Nieuwsoverzicht week 33
Peter den Ouden wordt Algemeen Directeur van De Onderlingen
Algemeen Directeur van OVM De Onderlingen u.a. Corrine de Ruijter verlaat de organisatie per 1 september aanstaande en draagt het stokje van Algemeen Directeur over aan de huidige Directeur Financiën & Bedrijfsvoering van OVM De Onderlingen u.a. Peter den Ouden. Thomas Bläcker zal het directieteam versterken in de rol van Commercieel Directeur.
Lees verder
IAATI Presidents Award 2020 naar Gerard van Warmerdam
Gerard van Warmerdam kreeg deze maand de IAATI Presidents Award 2020 uitgereikt. Dat gebeurde tijdens de 2020 IAATI Awards Ceremony. De International Association of Auto Thief Investigators (IAATI) reikt eens per jaar een Award uit aan de partij die zich bewezen ingezet heeft voor de branche. De leden van IAATI, autospecialisten van over de hele wereld waaronder verzekeraars, advocaten, fraudecoördinatoren en schade-onderzoekers, hebben Van Warmerdam voor deze prijs voorgedragen.
Lees verder
Opengooien autodeur leidt tot slachtoffers
Het foutief openen van autodeuren levert elk jaar nog steeds veel letselschadeslachtoffers onder fietsers op. Hersenschuddingen en bebloede knieën, maar ook gebroken armen, benen, heupen en ellebogen zijn vaak het resultaat. Amsterdam doet er wat aan, en heeft al speciale fietsstraten en schampstroken. Een autofabrikant komt met een Exit Warning om ‘portierincidenten’ te voorkomen.
Lees verder
Daling operationeel resultaat Achmea naar €127 miljoen
Uit de Halfjaarresultaten van Achmea blijkt dat de verzekeringsresultaten – ondanks de daling van het operationeel resultaat naar 127 miljoen euro – onverminderd sterk blijven en dat de onrust op financiële markten door Covid-19 tot lagere beleggingsresultaten leidt.
Lees verder
Marieke van Dijk als inspecteur naar Register Holland
Vandaag is Marieke van Dijk (26) gestart als inspecteur bij Register Holland. Marieke heeft acht jaar bij de marine gewerkt waar zij onderofficier Technische Dienst was. Dankzij haar technische opleiding bij de marine hebben schepen geen geheimen voor haar. Zo behaalde zij als eerste vrouw in Nederland de Flipper, een speciaal insigne bij de Onderzeedienst.
Lees verder
Aegon boekt nettowinst van 202 miljoen euro
Tijdens de presentatie van de resultaten over het eerste halfjaar van 2020 geeft Aegon aan een nettowinst te boeken van 202 miljoen euro. Dit zou een weerspiegeling zijn van de eenmalige last door wijzigingen van aannames in de VS.
Lees verder
Jacqueline Bolijn naar Kröller Boom Assurantiën
Over twee weken start Jacqueline Bolijn als Manager Corporate Risk bij Kröller Boom Assurantiën. Jacqueline is tot 1 september werkzaam bij Nationale-Nederlanden waar zij als Underwriting Manager Property verantwoordelijk is voor het resultaat Property van de co-assurantie afdeling.
Lees verder
AFM waarschuwt voor boilerrooms
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft 2.500 Nederlanders via een brief gewaarschuwd voor boilerrooms: oplichters die hen mogelijk benaderen met dubieuze beleggingsaanbiedingen. Hun namen en adresgegevens staan op een lijst die de AFM recent heeft gekregen van de politie en het Openbaar Ministerie. De lijst is in beslag genomen tijdens een internationaal strafrechtelijk fraudeonderzoek.
Lees verder
Grote financiële gevolgen voor nabestaanden bij vroegtijdig overlijden
In Nederland overlijden jaarlijks ruim 150.000 mensen. Uit onderzoek blijkt dat er door het ontbreken van een verzekering voor tenminste 25.000 huishoudens vaak grote financiële problemen ontstaan.
Lees verder
Dataregister voor verbetering verzekerbaarheid
De Nederlandse Vereniging van Geneeskundig Adviseurs (GAV), het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en het Verbond van Verzekeraars werken samen om de verzekerbaarheid voor het arbeidsongeschiktheidsrisico te verbeteren en meer inzicht te krijgen in de factoren die van invloed zijn op succesvolle preventie en re-integratie.
Lees verder
Experts maken zich gereed voor vertrek naar Beiroet
Het verzekerde verlies als gevolg van de gigantische explosie in de haven van Beiroet, Libanon, zal meerdere verzekeringslijnen treffen. Maritieme experts geven aan dat het herinnert aan de risico's van gevaarlijke materialen in de toeleveringsketen. De tragedie zal ook een impuls geven aan tariefverhogingen in een reeds verhardende maritieme markt, zeggen verschillende bronnen.
Lees verder
Veel taxichauffeurs zetten autoverzekering tijdelijk stop
De coronacrisis raakt ook de taxibranche. Vanwege de coronacrisis valt er voor taxichauffeurs weinig te rijden. Veel taxibedrijven kiezen er dan ook voor om het kenteken te schorsen en de verzekering tijdelijk stop te zetten.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716