Nieuwsbrief week 11
RiFD biedt uitweg in het doolhof van de overnamemarkt
Het aantal overnames van bedrijven in de sector financiële dienstverlening groeit ieder jaar fors. De overnemende partijen vormen steeds grotere clusters van bedrijven. Zij verkrijgen een snel groeiend marktaandeel. De top 100 van intermediairbedrijven vertegenwoordigt inmiddels een belang van 40%. De samenstelling van deze clusters en ook de belangen die participatiemaatschappijen in het intermediair hebben, zijn door het RiFD gedetailleerd in kaart gebracht.
Lees verder
Expertisebureau Arntz | van Helden breidt uit met Spaanse vestiging
Senior expert Mark van Wieringen is geëmigreerd en verricht vanaf heden vanuit Valencia tal van expertisewerkzaamheden in het Middellandse Zeegebied voor technisch expertisebureau Arntz | van Helden. Mark is vanaf 2007 in dienst bij Arntz | van Helden en is gespecialiseerd in casco (P&I) voor de zee-, binnen- en pleziervaart, maritieme aanbouw & garantie en landmaterieel waaronder het specialisme autosport / raceauto’s.
Lees verder
Robert Kruik: We naderen hopelijk het einde van de coronacrisis
Een jaar geleden brak corona uit. Geen van ons had vermoed dat de impact van het coronavirus zo groot zou zijn. Wat het coronatijdperk ons gebracht heeft? We stelden de markt een aantal vragen over de impact die corona heeft op ons persoonlijk, op de bedrijven waar we werken en op onze markt. De komende periode kunt u in de nieuwsbrieven lezen hoe branchegenoten deze periode ervaren. Vandaag Robert Kruik, directeur en mede eigenaar van TOP Expertise.
Lees verder
De (online) opleider voor de schadeprofessional: Studiecentrum Kerckebosch
Ook nu moet u uw professionele kennis over het schadevak blijven onderhouden, ontwikkelen en actualiseren. Ervaar bij ons de verrassende mogelijkheden voor interactieve online bijeenkomsten. Via de virtuele classroom kunt u op een veilige manier de cursus volgen, vragen stellen en met vakgenoten in gesprek gaan. Graag laten we u zien wat dat voor u betekent en wat u kunt verwachten. NIVRE PE- en NOvA PO-punten toegekend of in aanvraag.
Lees verder
Diks Verzekeringen neemt CHEAPP over
Diks Verzekeringen neemt per 1 april 2021 CHEAPP uit Zevenbergen over. CHEAPP is een intermediair die sinds 2014 actief is. Zij richten zich voornamelijk op zakelijke klanten via een online bediening.
Lees verder
GILC lanceert tweede rapport over de impact van Covid-19
Global Insurance Law Connect (GILC) heeft vandaag een tweede rapport over de impact van Covid-19 op de wereldwijde verzekeringsmarkten gelanceerd. Aangesloten advocatenkantoren in 17 landen over de hele wereld hebben hieraan bijgedragen, waardoor het rapport een uniek overzicht voor de verzekeringssector biedt.
Lees verder
Veldsink Groep neemt Van Bruggen Adviesgroep B.V. over
De Veldsink Groep heeft alle aandelen van Van Bruggen Adviesgroep b.v. overgenomen. De franchiseformule uit Apeldoorn blijft als zelfstandig merk en formule actief in de markt van financieel advies. Binnen de Veldsink Groep zal Van Bruggen Adviesgroep samen met NBG deel uitmaken van de nog op te richten Nederland Hypotheek Groep.
Lees verder
Deukencentrum en World Hail Solutions te zien in How It's Done op RTL Z
Deukencentrum en World Hail Solutions, twee gespecialiseerde bedrijven in schadeherstel, waren zaterdag 27 februari te zien in een uitzending van RTL Z in het programma 'How It’s Done'. In het programma vertellen Marco en Stephan Boelhouwers over het ontstaan van beide bedrijven en de specialistische werkwijze van uitdeuken na parkeer-of vandalisme deuken en het uitdeuken van hagelschades.
Lees verder
112schade.nl heeft de tool Schaderoute gemaakt
Om het intermediair en de klant wegwijs te maken in alle opties en regels heeft 112schade.nl een tool Schaderoute gemaakt. Met enkele vragen weet de klant of men na een verkeersschade de eigen verzekeraar, de verzekeraar van de tegenpartij of een belangenbehartiger zoals 112Schade.nl. moet inschakelen.
Lees verder
VNAB en verzekeringsbranche ontwikkelen traineeship voor young professional
Risk Insurance Traineeship, dat is de naam van een nieuw traineeprogramma dat de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB) vandaag officieel introduceert. Het Risk Insurance Traineeship is bedoeld voor talentvolle en ondernemende young professionals met een (bijna) afgeronde studie op hbo of universitair niveau, die zich willen oriënteren op de arbeidsmarkt. Het traineeship is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de leden en partners van de VNAB.
Lees verder
Aon lanceert CareToDrive
Aon lanceert een nieuwe oplossing voor de Nederlandse markt: CareToDrive. Aangesloten autodealers bieden hiermee een tweedehandsauto gecombineerd met een abonnement aan zodat de autobezitter geen zorgen meer heeft over onverwachte kosten. Een alternatief voor private lease, maar dan zonder BKR-registratie.
Lees verder
Yasin Bayar projectleider bij Polygon Oldenzaal
Yasin Bayar maakt overstap van schadebehandelaar bij een middelgrote intermediair naar projectleider bij Polygon Oldenzaal.
Lees verder
Innovatie: Meer kunststof recyclen door nieuwe methode
Straks kan een kaasverpakking weer een kaasverpakking worden dankzij een nieuwe manier van kunststof recyclen. Bij deze nieuwe techniek wordt het kunststof van voedselverpakkingen afgebroken bij hoge temperaturen, waardoor het gerecyclede kunststof aan dezelfde kwaliteitseisen voldoet als kunststof dat van aardolie is gemaakt. Chemische recycling wordt deze methode genoemd.
Lees verder
Nederlander opvallend positief over kilometerheffing
Tweederde van de Nederlanders vindt dat er een vorm van kilometerheffing moet komen. Zo blijkt uit onderzoek van AutoScout24*, het online autoplatform voor gebruikte en nieuwe auto’s. Die belasting zou dan vooral rekening moeten houden met het aantal gereden kilometers.
Lees verder
Aandacht voor mentale en financiële veerkracht blijft achter
Nederlandse organisaties scoren gemiddeld lager dan hun buitenlandse collega’s op het gebied van aandacht voor veerkracht en vitaliteit op de werkvloer. De gemiddelde scores die zij noteren op vragen over hoe zij in hun vitaliteitsbeleid omgaan met een tiental dimensies zijn nog voor verbetering vatbaar en liggen tussen de 58% en 73%.
Lees verder
JURIDISCH MEDEWERKER CLAIMS
Vind jij het prettig als je ’s ochtends nog niet weet hoe je werkdag gaat verlopen? Vind je het bovendien belangrijk om je te kunnen ontwikkelen in je functie? Dan is werken bij Samskip waarschijnlijk wel iets voor jou. Wij zijn een van de grootste multimodaal transportaanbieders in Europa. We hebben ambitieuze doelstellingen en zijn voortdurend bezig met het verbeteren van onze dienstverlening aan onze klanten. Dat betekent ook dat we onze schadeafhandeling tot in de puntjes geregeld willen hebben. We zoeken daarom een nauwkeurige, energieke en vooral positief ingestelde collega ter versterking van ons team in Rotterdam.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716