Nieuwsbrief week 36
Onderzoek Radar: Afhandeling letselschade onnodig vertraagd
Uit onderzoek van Radar blijkt dat letselschadeslachtoffers soms lange tijd moeten wachten op uitbetaling van geleden schade. Van de ruim 3000 ondervraagde ervaringsdeskundigen heeft twee derde het gevoel dat de afwikkeling van een zaak onnodig lang wordt vertraagd.
Lees verder
Verzekeraars: versnel afhandeling langlopende letselschades
Het Verbond van Verzekeraars pleit voor het oprichten van een onafhankelijke letsel-commissie om langlopende letselschadezaken versneld af te handelen.
Lees verder
Aon voegt cyberdekking standaard toe aan inboedelverzekering
Aon voegt als eerste in Nederland een cyberdekking standaard toe aan de particuliere inboedelverzekering. Vanaf 1 september worden daarmee 157.000 huishoudens bij verlenging van hun inboedelverzekering voorzien van een dekking, bescherming en ondersteuning op het gebied van cybercriminaliteit.
Lees verder
Hoe talent te waarderen in de nieuwe wereld van werk
Willis Towers Watson en het World Economic Forum hebben een whitepaper gepubliceerd getiteld 'Human Capital as an Asset: An Accounting Framework to Reset the Value of Talent in the New World of Work'. Deze publicatie biedt organisaties een model om opnieuw vorm te geven aan het waarderen van en beslissingen nemen over hun personeel in de nieuwe wereld van werk.
Lees verder
Achmea introduceert schadeafhandeling op afstand
Achmea gaat het aantal fysieke afspraken aan huis voor het afhandelen van schademeldingen de komende tijd halveren. Namens Achmea bezoeken schadeherstelbedrijven jaarlijks tienduizenden huizen en bedrijven met schade. Dat doen ze in de regel tweemaal.
Lees verder
Gouden jubileum voor medewerkster Dolmans
Gerda Hoedeman was op 17 juli jl. 50 jaar in dienst bij Dolmans Calamiteiten Diensten. Een heel bijzondere mijlpaal die je niet vaak tegenkomt in de branche en waar je zeker uitgebreid bij stilstaat. Vanwege de zomerperiode is het jubileum niet op de dag zelf gevierd maar afgelopen vrijdag 28 augustus was het zover en is Gerda in het zonnetje gezet.
Lees verder
FRISS lanceert campagne “Insurance Is A Beautiful Thing”
FRISS, de insurtech die AI-gedreven anti-fraude software voor verzekeraars aanbiedt, heeft een internationale campagne opgezet om mensen weer trots te maken op verzekeren. Want verzekeren is verre van saai, aldus FRISS.
Lees verder
Daan van Ark start bij VanNiekerkCieremans Advocaten
Daan van Ark is per dinsdag 1 september juridisch medewerker bij VanNiekerkCieremans Advocaten. Daan heeft de algemene master Civiel Recht aan de Universiteit Leiden afgerond, waarbij hij zich tijdens die master heeft verdiept in het verzekeringsrecht en het leerstuk van de schadevergoeding.
Lees verder
Kerncijfers Incidenten brandweer beschikbaar in online dashboard
In samenwerking met de veiligheidsregio's publiceert het Kenniscentrum Informatiegestuurde Veiligheid van het IFV voortaan iedere maand de Kerncijfers Incidenten van de brandweer. Hiermee zetten we de brandweerstatistiek van het CBS voort.
Lees verder
Pierre-Édouard Fraigneau Chief Underwriting Officer Europe bij Liberty
Liberty Specialty Markets (LSM), onderdeel van Liberty Mutual Insurance Group, kondigt de benoeming aan van Pierre-Édouard Fraigneau in een nieuw gecreëerde functie van Chief Underwriting Officer Europe.
Lees verder
21,5 procent minder nieuwe personenauto’s geregistreerd in augustus
Afgelopen maand werden in Nederland 26.461 nieuwe personenauto’s geregistreerd en dat is 21,5 procent minder dan in augustus 2019. Uit de officiële cijfers van BOVAG, RAI Verenging en RDC blijkt dat over de eerste acht maanden van 2020 de registraties een kwart achterlopen op dezelfde periode vorig jaar.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716