Nieuwsoverzicht week 47
Circa 40 claims binnen door slachtoffers schietpartij Alphen a/d Rijn
In de uitspraak door de Hoge Raad van vorig jaar is bepaald dat de politie aansprakelijk is voor de schietpartij in een winkelcentrum in Alphen aan den Rijn. Inmiddels hebben zo’n veertig mensen een schadeclaim ingediend. Dit heeft het AD gemeld aan de hand van informatie door de in het leven geroepen stichting VSSA die voor de slachtoffers de schadeclaims afhandelt.
Lees verder
CYBER: Interne fouten is de meest voorkomende oorzaak van cyberschade
Externe gebeurtenissen zoals "DDoS"-aanvallen leiden tot de duurste cyberverliezen, maar interne incidenten zoals menselijke fouten of systeemfouten komen vaker voor, zij het met een lagere financiële impact. Bedrijfsonderbrekingen zijn de belangrijkste kostenfactor bij cyberschadeclaims dit blijkt uit een AGCS-analyse onder meer dan 1.700 cyberclaims.
Lees verder
IFV lanceert platform voor CrisisManagement
Op 19 november heeft het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) het online Platform voor CrisisManagement gelanceerd. Het IFV publiceert, in samenwerking met externe crisisfunctionarissen, wetenschappers, kennispartners en professionals, diverse vak artikelen, interviews en columns. Vanuit verschillende sectoren worden expertise en visies over crisismanagement gedeeld.
Lees verder
Verkeersveiligheidsgevoel in Nederland neemt toe
Nederlanders voelen zich in het verkeer veiliger dan voorgaande jaren. Dat blijkt uit het grote verkeersonderzoek van Veilig Verkeer Nederland. Een positieve ontwikkeling. De Flitspeiling vindt jaarlijks plaats onder ruim 2.100 respondenten.
Lees verder
Slechts één op de drie werknemers is veerkrachtig genoeg
Uit onderzoek door AON blijkt dat ruim één op de drie (35%) werknemers in Nederland veerkrachtig genoeg is in termen van omgaan met stress en vervelende situaties en het behoud van motivatie. Ondanks dat het in Nederland iets beter gaat dan in de rest van Europa, is de Week van de Werkstress (16-20 november) een goede aanleiding om stil te staan bij het gebrek aan weerbaarheid van 65% van de medewerkers.
Lees verder
Alternatieve Sfeervol Bomen van Vanderwal & Joosten
Dit jaar wordt er een alternatieve Sfeervol Bomen door Vanderwal & Joosten georganiseerd. Een mooie variant op de inmiddels traditionele kerstbijeenkomst.
Lees verder
Verbond onderzoekt opruimingsmethoden voor brand met zonnepanelen
Het Verbond van Verzekeraars gaat de mogelijkheden voor eenduidige opruimingsmethoden onderzoeken via Stichting Salvage, voor de achtergebleven materialen na branden met zonnepanelen.
Lees verder
LKQ-Fource eerste duurzame onderdelen leverancier
Men is al gewend aan de certificering van autobedrijven op gebied van duurzaamheid. Nu mocht Fource commercieel directeur Johan van der Hoeven als eerste het duurzaamheidscertificaat voor after-market leveranciers in ontvangst nemen van Stichting Duurzaam Repareren.
Lees verder
ILT en NVWA letten scherp op productie en handel corona-desinfectiemiddelen
Door de coronapandemie is er grote behoefte aan desinfectiemiddelen voor de zorg en andere professionele sectoren. Handdesinfectiemiddelen zijn biociden en moeten een toelating hebben. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben de afgelopen maanden scherp gekeken of deze producten voldoen aan de veiligheidseisen en veilig geproduceerd worden.
Lees verder
Voogd & Voogd breidt haar assortiment uit met een volmacht van Maas Lloyd
Met ingang van 1 december 2020 verleent Maas Lloyd, onderdeel van de Hampden Insurance Group, een volmacht aan serviceprovider Voogd & Voogd. Maas Lloyd is een Rotterdamse schadeverzekeringsmaatschappij en de samenwerking met Voogd & Voogd zal zich in eerste instantie richten op zakelijke pools.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716