Nieuwsoverzicht week 50
Wederom opnames RTLZ bij de Bureaus
Woensdag 9 december werden er wederom opnames gemaakt bij de Bureaus voor het programma 'Doe maar Duurzaam' dat wordt uitgezonden op zaterdagmiddag bij RTLZ op een nog nader vast te stellen uitzenddatum.
Lees verder
ACP en NPB kiezen voor ARAG Veiligheidspolis
Al meer dan 10 jaar biedt ARAG de leden van de ACP door middel van de ACP Rechtshulppolis een voordelige rechtsbijstandverzekering voor het hele gezin. Ook de Nederlandse Politiebond (NPB) kiest nu voor ARAG als juridisch probleemoplosser voor haar leden.
Lees verder
Testdag om aan te tonen: zonnepanelen zijn verzekerbaar
Panden die voorzien zijn van daken met polystyreen of polyurethaan-isolatie waarop zonnepanelen geïnstalleerd zijn steeds lastiger te verzekeren. Inspectiebureau Burghgraef van Tiel & Partners is daarentegen van mening dat daken met zonnepanelen risicotechnisch wel degelijk te verzekeren zijn. Dat bewijzen zij op de Grote Testdag op 16, 17 of 18 december a.s.
Lees verder
Hurdle en Koop treden toe tot expertise bureau de Haas | van Oosterhout
Maritieme experts David Hurdle en Olger Koop (Aktis Hydraulics) gaan het recent opgerichte expertise bureau van de Haas | van Oosterhout versterken. Dit is het resultaat van een exclusieve samenwerkings-overeenkomst tussen de twee bedrijven teneinde de dienstverlening op het gebied van hoogwaardig ongevalsonderzoek in de scheepvaart uit te breiden met de noodzakelijke kennis vanuit de wetenschap en theorie.
Lees verder
Holland Herstel groep breidt in 2021 dienstverlening uit met HHG Droogtechniek
Holland Herstel Groep (HHG) breidt de dienstverlening vanaf januari 2021 verder uit met HHG droogtechniek. Door een samenwerking aan te gaan op het gebied van droogtechniek met KMZ Droogtechniek en Lekdetectie heeft HHG de expertise kunnen toevoegen aan de dienstverlening in specialistische reiniging en bouwkundig herstel na calamiteiten.
Lees verder
Nieuwe Nederlandse start-up Insify richt pijlen op zakelijke verzekeringen
Ondernemers ontzorgen met een technology-first aanpak voor zakelijke verzekeringen, dat is het idee achter Insify. Het geheim van Insify? Slim gebruikmaken van technologie en data, en daarmee ondernemers in staat stellen zelf hun verzekeringen te regelen.
Lees verder
PS Calamiteiten organiseert webinar over droogtechniek en schadebeperking
Projects Support Calamiteiten organiseert op 17 december a.s. om 15:00 uur een webinar over droogtechniek en schadebeperking. Spreker tijdens de webinar is Ron Meertens van Corroventa.
Lees verder
VIVAT gaat verder als Athora Netherlands
Per vandaag gaat VIVAT N.V. verder als Athora Netherlands N.V. De naamsverandering is het sluitstuk van de overname door de Europese levens- en herverzekeraar Athora Holding Ltd. (Athora). Het markeert een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Athora Netherlands, dat de leidende pensioenaanbieder van Nederland wil zijn.
Lees verder
Gryphion nieuwe strategische partner MainPlus
MainPlus, schadehersteller op het gebied van opstal- en inboedelschades, kondigt aan dat Gryphion toetreedt als strategische partner in de MainPlus Groep.
Lees verder
Slachtoffers woninginbraak voelen zich ook buitenshuis onveiliger
Slachtoffers van woninginbraak voelen zich vaker onveilig dan mensen die dat niet waren. Hun algemene onveiligheidsgevoelens en ook die in de eigen buurt zijn groter. Ook schatten ze de kans groter in om binnen afzienbare tijd opnieuw slachtoffer te worden en gedragen ze zich voorzichtiger. Na een inbraak treffen veel slachtoffers maatregelen om hun woning te beveiligen. Dat meldt het CBS op basis van cijfers uit de Veiligheidsmonitor 2019.
Lees verder
Arjan Bos treedt terug als CEO van TVM verzekeringen
Arjan Bos heeft besloten komend voorjaar terug te treden als CEO van TVM verzekeringen. Hij zal daarna nog tot 31 augustus 2021 in dienst blijven om zijn opvolger in te werken. Bos is sinds 2001 werkzaam als CEO van de verzekeraar voor logistiek en transport en acht de tijd rijp voor een nieuwe uitdaging. Medewerkers van TVM zijn vandaag geïnformeerd.
Lees verder
Verbond herkent zicht niet in de conclusie van de Eerlijke Geldwijzer
Het Verbond van Verzekeraars reageert naar aanleiding van het vandaag gepubliceerde artikel in de Telegraaf over het onderzoek naar beleggingen van verzekeraars door de Eerlijke Geldwijzer. Het Verbond herkent zich niet in de conclusie van de Eerlijke Verzekeringswijzer dat “Nederlandse verzekeraars voor miljarden euro investeren in foute wapenleveranciers die wapens leveren aan conflictgebieden.”
Lees verder
Edwin Grutterink benoemd tot CEO ABN AMRO Verzekeringen
Edwin Grutterink wordt per 1 januari benoemd tot CEO ABN AMRO Verzekeringen (AAV). Hij volgt hiermee Sander Kernkamp op die deze functie sinds 2017 vervulde. Grutterink is momenteel directeur van Vivat Schade.
Lees verder
Onderzoek Eerlijke Geldwijzer naar beleggingen verzekeraars
Uit nieuw onderzoek door de Eerlijke Verzekeringswijzer naar beleggingen van de negen grootste verzekeraars in Nederland blijkt dat verzekeraars meer dan vijf miljard euro investeren in bedrijven die wapens leveren aan strijdende partijen in conflictgebieden zoals Jemen.
Lees verder
Sedgwick Zorgschade: Hulpmiddelen 2.0
Sedgwick heeft deze week de vierde digitale Zorgpost naar al haar relaties verzonden. De Zorgpost is een nieuwsbrief die wordt uitgegeven door de afdeling Zorgschade van Sedgwick. Naast een korte terugblik op het ontstaan en de evolutie van de afdeling wordt hierin uitleg gegeven over hoe bezwaar tegen een beslissing op grond van de Wmo gemaakt kan worden en hoe het zit met de aansprakelijkheid bij een ongeval, waarbij een scootmobiel betrokken is.
Lees verder
GlasGarage als eerste keten gecertificeerd voor Branchenormering Ruitschadeherstel
Ruitschadeherstelbedrijven kunnen zich sinds medio 2019 certificeren voor de “branchenormering ruitschadeherstel”. Dankzij deze nieuwe normering wordt de kwaliteit van het steeds complexer wordende specialisme ruitschadeherstel geborgd. GlasGarage is met haar 85 vestigingen als eerste keten met vlag en wimpel geslaagd voor de audit van deze normering.
Lees verder
EXPERT BRAND - OPSTAL
Lengkeek is gespecialiseerd in schade-expertise, taxaties, waardebepaling, (risico-)inspecties en bouwkundige opnames. Met vestigingen in Rotterdam, Amsterdam, Zwolle en Eindhoven bedienen wij niet alleen de Nederlandse markt, maar zijn wij ook internationaal actief met onze samenwerkingspartner Charles Taylor Adjusting. Een van de leidende internationale expertisebedrijven met meer dan 60 kantoren in 27 landen.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716