Nieuwsoverzicht week 41
81% Digitale Paspoorten vervangen
10 oktober is de deadline voor het omzetten van Digitale Paspoorten. Met nog 1 dag te gaan is 81% van de Digitale Paspoorten al daadwerkelijk vernieuwd. Veel gebruikers beschikken ook al over eHerkenning.
Lees verder
Maarten Kok Appraisal & Survey Consultancy activiteiten naar Sedgwick
Internationale schade-expertisebureau Sedgwick heeft per 1 oktober het Appraisal & Survey Consultancy bedrijf van Maarten Kok overgenomen. In navolging van Sedgwick Frankrijk en Sedgwick Spanje start Sedgwick ook in Nederland met een appraisal & survey team (A&S team).
Lees verder
Hagelschade in bijzondere omstandigheden toch stormschade?
Daken en gevels van een bedrijfspand lopen schade op door storm en gigantische hagelstenen. Deze uitzonderlijke storm met grote hagelstenen (tot wel 10 cm) is bekend komen te staan als een supercell. Verzekerde lijdt schade, maar slechts schade die het gevolg is van 'storm en door die storm vallende of bewegende objecten' is gedekt. Hagelschade is niet gedekt.
Lees verder
Zohre Ahmedie: Mensen kunnen heel veel van elkaar leren ongeacht of ze man of vrouw zijn
SCHADE magazine heeft dit keer als thema ‘de vrouwen in de branche’. In de komende periode vragen wij vrouwen uit de branche naar hun mening over hun vak en of zij vinden dat er verschillen zijn tussen mannen en vrouwen. Vandaag vragen wij Zohre Ahmedie (33 jaar), Register-Expert Personenschade bij Hofmans Letselschade.
Lees verder
Aegon verkoopt Stonebridge
Aegon kondigt de verkoop aan van Stonebridge, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde aanbieder van ongevallenverzekeringsproducten. De totale opbrengst bedraagt circa GBP 60 miljoen (EUR 65 miljoen).
Lees verder
BCE Ronde tafel: Bedrijfsmatig omgaan met ICT
Op donderdag 22 oktober organiseert BCE De Ronde Tafel ICT. In toenemende mate speelt ICT een belangrijke rol in het behalen van goede bedrijfsresultaten. Het juist inzetten van ICT zorgt dat je organisatie onderscheidend, vitaal en flexibel blijft.
Lees verder
Aantal strafzaken voor de rechter in 2019 verder afgenomen
Het aantal strafzaken dat voor de rechter kwam is in 2019 gedaald naar 85 duizend. In 2018 werd in 88 duizend strafzaken een rechterlijk oordeel geveld. Dit blijkt uit de vandaag verschenen publicatie Criminaliteit en rechtshandhaving 2019* (wodc.nl). In 2009 werden nog 131 duizend strafzaken aan de rechter voorgelegd. De daling is in lijn met de al jaren teruglopende geregistreerde criminaliteit.
Lees verder
Minder claims woningbranden in 2019, maar hogere schade per claim
Het aantal claims bij verzekeraars voor woningbranden is gedaald in 2019, maar de gemiddelde schade per claim is hoger, zo blijkt uit de Risicomonitor Woningbranden van het Verbond van Verzekeraars.
Lees verder
Financiële sector helpt ondernemers met geldzorgen
Naast consumenten kunnen straks ook ondernemers gebruik maken van een dienst die hen ondersteunt bij financiële problemen: Geldfit Zakelijk. Dat betekent dat banken en verzekeraars ondernemers die dreigen in problematische schulden terecht te komen op het spoor gaan zetten naar passende hulp.
Lees verder
Inspectie SZW wil dat bedrijven leren van ongevallen
De Inspectie SZW gaat aan de slag met een nieuwe aanpak van arbeidsongevallen. Uitgangspunt is dat daarmee de veiligheid in bedrijven verbetert en herhaling van het ongeval zoveel mogelijk wordt voorkomen.
Lees verder
BSO-bus mag binnenkort weer de weg op
De BSO-bus (voorheen Stint) wordt op korte termijn weer toegelaten tot de openbare weg. Dat schreef minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) op woensdag aan de Tweede Kamer. Edwin Renzen mede-eigenaar van Stint Urban Mobility kan het bijna niet geloven.
Lees verder
Wintertijd is inbraaktijd; maak het inbrekers niet te makkelijk!
Binnenkort gaat de wintertijd weer in. Voor veel Nederlanders staat de ingang van de wintertijd voor 'een uur extra slapen'. Maar waar veel huiseigenaren geen rekening mee houden, is dat wintertijd gelijkstaat aan inbraaktijd. De donkere dagen geven inbrekers meer tijd om ongezien hun slag te kunnen slaan. De hoogste tijd dus voor bewoners om de juiste preventiemaatregelen te nemen om het inbrekers niet te makkelijk te maken.
Lees verder
BOVAG en RAI Vereniging verwachten verkoop van 400.000 nieuwe personenauto's in 2021
Brancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging gaan in hun prognose voor 2021 uit van een verkoopniveau van 400.000 nieuwe personenauto’s en 64.000 lichte bedrijfswagens. De realisatie van deze verkoopcijfers is echter sterk afhankelijk van de ontwikkelingen omtrent het coronavirus.
Lees verder
Verzekeringsklachten.nl: Illegale praktijken Achmea gaan onverminderd door
Volgens Verzekeringsklachten.nl houdt Achmea er onder de merknamen Interpolis, Avero, Centraal Beheer, Inshared en FBTO verzekeraar nog steeds onrechtmatige voorwaarden op na. Begin juni heeft het Gerechtshof in Den Haag bepaald dat Achmea in zijn polisvoorwaarden niet de voorwaarde mag stellen dat een door de verzekerde in te schakelen contra-expert aangesloten moet zijn bij een instituut zoals het Nivre.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716