Nieuwsbrief week 41
Hoe Covid-19 de schadetrends en risicoposities voor bedrijven en hun verzekeraars verandert
De Covid-19-pandemie is een van de grootste economische schadegevallen in de geschiedenis voor zowel bedrijven als verzekeraars. Maar niet alleen de omvang van de gevolgen is ongekend. Schadetrends en risicoblootstellingen zullen zich waarschijnlijk op de middellange en lange termijn ontwikkelen als gevolg van de pandemie, volgens een nieuw rapport Covid-19, Changing Claims Patterns van Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS).
Lees verder
Schadevrije jaren scooter-verzekeringen
Het consumentenprogramma Radar besteedde in de uitzending van maandagavond 5 oktober 2020 aandacht aan de schadevrije jaren bij verzekeringen van scooters en bromfietsen. Radar interviewde algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars over dit onderwerp.
Lees verder
Wat begint met een kapot slot, eindigt met bedreiging
Tijdens de Week van de Veiligheid (5-11 oktober 2020) vraagt team Woninginbraken van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) speciale aandacht voor malafide slotenmakers.
Lees verder
Aftrap landelijk initiatief ‘Aandacht voor elkaar’
Dinsdag 6 oktober start het landelijke initiatief ‘Aandacht voor elkaar’ met een aftrap in ’s-Hertogenbosch. Hier gaan minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in een kleine setting in gesprek met Brabanders die op verschillende manieren geraakt zijn door het coronavirus. Met ‘Aandacht voor elkaar’ wil de overheid steun geven aan alle initiatieven rond corona die in het land zijn ontstaan.
Lees verder
Sophie Ouwehand: Vrouwen moeten zich minder druk maken over zaken die er niet toe doen
SCHADE magazine heeft dit keer als thema ‘de vrouwen in de branche’. In de komende periode vragen wij vrouwen uit de branche naar hun mening over hun vak en of zij vinden dat er verschillen zijn tussen mannen en vrouwen. Vandaag vragen wij Sophie Ouwehand (28 jaar), Manager Binnendienst bij de Bureaus in Utrecht.
Lees verder
Kabinet komt ondernemers tegemoet bij overstap op schone bestelbus/vrachtwagen
Gemeenten krijgen vanaf 2025 de mogelijkheid om gebieden in te stellen waar op termijn alleen nog bestelbussen en vrachtwagens komen die rijden zonder uitlaatgassen (zero emissie zone). Over de invulling van deze afspraak uit het klimaatakkoord is nu duidelijkheid. Ondernemers die in zo’n zone moeten zijn krijgen via een landelijke overgangsregeling over te stappen op een uitstootvrije bestelbus of vrachtwagen.
Lees verder
Nederlandse industrie groeit ondanks tweede coronagolf
Albert Jan Swart is sectoreconoom bij ABN AMRO. Binnen de afdeling Sector Advisory richt hij zich op de sectoren Industrie en Transport & Logistiek. Hij doet onderzoek naar nieuwe ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van technologie of de arbeidsmarkt.
Lees verder
Goupil Nederland en Dubbeldam Groep gaan samenwerken
Goupil Nederland (Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit B.V.) en Dubbeldam Groep bundelen hun krachten om samen de ultieme zero-emissie voertuigcombinatie te ontwikkelen. Met een 100% elektrische Goupil als basis zal Dubbeldam tal van opbouwmogelijkheden ontwikkelen, voor onder andere stadsreiniging, (groen)onderhoud, industrie en het snel groeiende segment last-mile-delivery.
Lees verder
Hond en paard grootste veroorzakers letselschade
Zondag 4 oktober was het dierendag, een dag die wereldwijd op de agenda staat als een moment waarop extra aandacht wordt besteed aan de dieren. Maar wat nou als je schade oploopt door andermans dier? Bij letselschade die wordt veroorzaakt door een dier, gaat het bijna altijd om een hond of een paard.
Lees verder
Janco Bakker per 1 oktober naar Lengkeek
Per 1 oktober 2020 begint Janco Bakker als Schade-Expert bij Lengkeek vestiging in Rotterdam. Hiermee heeft Lengkeek er een nieuwe werktuigbouwkundige CVT-collega bij gekregen.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716