verder
Jim van Hees benoemd als interim Chief Financial Officer Anthora
Athora Netherlands N.V. (Athora Netherlands) kondigt vandaag aan dat Jim van Hees per 1 juli 2021 is benoemd tot interim Chief Financial Officer (lid van de Raad van Bestuur) van Athora Netherlands en zijn verzekeringsdochters. De Nederlandsche Bank en de Ondernemingsraad van Athora Netherlands hebben goedkeuring verleend voor de benoeming.
Lees verder
Drie winnaars bij Autoverzekeraar van het Jaar Award
Onafhankelijke vergelijkingssite Autoverzekering.nl heeft de winnaars van de tweede editie van Autoverzekeraar van het Jaar Award bekendgemaakt. Uit het bijbehorende consumentenonderzoek* blijkt dat verzekeraars steeds beter naar de wensen van de klant luisteren. Dit jaar is er voor elke dekking een winnaar gekozen.
Lees verder
Crawford treedt toe tot organisatie LetselVrouwen
Désirée Lam is namens Crawford toegetreden tot de organisatie van LetselVrouwen. LetselVrouwen is een gratis netwerkevenement voor vrouwelijke letselschadeprofessionals dat ieder jaar op de laatste donderdag van september wordt georganiseerd. In 2020 ging LetselVrouwen niet door vanwege de pandemie. Dit jaar verwacht de organisatie dat het evenement, al dan niet met aanvullende maatregelen vanwege Covid 19, wel door kan gaan.
Lees verder
Vier op de vijf Nederlanders laat woonhuisverzekering niet aanpassen
Volgens risico- en verzekeringsadviseur Aon wordt door 80% van de Nederlanders de woonverzekering niet aangepast na een grootschalig klusproject of een verbouwing. Dat kan tot onaangename verrassingen leiden.
Lees verder
Roberto van Akkeren sluit aan bij Hanselman Groep
Per 1 augustus 2021 treedt Roberto van Akkeren NIVRE-re (48) in dienst bij Hanselman Groep in de functie van Senior Schade-expert / Vakgroep Coördinator voor het Team Brand. Sinds 2002 is Roberto werkzaam als schade-expert binnen het vakgebied, waarvan de laatste 15 jaar bij expertisebureau CED. Hij zet zich daarnaast al lange tijd in als Salvage Coördinator en als voorzitter van de ondernemingsraad.
Lees verder
18% minder wegongevallen door corona, stijging te zien tijdens versoepeling
Corona zorgt voor veel veranderingen, ook in het verkeer. In het eerste kwartaal van 2020 daalde het aantal ongevallen met ruim 12% ten opzichte van 2019. In hetzelfde kwartaal van 2021 is opnieuw een flinke daling van 18% zichtbaar ten opzichte van 2019. Tijdens de versoepelingen in de zomer van 2020 steeg het aantal wegongevallen juist weer. Dit blijkt uit onderzoek van Pricewise op basis van politiedata.
Lees verder
Veranderingen binnen het MT Expertise van Hanselman Groep
Jacques de Waal NIVRE-re, senior schade-expert en Manager Operatie Expertise bij Hanselman Groep, heeft aangekondigd de organisatie per 1 september 2021 te verlaten. Jacques heeft gekozen voor een nieuwe uitdaging binnen Nationale Nederlanden, team SELM, als schadestroom manager/senior schade-expert voor diverse labels.
Lees verder
Onbegrijpelijke draai 'actieve provisietransparantie schadeverzekeringen'
Zowel CFD als Adfiz vinden de onverwachte draai van minister van Financiën Wobke Hoekstra over het dossier 'actieve provisietransparantie schadeverzekeringen' onbegrijpelijk.
Lees verder
De top 100 belangrijkste spelers in de financiële adviessector
Voor de tweede maal vindt publicatie plaats van de top 100 belangrijkste spelers in de financiële adviessector. Het overzicht is samengesteld door het Ratinginstituut Financiële Dienstverlening (RiFD), in samenwerking met Oostdam & Partners. De lijst geeft inzicht in de personen die (mede) bepalend zijn voor de huidige staat en de toekomst van de intermediaire bedrijfstak.
Lees verder
Innovatieve low-code applicatie ‘Bumper’
Mendix, onderdeel van Siemens en wereldwijd leider in enterprise low-code, heeft voor TVM verzekeringen, specialist in logistiek en transport, een innovatieve applicatie voor soepele schaderegistratie ontwikkeld. De Bumper-app is gebouwd op het low-code platform van Mendix en stelt chauffeurs in staat eenvoudiger en efficiënter schade te melden.
Lees verder
Uw cursusdata letselschade
‘Interactief’, ‘afwisselend’ en ‘gemakkelijk’ in de woorden van de cursisten die u voorgingen. Volg dit voorjaar ook een online cursus bij Kerckebosch. Bijvoorbeeld de nieuwe leergang Specialisatie Personenschade, Aansprakelijkheid en Verzekeringsrecht, de nieuwe cursus Letselschadevergoeding of de goed beoordeelde cursus Complexe situaties in de letselschaderegeling. NIVRE PE- en NOvA PO-punten toegekend. Ook incompany-mogelijkheden. Bekijk het volledig aanbod.
Lees verder
Nieuwe medewerkers voor Lengkeek
Per 1 juni zijn er twee nieuwe medewerkers gestart bij Lengkeek. Erwin de Kleijn gaat de expertise afdeling in Rotterdam versterken. Verder is Sjanie Verveer gestart als de nieuwe HR-medewerker binnen de organisatie.
Lees verder
Tot nu toe 17.694 overleden COVID-19-patiënten geregistreerd
Het RIVM heeft tot nu toe 17.694 overleden COVID-19-patiënten geregistreerd, waarvan 15.819 t/m februari 2021 (stand 8 juni 2021). Het RIVM ontvangt dagelijks meldingen van overleden COVID-19-patiënten vanuit de GGD’s. Omdat mogelijk niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, er geen meldingsplicht geldt voor overlijden aan COVID-19 en de registratie soms wat langer duurt, zijn de werkelijke aantallen overleden COVID-19 patiënten in Nederland hoger.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716