Nieuwsbrief week 12
HDI biedt nieuwe verzekeringsoplossingen voor de kunstmarkt
Het nieuwe Kunst & Lifestyle team van de HDI Group heeft de oprichtingsfase afgerond en start per direct met het afsluiten van verzekeringen op de continentale Europese kunstverzekeringsmarkt. Er worden uitgebreide verzekeringsoplossingen aangeboden aan particuliere klanten, galeries en musea voor alle soorten kunstwerken en verzamelobjecten.
Lees verder
Francie Peters: ik hoop dat we dit jaar uitbundig het leven kunnen vieren
Een jaar geleden brak corona uit. Geen van ons had vermoed dat de impact van het coronavirus zo groot zou zijn. Wat het coronatijdperk ons gebracht heeft? We stelden de markt een aantal vragen over de impact die corona heeft op ons persoonlijk, op de bedrijven waar we werken en op onze markt. De komende periode kunt u in de nieuwsbrieven lezen hoe branchegenoten deze periode ervaren. Vandaag Francie Peters, directeur bij de Bureaus.
Lees verder
Nederlandse exporteurs verwachten 9 procent omzetstijging in 2021
Terwijl Nederlandse exporteurs tijdens de coronacrisis zijn geconfronteerd met de grootste omzetdaling van het afgelopen decennium (-5 procent), zien zij dit jaar weer vol vertrouwen tegemoet. Zo verwachten ruim 6 op de 10 bedrijven dat de export in 2021 met 9 procent zal stijgen.
Lees verder
Per 1 april wordt Carolin Gabor CEO bij Movinx
Per 1 april 2021 zal Carolin Gabor de nieuwe rol van CEO bij Movinx, een joint venture tussen Daimler Insurance Services en Swiss Re, gaan vervullen. De joint venture heeft als doel auto- en mobiliteitsverzekeringen te transformeren en te innoveren. De benoeming van Carolin Gabor is een volgende belangrijke stap na de lancering van Movinx in oktober 2020.
Lees verder
Herstel in zicht na historische krimp in coronacrisis
De Nederlandse economie is zwaar geraakt in het afgelopen coronajaar, maar er is zicht op herstel. De krimp was met 3,8 procent van het bruto binnenlands product historisch groot, maar minder groot dan bij het begin van de pandemie werd gevreesd, en ook minder dan in veel andere landen.
Lees verder
Fixico breidt Series A-financieringsronde uit tot 12 miljoen euro
Fixico, Europa's snelstgroeiende digitale autoschadeherstelplatform, heeft zijn Series A-financiering uitgebreid met 5 miljoen euro waarmee het totaal van de ronde op 12 miljoen euro uitkomt.
Lees verder
All on board! NARIM Congres in teken 25 jarig jubileum
NARIM bestaat 25 jaar! Dat is een uitgelezen moment om dit groots te vieren tijdens een speciale tweedaagse jubileumeditie van het NARIM Congres op maandag 27 en dinsdag 28 september 2021. NARIM gaat ervan uit dat corona dan niet meer in de weg zit, dus organiseren ze een fysiek congres en wel op de SS Rotterdam, het grootste passagiersschip ooit in Nederland gebouwd.
Lees verder
De Amersfoortse gaat verder onder de naam a.s.r.
Op 19 april 2021 neemt a.s.r. afscheid van het merk De Amersfoortse en worden de inkomens- en zorgverzekeringen voor ondernemers en werkgevers aangeboden onder het merk a.s.r. Met deze stap wil a.s.r. haar merk verder versterken.
Lees verder
Kabinet komt met garantiefonds voor evenementen bij annulering
Het kabinet trekt 385 miljoen euro uit voor een nieuwe regeling, hiermee kunnen organisatoren van evenementen weer aan de slag met het plannen en organiseren van events die vanaf 1 juli aanstaande plaatsvinden. Bij annulering krijgt de evenementenmaker 80 procent van de gemaakte kosten terug als gift en ontvangt men de rest als lening.
Lees verder
Faisel Salarbux en Arjan Koemans naar ProScan
Per 1 april 2021 treden Faisel Salarbux (34) en Arjan Koemans (26) in dienst bij ProScan. ProScan is sinds november 2020 een bedrijfsonderdeel van de Hanselman Groep.
Lees verder
Aantal auto inbraken 2020 gedaald, maar stijging buiten lockdown
Afgelopen jaar werd er 6,7 procent minder vaak ingebroken in auto’s ten opzichte van een jaar eerder. Deze daling was het sterkst in de provincie Limburg, waar zelfs 22,3 procent minder auto-inbraken werden geregistreerd. Opvallend is wel dat er vorig jaar in de maanden buiten de lockdown juist vaker werd ingebroken dan in dezelfde maanden in 2019. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van politiedata.
Lees verder
Interesse in tweedehandsauto’s blijft toenemen, maar verkoop daalt
De interesse in occasions nam de afgelopen maand wederom toe. Zo blijkt uit cijfers van AutoScout24, het Europese online platform voor gebruikte en nieuwe auto’s. Het occasionplatform stuurde dit jaar in februari 20 procent meer kwalitatieve leads door naar gelieerde autobedrijven dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook de gemiddelde prijs van een occasion steeg. De occasionverkoopcijfers, zoals gemeten door VWE Automotive, laten daarentegen een negatieve impact van de coronamaatregelen zien.
Lees verder
Gore Mutual zet FRISS platform in om fraude tegen te gaan
Gore Mutual, Canada’s oudste schadeverzekeraar met een premievolume van meer dan $500 miljoen, gaat het door AI gedreven FRISS platform inzetten als onderdeel van hun grootschalige transformatie. FRISS biedt real-time fraudedetectie en -preventie voor zowel acceptatie- als claims processen. Daarnaast zal FRISS met hun software ook de afdeling speciale zaken ondersteunen.
Lees verder
ATV EN BRAND SCHADE-EXPERTS
BosBoon Expertise is een objectief en onafhankelijk expertisebureau op het gebied van Transport Goederen, Scheepsvaart en Techniek, Personenschade, Monitoring Bouw en Infra, Brand, Aansprakelijkheid en Technische varia, Sales en Recovery, Regres en Schadebehandeling. Ons werkgebied is zowel nationaal als internationaal.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716