Nieuwsoverzicht week 10
DEKRA voegt onderzoekunits Experts en Automotive samen
Vanaf 1 maart 2021 gaan de onderzoekunits van DEKRA Experts en DEKRA Automotive (beiden onderdeel van DEKRA Claims and Expertise B.V.) samen verder onder de naam DEKRA Investigations. Hiermee ontstaat één loket voor alle onderzoekwerkzaamheden.
Lees verder
Fabian Franse: we zijn veerkrachtiger dan we misschien wel dachten
Een jaar geleden brak corona uit. Geen van ons had vermoed dat de impact van het coronavirus zo groot zou zijn. Wat het coronatijdperk ons gebracht heeft? We stelden de markt een aantal vragen over de impact die corona heeft op ons persoonlijk, op de bedrijven waar we werken en op onze markt. De komende periode kunt u in de nieuwsbrieven lezen hoe branchegenoten deze periode ervaren. Vandaag Fabian Franse, lid managementteam bij KakesWaal expertise.
Lees verder
Op zaterdag 6 maart was er een uitzending van RTL Z met daarin de Bureaus
Op zaterdag 6 maart was op RTL Z een uitzending met de Bureaus, een multidisciplinaire dienstverlener in de letselschadebranche, in het programma 'Doe maar duurzaam'. Op woensdag 9 december zijn hiervoor de opnames gemaakt op locatie bij de Bureaus in Utrecht.
Lees verder
VNAB programma Match InSurance weer van start
In 2021 gaat Match InSurance, het organisatie overstijgende mentoring programma van de VNAB, weer van start! Young professionals met een beginnende carrière (mentees) in de coassurantiemarkt worden gedurende acht maanden gekoppeld aan de spreekwoordelijke 'oude rotte' (mentoren) uit het vak.
Lees verder
Aegon benoemt Will Fuller tot President en CEO van Transamerica
Aegon heeft woensdag 10 maart bekendgemaakt dat Will Fuller (50, Amerikaan), voorheen Executive Vice President van Lincoln Group, met ingang van 31 maart 2021 Mark Mullin zal opvolgen als President en CEO van Transamerica, en als lid van de Raad van Bestuur van Aegon N.V.
Lees verder
Minstens 22 doden per jaar door ongevallen met OV
In de periode 2010-2019 registreerde de politie gemiddeld 22 doden door ongevallen met het openbaar vervoer. Het aantal geregistreerde slachtoffers door ongevallen met en in het openbaar vervoer ligt laag in vergelijking met ongevallen met particulier vervoer.
Lees verder
Kwart van de werkgevers zet dit jaar streep door alle zakelijke reizen
Uit een door AON uitgegeven rapport blijkt dat het afgelopen jaar maar liefst 87% van de internationale zakelijke reizen zijn geannuleerd als gevolg van de coronapandemie. Een kwart van de werkgevers is vooralsnog helemaal niet van plan om zakelijke reizen te plannen, ook niet als het zakelijk essentieel is en/of om reizen in eigen land gaat.
Lees verder
Innovatie: eerste waterstof aangedreven binnenvaartvrachtschip Nederland
Waterstof als aandrijving voor binnenvaartschepen. Om die ontwikkeling aan te jagen trekt minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) 4 miljoen euro uit voor de bouw, ontwikkeling en het in de vaart brengen van het eerste binnenvaartvrachtschip in Nederland dat wordt aangedreven door waterstof. Het nieuwe binnenvaartschip komt naar verwachting in 2023 in de vaart.
Lees verder
Lopen gunstig voor gewicht, fietsen leidt tot betere ervaren gezondheid
Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) heeft onderzocht hoe fietsen en lopen de gezondheid beïnvloeden én andersom. Uit het resultaat blijkt dat mensen die meer gaan lopen, afvallen. Als mensen minder gaan lopen, dan leidt dat juist tot een gewichtstoename. Mensen die meer gaan fietsen voelen zich daardoor gezonder. Voor mensen die meer gaan lopen, geldt dat niet.
Lees verder
Achmea boekt operationeel resultaat van 630 miljoen euro
In uitzonderlijke omstandigheden boekt Achmea solide prestaties over 2020 en boekt een operationeel resultaat van 630 miljoen euro.
Lees verder
Campagne ‘Blijf Alert’ waarschuwt ondernemers voor fout geld
Met de nieuwe campagne ‘Blijf Alert’ worden ondernemers gewaarschuwd voor criminelen die met fout geld willen investeren in hun bedrijf. De campagne start vandaag en is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van Justitie en Veiligheid, diverse brancheorganisaties, VNO-NCW/MKB-NL en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).
Lees verder
Linda Sas bestuurslid Intern bedrijf bij de AFM
Per 1 mei 2021 wordt Linda Sas bestuurslid Intern bedrijf bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Ze wordt als niet-statutair bestuurder verantwoordelijk voor de centrale aansturing van de bedrijfsvoering.
Lees verder
Tien keer zoveel laadpalen in parkeergarages, is dat veilig?
In 2025 moeten er tien keer zoveel laadpalen voor elektrische auto's in parkeergarages staan als nu het geval is. Lector Energie- en transportveiligheid Nils Rosmuller reageerde afgelopen week op dit bericht bij BNR Nieuwsradio
Lees verder
Ambulances veiliger onderweg door slimme verkeerslichten
Minister Cora van Nieuwenhuizen wil het aantal slimme verkeerslichten op straat flink opvoeren: naast de al bestaande 800 komen er de komende paar jaar minimaal 1000 bij. De ambulancesector is de eerste hulpdienst die hier landelijk gebruik van gaat maken: ambulances worden door slimme verkeerslichten herkend en krijgen bij gebruik van zwaailicht en sirene altijd groen licht, zodat ze veilig kunnen doorrijden.
Lees verder
Daling in de sterfte zet door
In de week van 1 tot en met 7 maart 2021 overleden naar schatting bijna 3.100 mensen. Dat zijn minder sterfgevallen dan verwacht voor deze periode en bijna 100 sterfgevallen minder dan in de week ervoor (3.175). Vooral de sterfte onder mensen van 80 jaar of ouder nam af. Ook onder Wlz-zorggebruikers daalde de sterfte verder. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.
Lees verder
Aantal faillissementen in februari op laagste niveau in 30 jaar
Het aantal failliet verklaarde bedrijven, voor zittingsdagen gecorrigeerd, is gedaald. Er zijn in februari 28 bedrijven minder failliet verklaard dan in januari, meldt het CBS. Het aantal faillissementen lag in februari op het laagste niveau na december 1990.
Lees verder
ERVAREN TAXATEUR BEDRIJFSINVENTARIS
Von Reth Taxatie en Advies is onafhankelijk, professioneel, betrouwbaar en transparant. Onze dienstverlening bestaat uit taxaties voor zowel verzekerings- als bedrijfseconomische doeleinden. Ook staan wij onze relaties bij met advies op het gebied van taxaties en risico’s en fungeren wij als sparringpartner. Dat doen we al ruim 90 jaar.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716