Nieuwsoverzicht week 37
Het Verbond organiseert een serie lifestreams rondom het thema klimaatverandering
Op woensdag 30 september organiseert het Verbond een serie lifestreams rondom het thema klimaatverandering en de impact op schadeverzekeringen. Deze week werd al bekend dat de TU Delft de meest recente gegevens van de bodemdaling in kaart heeft gebracht. Het Verbond zal ingaan op droogte, bodemdaling en funderingen.
Lees verder
Annet Govaert: Houd het doel in de gaten en laat je niet afleiden
In het nieuwe nummer van SCHADE magazine is het thema ‘de vrouwen in de branche’. In de komende periode vragen wij vrouwen uit de branche naar hun mening over hun vak en of zij vinden dat er verschillen zijn tussen mannen en vrouwen. Vandaag Annet Govaert (52 jaar), Senior Specialist Aansprakelijkheid & Cyber.
Lees verder
Aantal claims bedrijfsbranden stabiliseert in 2019
Het aantal claims bij verzekeraars voor bedrijfsbranden is in 2019 nagenoeg gelijk gebleven. Dit blijkt uit de Risicomonitor Bedrijfsbranden van het Verbond van Verzekeraars.
Lees verder
DFO Starters bijeenkomst najaar 2020
Jaarlijks starten vele tientallen financiële adviseurs hun eigen onderneming. Na het doorlopen van het vergunningaanvraagtraject begint het echte werk. Vanaf de start zien deze ondernemers zich geconfronteerd met allerlei ondernemersvragen. Bureau DFO heeft in de afgelopen 29 jaar tal van praktische tools ontwikkeld en maakt dit bespreekbaar tijdens de starters bijeenkomst.
Lees verder
De RABS start op 23 september met een nieuw bruisend verenigingsjaar
In seizoen 2019/2020 zijn er als gevolg van het Covid-19 virus noodgedwongen een aantal bijeenkomsten van de Rotterdamse Assurantie Bank Societeit (RABS) geannuleerd. Op 23 september gaat de RABS het nieuwe seizoen vol goede moed beginnen.
Lees verder
COVID-19 voedingsbodem voor geopolitieke risico’s
De COVID-19 pandemie versterkt bestaande geopolitieke risico’s. Economisch en politiek nationalisme groeien mede dankzij de maatregelen die de coronacrisis moeten bestrijden. Bovendien wordt de veerkracht van de toeleveringsketen fors op de proef gesteld en neemt het risico op stakingen, rellen en maatschappelijke onrust toe.
Lees verder
Wilfred Jansen maakt overstap naar MS Amlin
Wilfred Jansen is toegetreden tot het Europese Marine team als Delegated Authority Claims Manager bij MS Amlin Insurance SE. Wilfred zal het eerste aanspreekpunt zijn voor de coverholders voor instappen en verlengingen. Wilfred brengt een schat aan ervaring mee vanuit een coverholder perspectief, en in de meer recente jaren als transportverzekerings manager en als schademanager bij een makelaar.
Lees verder
In het licht van COVID-19 pandemie worden bedrijven geconfronteerd met 5 trends
Aansprakelijkheidsrisico’s voor bedrijven nemen wereldwijd toe. Dit alles in het licht van een uitdagende wereldwijde pandemie, zijn er in een nieuw rapport van Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) vijf trends voor de sector belicht.
Lees verder
Zaterdag 12 september is de eerste uitzending van RTLZ met aandacht voor herstelcoaching
Het RTLZ programma ‘Doe maar duurzaam’ besteedt in de week van 12 september aandacht aan het onderwerp herstelcoaching. De opnames voor het programma waren woensdag 26 augustus en vonden gedurende de hele dag plaats in het kantoor van de Bureaus in Utrecht.
Lees verder
Doe mee aan het onderzoek en ontvang het komende SCHADE magazine gratis
Doe mee aan het onderzoek schadebehandeling en ontvang het SCHADE magazine met daarin de resultaten. In samenwerking met Bureau DFO doet SCHADE magazine een onderzoek naar diverse aspecten van schadebehandeling bij adviseurs en bemiddelaars, coassurantiemakelaars, gevolmachtigden en schadebehandelingskantoren.
Lees verder
Samenwerking tussen FinConnect en AWI
AWI en FinConnect gaan een nieuwe samenwerking aan. Via AWI-Connect is het nu mogelijk door middel van AWI Smart Forms (ASF) om de module Slimme Formulieren van FinConnect aan te roepen en zo alle gewenste digitale formulieren.
Lees verder
Achmea heeft voornemen tot kapitaaluitkering van 169 miljoen euro
Achmea B.V. (Achmea) is voornemens alsnog een kapitaaluitkering aan aandeelhouders te doen naar aanleiding van het resultaat over 2019. Eerder gaf Achmea gehoor aan de oproep van De Nederlandsche Bank en EIOPA (European Insurance and Occupational Pensions Authority) om voorlopig geen dividend uit te keren, totdat er meer duidelijkheid was over de impact van Covid-19.
Lees verder
VNAB zoekt nieuwe commissieleden
De VNAB wordt in haar werkzaamheden ondersteund door verschillende commissies die bestaan uit leden van de VNAB. Voor de Juridische Commissie en de Technische Commissie Brand zoekt de VNAB nieuwe commissieleden.
Lees verder
ARAG introduceert Dag van de Scheidsrechter met topscheidsrechters
Hoofdsponsor van de KNVB scheidsrechters ARAG zet in samenwerking met onder andere topscheidsrechters Danny Makkelie, Kevin Blom, Shona Shukrula en Jeroen Manschot alle scheidsrechters van Nederland in de spotlight met de Dag van de Scheidsrechter. Daarmee wil ARAG meer aandacht vragen voor de positie van de scheidsrechter en fairplay in het Nederlandse voetbal.
Lees verder
FREELANCE SCHADE EXPERT PROPERTY (ZZP)
CED heeft een heldere visie: we beschermen en behouden wat voor mensen van waarde is. Binnen de domeinen Mobility, Property en Vitality maken we met 1500 medewerkers in 14 Europese landen samen de belofte aan onze klanten waar. Wat van waarde is, moet van waarde blijven. Dat is waar we ons elke dag weer voor inzetten. Ook als zzp’er kan hier aan bijdragen. Momenteel zijn wij namelijk voor de business unit Property op zoek naar freelance Schade Experts.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716