Nieuwsbrief week 40
Overnames in assurantiemarkt overstijgen elke andere sector
De consolidatieslag, die een aantal jaren geleden in de assurantie-intermediairsmarkt in gang is gezet, zet zich - ondanks de coronacrisis - gewoon door en steekt met kop en schouders boven de rest van de Nederlandse MKB-overnamemarkt uit. Dit zegt Edwin Bosma, managing partner van BHB Dullemond Overnames en Advies B.V. die onlangs in samenwerking met het Ratinginstituut Financieel Dienstverleners (RiFD) de Overnamemonitor over de maanden januari tot en met juni 2020 uitbracht.
Lees verder
Een 70 jaar oude kaart van Museum Bescherming Bevolking na restauratie vol nieuwe ontdekkingen
Welke geheimen kunnen er op een kaart uit 1952 tevoorschijn komen die je al honderden keren hebt bekeken? Op een 70 jaar oude kaart van Museum Bescherming Bevolking blijken na restauratie door VANWAARDE veel nieuwe ontdekkingen te zijn gedaan.
Lees verder
Irina Ghazarian: Ik ben waar ik ben door het heft in eigen handen te nemen
SCHADE magazine heeft dit keer als thema ‘de vrouwen in de branche’. In de komende periode vragen wij vrouwen uit de branche naar hun mening over hun vak en of zij vinden dat er verschillen zijn tussen mannen en vrouwen. Vandaag vragen wij Irina Ghazarian (28 jaar), Junior Claims Handler Liability & Financial Lines bij Zurich Insurance plc.
Lees verder
Ongewoon goed verzekerd met de OOM Combinatiepolis
De pepernoten liggen al in de winkels en de tuincentrums hebben hun kerstafdeling al opgetuigd. De winter zal anders dan anders verlopen. Wellicht nippen we vaker buiten op het terras aan een warme chocomel met slagroom. Die warmtelamp en de feestverlichting zullen een warme afwisseling zijn voor de tijd waarin we (tijdelijk) leven.
Lees verder
Elke 4 minuten een 65-plusser op de Spoedeisende Hulp na valongeval
Nieuwe cijfers laten zien dat het aantal valongevallen bij ouderen onverminderd hoog was in 2019. De medische kosten die daar in 2019 mee gepaard gingen overstegen voor het eerst 1 miljard euro. VeiligheidNL roept professionals op om ouderen met verhoogd valrisico vroegtijdig op te sporen. Dit thema staat centraal tijdens de landelijke Valpreventieweek van 28 september t/m 4 oktober.
Lees verder
De ondernemer draait door: Cybertalks
Op donderdag 8 oktober van 17.00u tot 18.00u vindt de eerste editie plaats van de interactieve Cybertalks ‘DE ONDERNEMER DRAAIT DOOR’, een initiatief van de gezamenlijke Platforms Veilig Ondernemen in Nederland en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) met medewerking van Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport.
Lees verder
Deadline omzetten Digitale Paspoorten naar 10 oktober
De verzekeringsbranche krijgt nu tot 10 oktober 2020 de tijd om de huidige Digitale Paspoorten te vernieuwen. Dat meldt SIVI, het kennis- en adviescentrum voor digitaal zakendoen in de Nederlandse verzekeringsindustrie. Dat uitstel is meer dan welkom, gegeven het percentage van slechts 46% dat tot nu toe werd omgezet.
Lees verder
Frans Overkleeft wordt regiomanager van JBL&G Rotterdam
Letselschadebureau JBL&G gaat donderdag 1 oktober officieel ook in Rotterdam van start. Mr. Frans Overkleeft (Rotterdam, 1974) is benoemd tot regiomanager en teamleider van het vierde filiaal van JBL&G. Hij stapt over van letselschadekantoor Flyct in Capelle aan den IJssel, waar hij bijna zeven jaar heeft gewerkt.
Lees verder
MKB-Claim sleept DAF voor de rechter
MKB-Claim is een bodemprocedure gestart tegen DAF en heeft de truckfabrikant gedagvaard voor schade als gevolg van het truckkartel. Door geheime prijsafspraken tussen fabrikanten hebben bedrijven een te hoge prijs betaald voor de aanschaf van hun vrachtwagens en gevolgschade geleden zoals te hoge verzekeringspremies.
Lees verder
Coöperatie DELA neemt Yarden niet over
Coöperatie DELA staakt haar plan om Yarden Uitvaartorganisatie over te nemen. De gedachte achter deze overname was dat een sterk collectief een verzwakt collectief helpt, zodat er één nog sterker collectief ontstaat. Voor DELA was het belangrijk dat Yarden zelfstandig financieel in herstel zou blijven. Nu dat Yarden voorlopig niet lijkt te lukken, heeft DELA besloten om die onzekere ontwikkeling niet af te wachten en stopt DELA haar overnameplan.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716