Nieuwsoverzicht week 42
Duidelijkheid over aanpak verzekeraars afhandelen schade eigen klant
Het Verbond van Verzekeraars ziet dat er onduidelijkheid bestaat over de aanpak van verzekeraars met het afhandelen van schade aan motorvoertuigen door de eigen verzekeraar in juli 2021. In tegenstelling tot sommige berichten is er in die aanpak geen sprake van het afhandelen van letselschadezaken. Het Verbond van Verzekeraars geeft graag meer duidelijkheid over deze plannen.
Lees verder
H&M krijgt 35 miljoen boete voor schenden van privacy van werknemers
De Duitse toezichthouder heeft H&M een boete van 35 miljoen euro opgelegd vanwege stelselmatige overtredingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. H&M registreerde bijzondere persoonsgegevens van honderden werknemers die tijdelijk afwezig waren geweest.
Lees verder
Vier nieuwe collega's bij Kakeswaal Expertise
In de afgelopen periode zijn er vier nieuwe medewerkers gestart bij KakesWaal Expertise. Michiel Woonings, Hendrikus van der Blom, Kjeld Noppen en donderdag 8 oktober is Frank Bongers (geheel links op de foto) begonnen als schade-expert.
Lees verder
Sedgwick breidt dienst uit van Marine afdeling
Logistieke dienstverleners krijgen in het geval van een transportschade te maken met uiteenlopende wettelijke eisen en (regelmatig complexe) contractuele eisen en afspraken.
Lees verder
Tellen zwarte inkomsten ook mee bij de berekening van schadevergoeding?
Op 27 mei 2018 raakt een zelfstandig ondernemer, werkzaam als personal kickbokstrainer, betrokken bij een verkeersongeval met een andere automobilist. De aansprakelijkheid voor het ongeval wordt erkend.
Lees verder
Ontdekking van verzekeringsfraude in 2019 sterk gegroeid
Het aantal bewezen verzekeringsfraudes is in 2019 bijna verdubbeld, dit meldt het Verbond van Verzekeraars. In 2019 zijn er 22.376 fraudezaken aan het licht gekomen, tegen 12.879 zaken in 2018. Hiermee werd voorkomen dat verzekeraars een bedrag van 96 miljoen euro onterecht hebben uitgekeerd aan fraudeurs.
Lees verder
Nieuwe CFO en statutair bestuurder bij Aon
Gerben Pasman (37) is per 1 oktober 2020 benoemd tot CFO van Aon Nederland en treedt daarmee toe tot de directie. Hiermee volgt hij Rogier Sparreboom op die eerder dit jaar tot CFO EMEA van Aon werd benoemd. De directierol van Michiel van Meer (42), CHRO bij Aon, is per 15 oktober 2020 uitgebreid: hij is benoemd tot statutair bestuurder.
Lees verder
Ardonagh Specialty breidt uit naar Europa met Lloyd's licentie voor kantoor Brussel
Ardonagh Specialty is verheugd aan te kondigen dat haar Europese kantoor een formele vergunning heeft gekregen om als Lloyd's-makelaar te opereren.
Lees verder
Internetconsultatie wijziging van de Regeling eindtermen en toetstermen 2021 gestart
Op woensdag 14 oktober is de internetconsultatie gestart van de Regeling van de Minister van Financiën tot wijziging van de Regeling eindtermen en toetstermen examens financiële dienstverlening Wft in verband met de PE-examens per 1 april 2021. In deze regeling stelt de minister van Financiën de inhoud van de PE-examens vast.
Lees verder
Heidi Delobelle wordt de nieuwe CEO van AG Insurance
Op 22 oktober wordt Heidi Delobelle, de huidige Managing Director van de divisie Employee Benefits & Health Care, de nieuwe CEO van AG. Zij vervangt in die functie Hans De Cuyper, die op diezelfde datum voorgedragen wordt als CEO van Ageas. AG Insurance is met meer dan 2,7 miljoen klanten marktleider in de Belgische verzekeringssector.
Lees verder
Presentatie eerste handreiking veilige plaatsing zonnepanelen met opslagbatterij
Presentatie eerste handreiking veilige plaatsing zonnepanelen met opslagbatterij geeft zekerheid en transparantie. VvE’s, woningcorporaties, gemeentes en beheerders hebben behoefte aan duidelijke informatie mogelijkheden verduurzaming, opslagbatterij interessant met oog op afbouwing salderingsregeling
Lees verder
HSD organiseert online break-out sessie
The Hague Security Delta (HSD) organiseert op 29 oktober een online break-out sessie. Tijdens de break-out sessies van dit HSD Café worden de huidige staat en trends van AI in security besproken. De kansen, uitdagingen en nieuwe risico’s. Ook wordt de ethische kant van het gebruik van AI bekeken, het tegengaan van bias en het kunnen verklaren van de uitkomsten.
Lees verder
BMW roept meerdere plug-in hybride modellen terug vanwege brandgevaar
BMW heeft opnieuw een probleem met de hoogspanningsaccu's in plug-in hybride voertuigen. Door mogelijke onzuiverheden in het productieproces van de accucellen is er een verhoogd risico op brand in meerdere series.
Lees verder
Arepa organiseert webinar technische reconditionering in de gezondheidszorg
Arepa organiseert op 22 oktober een webinar technische reconditionering in de gezondheidszorg. Sprekers tijdens het webinar zijn Paul van Beek, International Technical Director en Harrie Steenbergen, Technical Manager bij Arepa.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716