Nieuwsoverzicht week 44
Wijs brengt animatiefilm uit over het letselschadetraject
Uit het recentelijk gepubliceerde onderzoek naar Langlopende Letselschades is gebleken dat bij slachtoffers veel onduidelijkheid bestaat over hoe zo’n traject nu precies verloopt. Cliënten hechten grote waarde aan heldere communicatie en adequaat verwachtingsmanagement. Om die reden heeft Wijs letselschade een animatiefilm over het letselschadetraject uitgebracht. Wijs hoopt hiermee op een laagdrempelige en heldere manier het traject inzichtelijk te maken voor slachtoffers.
Lees verder
Frans Blom voorgedragen als lid van de Raad van Commissarissen van Aegon
Aegon draagt Frans Blom voor als lid van de Raad van Commissarissen voor een termijn van vier jaar. Het voorstel tot de benoeming is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank (DNB) en zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Aegon in 2021. Tot die tijd zal Frans Blom de vergaderingen van de Raad van Commissarissen als toehoorder bijwonen.
Lees verder
RiFD introduceert kwaliteitsrating voor alle financiële dienstverleners
Elke financiële dienstverlener in Nederland heeft vanaf nu een individuele kwaliteitsrating. Met die primeur komt het Ratinginstituut financieel dienstverleners. Het RiFD stelt de rating vast op basis van tientallen objectieve criteria. Alle kantoren die zich bezighouden met advies en bemiddeling van financiële producten (zoals verzekeringen en hypotheken) zijn zo in kaart gebracht, inclusief een ranking van nummer 1 tot nummer 8.000.
Lees verder
Joop Wijn benoemd als commissaris van a.s.r.
Joop Wijn is vandaag door de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van ASR Nederland N.V. (a.s.r.).
Lees verder
NLE pleit voor 7 verbetermaatregelen in Tweede Kamer
Op woensdag 28 oktober heeft de Vaste Kamercommissie Justitie en Veiligheid van de Tweede Kamer over verbetermaatregelen voor de letselschadebranche vergaderd. Aanleiding is het onderzoeksrapport Langlopende letselschadezaken van de Universiteit Utrecht en de vervolgstappen die zijn aangekondigd door De Letselschade Raad. De NLE heeft haar standpunten bij de commissie kenbaar gemaakt door toezending van een position paper.
Lees verder
's Werelds eerste vliegende auto raakt de weg
Onlangs heeft de Liberty de strenge Europese toelatingstesten op de weg doorstaan en mag nu met een officieel kenteken op straat. Hiermee is een rigoureus en uitgebreid testprogramma afgerond dat sinds februari 2020 op testbanen wordt uitgevoerd. Van hogesnelheidsovalen, rem- en emissietesten tot geluidsproeven, de PAL-V is nu klaar om de weg op te gaan.
Lees verder
Evert Jan Stagge nieuwe CCO van Openclaims
Openclaims heeft Evert Jan Stagge benoemd tot Chief Commercial Officer (CCO). Stagge treedt toe tot het management van Openclaims en wordt verantwoordelijk voor de verdere expansie van de insurtech onderneming uit Amsterdam.
Lees verder
Beroepsopleiding Personenschade voor en door de letselschadebranche
De letselschadebranche is toe aan een kwaliteitsimpuls op het gebied van de opleiding van professionals. Dat is het beeld van een groot aantal marktpartijen, waaronder WA-experts, belangenbehartigers en WA-verzekeraars. Het huidige opleidingsaanbod is weliswaar divers, een meerjarige opleiding met op elkaar aansluitende fasen is er niet. Dat gat willen deze marktpartijen samen gaan vullen vanuit een unieke aanpak gebaseerd op een coöperatieve gedachte.
Lees verder
Brandbestrijding in parkeergarages en de incidentafhandeling uitermate lastig
Woensdag 1 juli 2020 woedde er een brand in de Singelgarage in Alkmaar. Een brand waar een elektrisch voertuig bij was betrokken, maar niet de oorzaak was. Het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) en de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord (VRNHN) zijn gezamenlijk een onderzoek gestart naar deze brand en het brandweeroptreden.
Lees verder
CURSUS FINANCIEEL DESKUNDIGE IN CIVIELE SCHADEZAKEN
De tweedaagse cursus Financieel deskundige in civiele schadezaken is een must voor financieel deskundigen die vermogens- en economische schade berekenen. In de cursus komen actuele en praktische zaken aan bod die nodig zijn om succesvol een schadebegroting op te stellen in een juridische procedure.
Lees verder
EXPERT AANSPRAKELIJKHEID EN CAR (WERKTUIGBOUWKUNDIGE EN/OF ELEKTROTECHNICUS)
Lengkeek is gespecialiseerd in schade-expertise, taxaties, waardebepaling, (risico-)inspecties en bouwkundige opnames. Met vestigingen in Rotterdam, Amsterdam, Zwolle en Eindhoven bedienen wij niet alleen de Nederlandse markt, maar zijn wij ook internationaal actief met onze samenwerkingspartner Charles Taylor Adjusting. Een van de leidende internationale expertisebedrijven met meer dan 60 kantoren in 27 landen.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716