Nieuwsoverzicht week 06
Ondernemers in door corona getroffen bedrijfstakken somber
Het ondernemersvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2021 iets afgenomen en nog steeds negatief. Het vertrouwen van direct door de lockdownmaatregelen getroffen bedrijfstakken is afgenomen, terwijl het in andere bedrijfstakken juist toenam.
Lees verder
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) legt een boete van 440.000 euro op
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) legt een boete van 440.000 euro op aan het Amsterdamse ziekenhuis OLVG. Het ziekenhuis had tussen 2018 en 2020 te weinig maatregelen genomen om toegang door onbevoegde medewerkers tot medische dossiers te voorkomen.
Lees verder
Autoriteit Persoonsgegevens op de vingers getikt door Nederlandse rechter
Afgelopen maandag 23 november 2020 had de rechtbank Midden-Nederland een primeur: een boetebesluit van de Autoriteit Persoonsgegevens is voor de eerste keer in Nederland vernietigd.
Lees verder
Sedgwick Marine breidt zijn diensten uit met claimbeoordeling op afstand
Sedgwick Marine breidt zijn diensten uit met claimbeoordeling op afstand waarmee zij hun expertisekennis snel en veilig kunnen inzetten tegen lagere kosten. Deze nieuwe mogelijkheid vormt een aanvulling op de huidige dienstverlening.
Lees verder
HLPC Expertise breidt uit met de komst van Jack Voorwalt
Met ingang van 1 februari jl. is het team van HLPC Expertise BV uitgebreid met de komst van Jack Voorwalt. Voorwalt heeft zijn sporen in de reconditioneringswereld verdiend binnen de calamiteiten sector als operationeel manager bij de Dolmans Groep.
Lees verder
2 op 5 ondernemers in de autoschade herstelsector verliesgevend
Het vertrouwen in een goede afloop van deze crisis is voor het schadeherstelbedrijf afgenomen (van 84% naar 78%). Meer dan dubbel zoveel ondernemers (24% versus 11%) geeft aan personeelsleden als gevolg van de crisis te moeten ontslaan. En 2 op 5 ondernemers zegt verliesgevend te zijn.
Lees verder
Aegon rapporteert resultaten over tweede halfjaar 2020
Aegon heeft een nettoverlies van EUR 147 miljoen over tweede halfjaar 2020, vooral als gevolg van een toename van de waarde van de verplichtingen in Nederland door lagere credit spreads, de omgekeerde beweging in vergelijking met de eerste helft van het jaar. Er is wel een verbetering van de operationele resultaten en de dividend wordt ruim gedekt door vrije kasstromen.
Lees verder
NN Group draagt leden van de Raad van Commissarissen voor
De Raad van Commissarissen van NN Group N.V. heeft besloten Cecilia Reyes en Rob Lelieveld voor te dragen voor benoeming als lid van de Raad van Commissarissen van NN Group voor een termijn van vier jaar. Deze voordrachten zijn gedaan met de intentie om de samenstelling van de Raad van Commissarissen verder te versterken.
Lees verder
Hans Groot treedt toe tot DUPI Group
Hans Groot treedt per 15 februari 2021 in dienst bij DUPI Group als Director Carrier Management. In deze rol treedt hij toe tot het Management Team van DUPI Group en het Management Team van DUPI Underwriting Agencies.
Lees verder
NV Schade kiest voor Van Ameyde’s verzekeringsplatform
Van Ameyde en NV Schade hebben onlangs een contract getekend voor de levering van een IT platform voor het administreren van WGA-WIA verzekeringen.
Lees verder
Mandy Cheung maakt overstap naar AIG
Per 1 februari heeft Mandy Cheung de overstap gemaakt naar AIG, afdeling Property waar zij als Underwriter Property aan de slag is gegaan.
Lees verder
Diefstal van e-bikes fors gestegen
Het aantal aangiften van e-bikediefstallen is in 2020 met 37 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. In totaal is er vorig jaar 18.032 keer in ons land aangifte gedaan van diefstal van een e-bike. Dat blijkt uit de aangiftecijfers 2020 die de Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal (S.A.F.E.) heeft vergeleken met die van 2019.
Lees verder
Scildon zet in op verdere digitalisering van dienstverlening
Tijdens een digitaal congres voor 350 relaties heeft CEO Gert Jan Fritzsche de deelnemers geïnformeerd dat Scildon fors investeert in digitalisering van haar dienstverlening.
Lees verder
Iets meer faillissementen in januari maar aantal blijft laag
Het aantal failliet verklaarde bedrijven, voor zittingsdagen gecorrigeerd, is gestegen. Er zijn in januari 4 bedrijven meer failliet verklaard dan in december, meldt het CBS. Het aantal faillissementen blijft op een laag niveau.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716