Nieuwsbrief week 08
Krachtenbundeling Verbond en KNMI
Verbond van Verzekeraars en KNMI bundelen krachten om klimaatschade tegen te gaan. Algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars en hoofddirecteur Gerard van der Steenhoven van het KNMI hebben samen een handtekening gezet onder deze voor beide organisaties zeer logische samenwerking.
Lees verder
Bestuurlijke Netwerkkaarten Crisisbeheersing geactualiseerd
Het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) heeft enkele bestuurlijke netwerkkaarten geactualiseerd en geredigeerd. Het betreft de bestuurlijke netwerkkaarten Rampenbestrijding en openbare orde, Noordzee en zeescheepvaart, Terrorisme, Justitie algemeen en Financieel verkeer als ook enkele onderliggende bevoegdhedenschema’s.
Lees verder
Financiële instellingen gaan meer gebruik gaan maken van gig-medewerkers
Meer dan de helft (52%) van de financiële instellingen verwacht dat ze in de komende drie tot vijf jaar met meer gig-werknemers (freelancers, project gebaseerde werknemers en tijdelijke of deeltijdwerknemers) zullen werken, aldus een rapport van PwC Global, ’s werelds grootste organisatie op het gebied van zakelijke dienstverlening met 5.000 werknemers in Nederland.
Lees verder
Achmea steunt oproep voor betere en rechtvaardigere verdeling coronavaccins
Een groep van zo’n 150 internationale institutionele investeerders, waaronder Achmea, roept de farmaceutische industrie en wereldleiders op om coronavaccins effectief, eerlijk en rechtvaardig te verdelen.
Lees verder
FOCWA tevreden met Nationaal Programma Onderwijs
Vorige week kondigde het kabinet een Nationaal Programma Onderwijs aan waardoor er 8,5 miljard euro wordt geïnvesteerd in het onderwijs. Een goede zaak volgens FOCWA. Want zeker in deze crisistijden moet er volop geïnvesteerd worden in de ontwikkeling van de vakmannen en -vrouwen van de toekomst.
Lees verder
Run-off markt wereldwijd klaar voor groei in 2021
Verzekeraars en juridische professionals verwachten in 2021 een toenemend aantal run-off deals te zien.
Lees verder
Nico Dekker Chief Commercial Officer bij Quintes
Per 1 maart start Nico Dekker als Chief Commercial Officer (CCO) bij Quintes Holding B.V.. Quintes is een deskundige financieel dienstverlener in verzekeren en risicobeheer. Met ruim 20 medewerkers leveren zij maatwerk aan zakelijke en particuliere klanten.
Lees verder
Kifid: extra verblijfkosten door corona vertraagde terugreis
Vanwege coronamaatregelen is de terugvlucht van een consument vanuit Marokko naar Nederland begin april 2020 door de luchtvaartmaatschappij geannuleerd. Ook de later geplande terugvluchten op 9 april, 11 mei en 1 juni zijn om dezelfde reden geannuleerd. De man claimt op zijn reisverzekering vergoeding van extra verblijfkosten vanwege de vertraging.
Lees verder
PAL-V eerste ter wereld die certificatiebasis met EASA afrondt
Nadat PAL-V de eerste vliegende auto was die een toelating voor Europa kreeg, is het nu ook de eerste die de volledige certificeringsbasis met EASA heeft afgerond. Op basis van de 10 jaar testresultaten van PAL-V hebben gespecialiseerde teams van het EASA de laatste hand gelegd aan de eisen voor de PAL-V Liberty.
Lees verder
Eerste nummer SCHADE magazine 2021 verschijnt deze week
Deze week verschijnt in een 'nieuw jasje' de eerste uitgave van het SCHADE magazine 2021. In dit nummer kunt u onder meer artikelen lezen over Sedgwick; nieuwe eigenaar van Medas, Vanderwal & Joosten verkocht aandelen aan Mclarens, Opleidingen, nieuwe visie van het Nivre en meer interessante artikelen uit de schadebranche. Bestel nu dit nummer en blijf op de hoogte!
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716