Nieuwsbrief week 14
Onderzoeksraad geeft tussentijdse waarschuwing visserskotters
De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft de visserijsector een tussentijdse waarschuwing gegeven voor boomkorkotters met een lengte van minder dan 24 meter. Uit onderzoek blijkt dat boomkorkotters met een lengte van minder dan 24 meter in een asymmetrische beladingstoestand buitengewoon instabiel kunnen zijn.
Lees verder
Lex Verëll: Ik ben optimistisch over 2021 en blijf vooruitkijken
Een jaar geleden brak corona uit. Geen van ons had vermoed dat de impact van het coronavirus zo groot zou zijn. Wat het coronatijdperk ons gebracht heeft? We stelden de markt een aantal vragen over de impact die corona heeft op ons persoonlijk, op de bedrijven waar we werken en op onze markt. De komende periode kunt u in de nieuwsbrieven lezen hoe branchegenoten deze periode ervaren. Vandaag Lex Verëll, directievoorzitter bij Nh1816 Verzekeringen.
Lees verder
Hackaanval SCHADE magazine opgespoord en verholpen
SCHADE magazine, onder meer uitgever van een jaarlijkse cyberspecial, is zelf slachtoffer geweest van een geraffineerde hackaanval. Zelfs de maandelijkse check-up heeft de aanval niet kunnen voorkomen. Het heeft al met al vijf dagen geduurd voordat alle problemen waren opgelost. Blijf alert want zo zie je maar weer dat het bij iedereen kan gebeuren.
Lees verder
Hans Liem naar Georg Duncker Marine Insurance Brokers
Hans Liem is per 1 april jl. benoemd tot Business Development Consultant bij Georg Duncker GmbH & Co. KG, een van 's werelds toonaangevende aanbieders van maritieme verzekeringen, makelaardij en aanverwante diensten. Zijn aandachtsgebied zal Nederland zijn.
Lees verder
Nederlanders zeer kwetsbaar voor datalekken
Nederlanders zijn zeer kwetsbaar voor datalekken, blijkt uit onderzoek van Virtueel Persoonlijk Netwerk diensten (VPN). Met name bij de overheid lijken de gegevens van burgers niet veilig te zijn. Ook loopt het aantal meldingen van datalekken gestaag op.
Lees verder
Aansprakelijkheid bij kabelschade
Kennedy van der Laan gaat in op een casus aangaande een kabel die geraakt was bij het uitvoeren van een zogenaamde ‘gestuurde boring’. De netbeheerder stelde de aannemer die deze graafwerkzaamheden had uitgevoerd aansprakelijk voor de daaruit voortvloeiende schade.
Lees verder
CCV publiceert harmonisatieafspraak proefbranden bij aspiratiemelders
Het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) heeft de harmonisatieafspraak over proefbranden bij aspiratiemelders (ASD) gepubliceerd. Aspiratiemelders zijn geschikt voor toepassing in stoffige ruimtes en heel hoge ruimtes en worden toegepast als een gevoelige en snelle rookdetectie nodig is.
Lees verder
Ascom introduceert intelligente rookmelder van Autronica
Ascom, specialist op het gebied van brandveiligheid, neemt de nieuwste rookmelder van de Noorse leverancier Autronica op in het assortiment. Door intelligente algoritmes maakt de detector onderscheid tussen verschillende soorten rook (bijvoorbeeld sigarettenrook, waterdamp en theaterrook) en detecteert brandgevaar snel zonder ongewenste of onechte meldingen te veroorzaken.
Lees verder
CED breidt verder uit in Europa met overname Spaanse CAP
Na de overname van het Franse Eurexo eind vorig jaar heeft CED deze maand opnieuw haar Europees marktleiderschap versterkt. Op 31 maart tekende het de overname-overeenkomst met het Spaanse Consulting de Asesores Periciales (CAP). ‘Met deze overname versterken we onze positie op de Spaanse expertise-markt,’ zegt CFO Jan Willem Wolffenbuttel.
Lees verder
Chris Zadeh nieuwe commissaris bij Inshared
Per 1 april is Chris Zadeh toegetreden tot de Raad van Commissarissen van InShared. Hij vervangt Fons van Westerloo, die na 12 jaar afscheid neemt. De online verzekeraar bedankt Van Westerloo voor zijn ondernemerschap, ervaring, deskundigheid en enthousiasme en verwelkomt rasondernemer Zadeh, die precies past bij de nieuwe fase waarvoor Inshared nu staat.
Lees verder
Nieuwsbrief Dé Letselschadehulpdienst is verschenen
De eerste editie van de nieuwsbrief van Dé Letselschadehulpdienst 2021 is verschenen. In de laatste nieuwsbrief is er stilgestaan bij het 5-jarig jubileum van het bedrijf. In deze nieuwsbrief een kijkje achter de schermen!
Lees verder
Marcel van Engelen: Saamhorigheid en creativiteit brengt ons verder
Een jaar geleden brak corona uit. Geen van ons had vermoed dat de impact van het coronavirus zo groot zou zijn. Wat het coronatijdperk ons gebracht heeft? We stelden de markt een aantal vragen over de impact die corona heeft op ons persoonlijk, op de bedrijven waar we werken en op onze markt. De komende periode kunt u in de nieuwsbrieven lezen hoe branchegenoten deze periode ervaren. Vandaag Marcel van Engelen, directeur bij Trition b.v.
Lees verder
OM eist gevangenisstraf voor oplichting met auto leasecontracten
Zo’n tweehonderd gedupeerden deden aangifte van oplichting door het bedrijf Allinnautolease. Allemaal deden zij een aanbetaling voor een leaseauto die nooit werd geleverd. Woensdag 7 april stond voor de rechtbank in Arnhem een 41-jarige man terecht voor deze oplichtingspraktijken. Het OM heeft tegen hem een gevangenisstraf van 40 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk, geëist.
Lees verder
125.000 euro en extra veiligheidsmaatregelen op werkvloer na dood werknemer
Een jachtbouwer uit Oss is verantwoordelijk voor een dodelijk bedrijfsongeval, waarbij in 2017 een lasser door verstikking om het leven is gekomen. Het OM eiste maandag 29 maart voor de rechtbank in Oost-Brabant een boete van 125.000 euro en extra veiligheidsmaatregelen op de werkvloer.
Lees verder
Andriessen Expertise zoekt Personenschade- en Aansprakelijkheidsexpert
Andriessen Expertise is het grootste onafhankelijk expertisekantoor op het gebied van de waardering en afhandeling van complexe letselschade. Wij zijn een familiebedrijf, waarbij inlevingsvermogen, kwaliteit en betrouwbaarheid centraal staan. Wij werken in opdracht van aansprakelijke partijen en hun verzekeraars en makelaars. Samen met onze opdrachtgever en het slachtoffer brengen wij complexe letselschadezaken tot een optimaal resultaat.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716