Nieuwsbrief week 13
Gevolgen blokkade van het Suezkanaal voor de wereldwijde verzekeringssector
Ondanks de dramatische beelden van het ultra-grote containerschip Ever Given dat het Suezkanaal blokkeerde en wereldwijd voorpaginanieuws was, verwacht DBRS Morningstar dat de blokkade van het Suezkanaal waarschijnlijk een beperkte impact zal hebben op de wereldwijde verzekeringssector.
Lees verder
Jaarlijkse weerschade: 277 miljoen
Volgens de uitkomst van de Klimaatmonitor van het Verbond van Verzekeraars is het gemiddelde bedrag dat verzekeraars sinds 2007 jaarlijks uitkeren aan weergerelateerde schade aan gebouwen en auto’s 277 miljoen euro. “Als wij niets doen, dan kan dit bedrag toenemen met meer dan 250 miljoen euro”, benadrukt Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars.
Lees verder
Troostwijk Groep ISAE 3402 gecertificeerd
Op 18 maart 2021 heeft Troostwijk uit handen van Conclude Accountants de ISAE 3402 Type II verklaring ontvangen, de Internationale Assurance Standaard voor Service Organisaties.
Lees verder
Onderzoek naar oorzaak aan de grond gelopen Ever Green
Nu de aan de grond gelopen Ever Given weer vlot is getrokken, wordt onderzocht wat er is misgegaan en in welke mate het schip verantwoordelijk is voor het ongeval dat heeft geleid tot de zes dagen durende blokkering van het Suezkanaal. Volgens een inschatting van De Britse scheepvaartskrant Lloyd’s List wordt de schade geschat op 340 miljoen euro per uur.
Lees verder
Sedgwick publiceert eerste nieuwsbrief 2021
Sedgwick publiceert de eerste Rekenflits van dit jaar. In deze nieuwsbrief ligt de aandacht met name op de indexatie van het Wettelijk Minimumloon. Verder zijn nog enkele interessante vakartikelen en nieuwsfeiten toegevoegd. Deze nieuwsbrief wordt afgesloten met de belangrijkste aanpassingen die in 2021 op belastinggebied zijn doorgevoerd.
Lees verder
LRGD Mini Symposium op 18 november 2021
Op 21 november 2019 organiseert het LRGD zijn jaarlijkse symposium. Het thema is 'De deskundige in zijn element'. In het ochtendprogramma belichten sprekers onderwerpen die relevant zijn voor het optreden als deskundige in alle vakgebieden. In het middagprogramma kunnen deelnemers kiezen voor een gevarieerd programma binnen 6 Kamers van het LRGD.
Lees verder
Verongelukte scootmobielrijders vaak man
Onder de dodelijke slachtoffers van een scootmobielongeval zijn mannen sterk oververtegenwoordigd: tussen 2017 en 2019 maakten mannelijke scootmobielrijders 77% uit van het totaal in deze groep. Het aantal verkeersdoden onder scootmobielrijders is de afgelopen jaren gestegen: van 19 doden in 2010 naar 42 in 2019.
Lees verder
Blootstelling gevaarlijke stoffen bij composietbedrijven
Bedrijven die werken met composieten kennen de risico’s van het werken met gevaarlijke stoffen onvoldoende. Daardoor bestaat de kans dat hun werknemers gezondheidsschade oplopen als gevolg van blootstelling aan deze stoffen. Pas na herhaalde controles van de Inspectie SZW laat een deel van deze bedrijven verbeteringen zien.
Lees verder
Fietshelm voorkomt 7.500 gevallen van hoofd- en hersenletsel per jaar
Spoedeisende Hulp-arts dr. Crispijn van den Brand heeft onderzoek gedaan naar het doel om het verband te bepalen tussen het gebruik van fietshelmen bij volwassenen (16 jaar en ouder) en traumatisch hersenletsel op de Spoedeisende Hulp (SEH) in Nederland.
Lees verder
AP ontvangt 75 datalekmeldingen na lekken in Microsoft Exchange-servers
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de afgelopen weken 75 meldingen gekregen van datalekken bij organisaties die Microsoft Exchange Server gebruiken om e-mail te ontvangen en versturen. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) meldde dat er ten minste 1200 Nederlandse servers waarop Microsoft Exchange staat zijn geïnfecteerd. De AP vreest daarom dat er nog veel meer problemen zijn dan alleen de 75 binnengekomen datalekmeldingen. De AP roept organisaties met klem op hun systemen te controleren.
Lees verder
JURIDISCH MEDEWERKER CLAIMS
Vind jij het prettig als je ’s ochtends nog niet weet hoe je werkdag gaat verlopen? Vind je het bovendien belangrijk om je te kunnen ontwikkelen in je functie? Dan is werken bij Samskip waarschijnlijk wel iets voor jou. Wij zijn een van de grootste multimodaal transportaanbieders in Europa. We hebben ambitieuze doelstellingen en zijn voortdurend bezig met het verbeteren van onze dienstverlening aan onze klanten. Dat betekent ook dat we onze schadeafhandeling tot in de puntjes geregeld willen hebben. We zoeken daarom een nauwkeurige, energieke en vooral positief ingestelde collega ter versterking van ons team in Rotterdam.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716