Nieuwsbrief week 15
DIAS en CED gaan koppelen voor efficiëntere schade-afhandeling
Bedrijfssoftwareleverancier DIAS en CED gaan samenwerken. In de aankomende periode wordt het schade-afhandelingsplatform CED Connect gekoppeld aan de functionaliteit die DIAS biedt aan financieel intermediairs. Hierdoor realiseren financieel intermediairs en gevolmachtigde agenten een efficiëntere schade-afhandeling.
Lees verder
Expertisebureau Vonck introduceert de ECO REPAIR SCORE®
Expertisebureau Vonck uit het Belgische Beveren en VITO, een bedrijf dat helpt duurzame projecten vorm te geven en innovaties op te schalen, delen hun kennis en ervaring om de impact op het milieu van voertuigherstel meetbaar te maken door middel van de ECO REPAIR SCORE®.
Lees verder
Polygon en a.s.r. organiseerden onlangs een online kennissessie
a.s.r. verzekeringen en Polygon, een bedrijf met meer dan 25 jaar ervaring in lekdetectieonderzoek, bundelden de krachten en organiseerden een digitale kennissessie voor schadebehandelaren, om kennis uit te wisselen over opsporingstechnieken en lekdetectie. Met deze kennis en techniek kunnen schadebehandelaren van a.s.r. gedupeerden met een lek- of waterschade nog beter helpen.
Lees verder
Elisabetta Caldera wordt Chief Human Resources Officer bij Aegon
Aegon heeft vandaag bekendgemaakt dat Elisabetta Caldera (1970, Italiaanse nationaliteit) per 1 juni 2021 in dienst treedt bij Aegon als Chief Human Resources Officer.
Lees verder
Ruime verdubbeling van snorfietsverkoop in maart
De verkoop van nieuwe snorfietsen is vorige maand ruimschoots verdubbeld ten opzichte van maart 2020. Uit de cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC blijkt dat er 5.925 exemplaren werden geregistreerd, tegen 2.596 een jaar eerder. Daarmee werd het hoogste niveau ooit bereikt voor de maand maart. Maar liefst 1 op de 3 nieuwe snorfietsen afgelopen maand was elektrisch aangedreven.
Lees verder
Bumperkleven en smartphone grootste ergernis in het verkeer
De laatste tijd neemt de drukte* op de Nederlandse wegen weer toe. Tijdens deze autoritjes komen er geregeld irritaties en afleidingen om de hoek kijken. Uit recent onderzoek** van online verzekeraar Allianz Direct blijkt dat medeweggebruikers regelmatig een bron van frustratie zijn. Nederlanders ergeren zich groen en geel achter het stuur. Waar we ons het meest aan irriteren? Voor een kwart van de Nederlanders staan bumperklevers op nummer 1, gevolgd door automobilisten die met hun smartphone bezig zijn (21%).
Lees verder
FOCWA en BOVAG: nieuwe Plusnorm voor veiligheidskritisch herstel
Omdat de technologie van moderne voertuigen zich alsmaar sneller ontwikkelt, ontwikkelen FOCWA en BOVAG een nieuwe Plusnorm, aanvullend op de huidige branchenormering schadeherstel. De nieuwe Plusnormering richt zich op bedrijven die schades kunnen herstellen aan voertuigen met complexere carrosserieverbindingen, nieuwe materiaalsoorten, hoogvoltage systemen en elektronica ten behoeve van rijhulpsystemen.
Lees verder
Energietransitie als gevolg van klimaatverandering
Klimaatverandering en de daaruit voortvloeiende energietransitie blijven het risicolandschap van de Energy sector (olie & gas, power & utilities en (renewable) energy) transformeren en zijn daarmee de belangrijkste kwesties waarmee de sector wordt geconfronteerd. Dit blijkt uit het nieuwste Energy Market Review van Willis Towers Watson, een wereldwijd adviesbureau.
Lees verder
Kifid lost bijna helft klachten op in 2020
Kifid heeft in 2020 in totaal 3.223 klachten van consumenten gericht tegen hun financiële dienstverlener inhoudelijk behandeld. Bijna de helft, 1.481 klachten, is opgelost met inzet van bemiddeling of schikking. In de regel betekent dit dat zowel de consument als de financiële dienstverlener hiermee tevreden zijn. In 1.175 klachten is een uitspraak gedaan. In bijna 200 klachtzaken is de consument deels of geheel in het gelijk gesteld; in bijna 900 klachtzaken was de klacht van de consument ongegrond.
Lees verder
Kakeswaal adopteert een koppel pinguïns
Het Management Team en de directie van Expertisebureau KakesWaal bv hebben besloten ARTIS in deze moeilijke tijd een steuntje in de rug te bieden. Zij doen dit door de komende drie jaar een koppel Afrikaanse pinguïns te adopteren.
Lees verder
Minder verkeersongelukken door rustige wegen in 'coronatijd'
Volgens een artikel op de NOS nieuwssite blijkt dat In het 'coronajaar 2020' veel minder verkeersongevallen zijn geweest dan in andere jaren. Het aantal slachtoffers is echter minder sterk gedaald dan verwacht, blijkt volgens de NOS uit de verzamelde en geanalyseerde gegevens van het afgelopen jaar door de politie, verzekeraars en het verkeerskundig ict-bureau VIA.
Lees verder
SRB-RASENBERG ZOEKT EEN LETSELSCHADE-EXPERT (M/V)
SRB-Rasenberg is een jong en dynamisch expertisekantoor op het gebied van de waardering en afhandeling van letselschade in Nederland. Het maakt onderdeel uit van de Andriessen Expertise Groep, het grootste onafhankelijk expertisekantoor op het gebied van waardering en afhandeling van letselschade.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716