Nieuwsoverzicht week 39
CUMUS breidt aanbod uit met Elements
CUMUS en Faster Forward gaan samenwerken. Onlangs heeft CUMUS Elements van Faster Forward toegevoegd aan hun aanbod van cloudoplossingen.
Lees verder
NLE: In letselschadezaken is een goede belangenbehartiger onontbeerlijk
De Branchevereniging Nederlandse Letselschade Experts (NLE) heeft gereageerd op het rapport Langlopende letselschades van de Universiteit Utrecht. Het rapport toont aan dat mensen met een letselschadeclaim baat hebben bij een goede belangenbehartiger, aldus de NLE. De branchevereniging pleit voor de komst van een toezichthouder, waarschuwt voor normering door directe verzekeringen en roept partijen op meer samen te werken.
Lees verder
European Risk Management Awards week van 7-11 december 2020
In de week van 7-11 december opent het digitale evenementenplatform van Risk Management Excellence. Met en reeks live webinars gedurende de hele week kunnen deelnemers elkaar ontmoeten en deelnemen aan dynamische discussies met de genomineerden uit de verschillende categorieën. De volledige criteria en aanmeldingsgegevens zijn beschikbaar op de website.
Lees verder
Dr. Fred de Jong benoemd als Associate Lector Sustainable Finance & Tax aan de HAN
De HAN University of Applied Sciences heeft dr. Fred de Jong per 15 september jl. benoemd tot Associate Lector Sustainable Finance & Tax. Het betreft een deeltijdfunctie. Het associate lectoraat is onderdeel van het Centrum Meervoudige Waardecreatie van de HAN. Daarnaast blijft Fred de Jong actief als onderzoeker en consultant vanuit zijn eigen adviesbureau.
Lees verder
Wat is een ruim dertig jaar oud asbestdak van een varkensstal nog waard?
Een verzekerde heeft voor zijn bedrijf een Bedrijven Compact Polis gesloten bij verzekeraar X. De verzekering dekt schade aan de verzekerde bedrijfsgebouwen als de schade is ontstaan door hagel. Als gevolg van een zogenoemde supercel die in juni 2016 over Zuidoost-Brabant trok, heeft de verzekerde schade geleden aan asbesthoudende golfplaten die waren gebruikt als dakbedekking op twee varkensstallen. De asbestdaken waren toen 41 en 33 jaren oud.
Lees verder
Debby de Kock-de Koning: Persoonlijkheid is belangrijker dan sexe of leeftijd
SCHADE magazine heeft dit keer als thema ‘de vrouwen in de branche’. In de komende periode vragen wij vrouwen uit de branche naar hun mening over hun vak en of zij vinden dat er verschillen zijn tussen mannen en vrouwen. Vandaag vragen wij Debby de Kock- de Koning (44 jaar), Damage Control Manager bij Greenwheels.
Lees verder
Financieel adviseurs schatten het faillissementsrisico te laag in
Financieel adviseurs verwachten gemiddeld genomen dat 2,27% van hun zakelijke klanten de komende vijf kwartalen failliet zullen gaan. De inschatting van experts ligt anderhalf tot twee keer daarboven. Uit een poll tijdens het webinar van de Federatie van Assurantieclubs op woensdag 23 september bleek dat 84% van de kijkers het faillissementsrisico te laag inschat.
Lees verder
KakesWaal schenkt 4.000 euro aan manege voor mensen met een geestelijke of fysieke beperking
KakesWaal Expertise heeft op dinsdag 22 september een bedrag van 4000 euro geschonken aan manege De Blijde Ruiters in Zaandam. “Een meer dan welkome cheque”, reageert voorzitter Wouter Veenis, want de situatie van de manege is op z’n minst zorgelijk”.
Lees verder
Een vuilnisbak hetzelfde verzekerd als een auto
Heeft een vuilnisbak dezelfde verzekeringsoplossing nodig als een auto? In het geval van de vuilnisrobot, die van 22 tot en met 25 september over de Scheveningse boulevard rijdt, is dat zeker het geval.
Lees verder
Geen rechtsbijstand voor van particulier gekochte auto
Wie in een conflict terecht komt over een auto die gekocht is van een particulier, hoeft niet te rekenen op rechtsbijstand van zijn verzekeraar, zo blijkt uit onderzoek door MoneyView. Alle rechtsbijstandsverzekeringen eisen dat een verzekerde een schriftelijke garantie heeft van een officiële dealer om voor rechtsbijstand in aanmerking te komen. Een op de vijf polissen sluit zelfs alle koopovereenkomsten tussen particulieren uit van rechtsbijstand.
Lees verder
Global Wealth Report 2020 van Allianz: Welvaartsimmuniteit
Allianz bracht vandaag de elfde editie van zijn Global Wealth Report uit, waarin het vermogen en de schuld van huishoudens in bijna zestig landen onder de loep worden genomen.
Lees verder
De Onderzoeksraad voor Veiligheid start onderzoek naar de aanpak Coronacrisis
De Onderzoeksraad voor Veiligheid start een onderzoek naar de aanpak van de Coronacrisis door de Nederlandse overheid en andere betrokken partijen. Dit doet de Raad mede op verzoek van het kabinet (aankondiging verzoek aan de Tweede Kamer, brief minister Justitie en Veiligheid en brief Onderzoeksraad).
Lees verder
Aantal inbraken daalt landelijk met 18% tijdens de corona-crisis
Sinds maart dit jaar is het aantal geregistreerde woning- en schuurinbraken met 18% gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Ondanks deze landelijke afname, nam het aantal inbraken in bijna 30% van de gemeenten juist toe. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer, dat de meest recente politiecijfers vergeleek met een jaar eerder.
Lees verder
Schadedekking van autoverzekeringen niet voor iedereen duidelijk
Nederlanders die een auto bezitten zijn verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Verder zijn zij vrij in de keuze voor de uitgebreidere dekkingen: de WA + beperkt casco-verzekering en allrisk-verzekering. Toch wordt niet alle schade altijd vergoed door de autoverzekeraar.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716