Nieuwsoverzicht week 49
Nieuwe huisvesting NCP in Groningen
NIVRE Calamiteiten & Projecten is vanaf 2018 in het Groninger werkveld aanwezig om op basis van het protocol van het Instituut Mijnbouw Schade Groningen (IMG) – voorheen de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG) – mijnbouwschades in en rond Groningen te beoordelen, calculeren en rapporteren. Tot noch toe hadden de 33 FTE een werkplek in de Groningse vestiging van Regus.
Lees verder
Letsel Opleidingen behaalt keurmerk NRTO en registratie CrKBO
Letsel Opleidingen, de in 2019 opgerichte onderwijsorganisatie die zich louter richt op letselschadeprofessionals, heeft met succes het accreditatieproces van de NRTO, de branchevereniging van private opleiders in Nederland, en de CrKBO afgerond. Met inschrijving in de CrKBO voldoet Letsel Opleidingen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.
Lees verder
Online fraude met nieuwe technieken strenger bestraft
Het vervalsen, gebruiken, vervaardigen en aanschaffen van elektronische betaalinstrumenten wordt een zelfstandig strafbaar feit. Ook gaan de maximale straffen voor betaalfraude omhoog. Dat staat in het wetsvoorstel dat minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid vandaag naar de Tweede Kamer stuurt en een Europese richtlijn omzet in Nederlands recht.
Lees verder
Bewustere verkeersdeelname door verkeerscheck-mono
Veilig Verkeer Nederland (VVN) is er opnieuw in geslaagd een grote organisatie te mobiliseren voor het belang van verkeersveiligheid. Dit keer betreft het Coöperatie Univé. De verzekeraar vraagt aan haar particuliere en zakelijke leden, in totaal zo’n 1,6 miljoen, om verkeersveiligheid consequent onderdeel te maken van hun verkeersdeelname.
Lees verder
Kifid Kennis biedt een nieuw kennisdocument
Op Kifid Kennis vindt u een nieuw kennisdocument. ‘Erkent de verzekeraar terecht aansprakelijkheid na aanrijding?’. Het kennisdocument gaat over situaties die ontstaan na een aanrijding. Welke vrijheid heeft de verzekeraar en in hoeverre moet hij de belang van de klant, de consument in het oog houden? Wat kan een consument zelf doen en wat moet hij vooral niet doen?
Lees verder
Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport geeft eerste dreigingsrapport uit
Iets meer dan een jaar na de start van het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB) is de stichting erin geslaagd om een dreigingsbeeld uit te geven voor de hightech- en maakindustrie.
Lees verder
Stichting Uniforme Inrichting Volmachtketen sluit een raamovereenkomst met Infofolio
SUIV en Infofolio B.V. tekenden onlangs een raamovereenkomst. Hiervan kunnen gevolmachtigden die deelnemer zijn van de stichting gebruik van maken voor het verbeteren van de datakwaliteit van binnen de volmacht verzekerde objecten die deel uitmaken van een Vereniging van Eigenaren (VvE).
Lees verder
Tot en met november nog steeds minder faillissementen dan in 2019
Het CBS brengt tijdens de corona-crisis wekelijks de ontwikkeling van het aantal door rechtbanken uitgesproken faillissementen in beeld. Maandelijks publiceren wij de ontwikkelingen. In de eerste 48 weken van 2020 zijn 3.008 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat zijn er 475 minder dan in dezelfde periode van 2019.
Lees verder
EXPERT BRAND - OPSTAL
Lengkeek is gespecialiseerd in schade-expertise, taxaties, waardebepaling, (risico-)inspecties en bouwkundige opnames. Met vestigingen in Rotterdam, Amsterdam, Zwolle en Eindhoven bedienen wij niet alleen de Nederlandse markt, maar zijn wij ook internationaal actief met onze samenwerkingspartner Charles Taylor Adjusting. Een van de leidende internationale expertisebedrijven met meer dan 60 kantoren in 27 landen.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716