Nieuwsoverzicht week 32
SCHADE magazine en Bureau DFO samen in onderzoek schadebehandeling
Bij een schadeclaim op een afgesloten verzekering is het aan de schadebehandelaar om de kwaliteit van het afgesloten product te ‘bewijzen’. Een goede schadebehandelaar moet van veel markten thuis zijn. Daarom doen SCHADE magazine en Bureau DFO onderzoek naar diverse aspecten van schadebehandeling bij adviseurs en bemiddelaars, coassurantiemakelaars, gevolmachtigden en schadebehandelingskantoren.
Lees verder
Rembrand Duindam wordt mede-eigenaar HlpC Expertise
Per 1 september a.s. zal Rembrand Duindam, die vanaf 1995 als schade-expert werkzaam is voor verzekeraars, zich als partner aansluiten bij HlpC Expertise. Daar zal hij als expert voor verzekerde gaan samenwerken met Pank van Heemskerk. Rembrand is momenteel als senior schade-expert werkzaam bij Lengkeek.
Lees verder
BELFOR Nederland neemt Technon Service over
Per 4 augustus neemt BELFOR (Nederland) B.V. het reconditioneringsbedrijf Technon Service B.V. over. Hierbij wordt de bedrijfsnaam veranderd in BELFOR Technology BV.
Lees verder
NN Group boekt solide resultaten voor eerste half jaar
Ondanks de huidige turbulente economische omstandigheden presenteert de NN Group solide resultaten voor NN Group voor het eerste half jaar. CEO David Knibbe vertelt over de belangrijkste prestaties van de Groep.
Lees verder
Arepa organiseert op 9 september een webinar
Arepa organiseert op 9 september een webinar calamiteitenplan en noodmaatregelen. Hoe kunt u uw apperatuur behouden en stabiliseren. Dit gratis webinar duurt ongeveer 1 uur en deelnemers komen in aanmerking voor één PE punt via het NIVRE.
Lees verder
Univé komt met financieel gebaar voor door corona gedupeerde reizigers
Coöperatie Univé komt klanten die compensatie van reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen mislopen tegemoet met een bijdrage uit een speciaal daarvoor samengesteld fonds.
Lees verder
ZLM start pilot voor opsporing factuurfraude
De Zeeuws-Brabantse verzekeraar ZLM is een samenwerking gestart met Leissner & Van der Molen voor de automatische controle op schadefacturen en declaraties. Een nieuw ontwikkelde online tool screent deze documenten op kenmerken van fouten en fraude.
Lees verder
CCV publiceert nieuwe BORG-regelingen
Maandag 3 augustus 2020 publiceerde het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) de nieuwe BORG-regelingen. Naar de publicatie werd door de markt reikhalzend uitgekeken. Adviseur Tanja Stoops van het CCV: "De oude BORG-regeling is opgesplitst in twee nieuwe regelingen. Een regeling voor het leveren van bouwkundige beveiliging en een regeling voor het leveren van alarminstallaties."
Lees verder
Rob van Ballekom terug naar Polygon
Per 1 september keert Rob van Ballekom terug naar Polygon als manager Major & Complex Claims.
Lees verder
Goed operationeel resultaat Allianz Benelux in eerste halfjaar
Allianz Benelux heeft in het eerste halfjaar van 2020 een operationeel resultaat behaald van 178,1 miljoen euro (2019: 134,4 miljoen euro).1 Het premie-inkomen bedraagt 1,9 miljard euro (2019: 2,2 miljard euro). Het nettoresultaat komt uit op 97,7 miljoen euro (2019: 111,6 miljoen euro). De combined ratio voor het eerste halfjaar is 85,5% (2019: 94,7%) met name door lagere kosten en de gunstige ontwikkeling van de schadefrequentie.
Lees verder
RISK en Flyct (letsel)schadespecialisten gaan samenwerking aan
Per 1 juli jl. zijn RISK en Flyct (letsel)schadespecialisten een samenwerking aangegaan. Zij bieden verhaalservice voor bromfietsen en motoren.
Lees verder
Subsidieregeling praktijkleren: verhoging voor schadeherstelbedrijven
Schadeherstelbedrijven ontvangen een extra impuls om BBL-plekken aan te bieden door een verhoging van de subsidieregeling praktijkleren. Een goede zaak, want BBL’ers zijn cruciaal voor het voortbestaan van het vakmanschap van schadeherstellers.
Lees verder
Sweco en Arcadis versterken ruim 11 km dijk langs de Lek
De ingenieursadviesbureaus Sweco en Arcadis zijn door Waterschap Rivierenland geselecteerd om delen van de dijk langs de Lek tussen Streefkerk en Fort Everdingen te versterken. Met de innovatieve methode van probabilistisch ontwerpen van de meest kwetsbare delen van de dijk, verbetert de veiligheid aanzienlijk. Het gaat in totaal om ruim 11 kilometer.
Lees verder
In hittegolf bijna half miljoen auto’s op winterbanden
Tijdens een controle van 1.658 auto’s op diverse plekken in het land ontwaarde BOVAG afgelopen week bij 5,3 procent nog steeds winterbanden. Dat percentage correspondeert op een totaal wagenpark van 9 miljoen met bijna 500.000 autobezitters die ondanks temperaturen van boven de 30 graden en een aanstaande hittegolf op winterbanden rijden.
Lees verder
Veilig Verkeer Nederland; Oefen de laatste vakantieweek de school-thuisroute
Juist na de zomervakantie bestaan er zorgen over de verkeersveiligheid van scholieren. Veilig Verkeer Nederland (VVN) roept alle kinderen en hun ouders daarom op om de laatste vakantieweek te gebruiken voor het oefenen van de school-thuisroute. De oproep vormt onderdeel van de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’ en komt voort uit het feit dat jaarlijks vlak na de zomervakantie onder fietsende scholieren opvallend veel ongevallen plaatsvinden.
Lees verder
Lichte stijging faillissementen, echter nog steeds minder dan in 2019
In week 31 zijn 51 bedrijven en instellingen (incl. eenmanszaken) failliet verklaard, meldt het CBS. Dat zijn er 14 meer dan in week 30. In de eerste 31 weken van 2020 zijn 2.178 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat zijn er 61 minder dan in dezelfde periode van 2019.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716