Nieuwsoverzicht week 27
Achmea verlengt samenwerking LexisNexis met focus op data-analyse
Verzekeraar Achmea heeft de samenwerking met LexisNexis met drie jaar verlengd. Naast de (inter)nationale media-monitoringsdiensten maakt Achmea gebruik van de data-analyse mogelijkheden van LexisNexis.
Lees verder
Meer risico voor grote evenementen
Wimbledon en andere evenementen lopen meer risico door de gevolgen van het COVID-19, aangezien de verzekeraars pandemische dekking uitsluiten, zegt GlobalData. Aanleiding is het nieuws dat Wimbledon niet in staat is om zijn evenementenverzekering opnieuw af te sluiten inclusief een pandemieclausule na de uitbetaalde verzekering van dit jaar.
Lees verder
BosBoon Expertise bestaat 20 jaar
Voor BosBoon Expertise was 1 juli 2020 een bijzondere dag: precies 20 jaar geleden werd BosBoon Expertise opgericht door Mathy Boon, Herman van der Bos en Twan Hoeijmans. BosBoon Expertise is inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerd expertisebureau met ruim 30 medewerkers.
Lees verder
Veiligheidsregio’s beter voorbereid op crises, maar nog stappen te zetten
De 25 veiligheidsregio’s zijn beter voorbereid op crises en rampen dan in 2016 maar moeten blijven werken aan hun taakuitvoering. Dit blijkt uit het periodiek beeld Rampenbestrijding en Crisisbeheersing dat de Inspectie Justitie en Veiligheid heeft opgesteld.
Lees verder
NVGA en Verbond bereiken gezamenlijke VSV voor volmachtkanaal
De NVGA en Verbond van Verzekeraars hebben een gezamenlijke Voorbeeld Samenwerkingsovereenkomst Volmacht (VSV) gepubliceerd. Met de nieuwe gezamenlijke VSV zetten verzekeraars en gevolmachtigden een volgende stap in de verdere modernisering van het volmachtkanaal.
Lees verder
Letselschade expert André Bonewit zwaait na 23 jaar af
Na bijna 23 jaar als letselschade expert gewerkt te hebben bij Hofmans Letselschade, is coryfee André Bonewit op vrijdag 26 juni met pensioen gegaan. Zijn collega’s van Hofmans Letselschade hebben hem letterlijk uitgezwaaid.
Lees verder
Laagste aantal faillissementen in een volledige week tot nu toe dit jaar
In week 26 (22 tot en met 28 juni) zijn 31 bedrijven en instellingen (incl. eenmanszaken) failliet verklaard, 54 minder dan in week 25. Het is het laagste aantal faillissementen in een volledige week tot nu toe dit jaar, meldt het CBS. In de eerste 26 weken van 2020 gingen er 1.903 bedrijven en instellingen failliet, 23 meer dan in dezelfde periode van 2019.
Lees verder
BAM verwacht aanzienlijk verlies en kondigt afbouw BAM International aan
De buitengewone omstandigheden, veroorzaakt door de Covid-19-crisis, hebben een aanzienlijke impact op Koninklijke BAM Groep nv. Bovendien wordt het resultaat van de onderneming in het eerste halfjaar geraakt door aanhoudend verlies bij BAM International, de recent bekend gemaakte Keulse metroschikking en in mindere mate de achterblijvende prestaties van het Duitse bouw- en het Nederlandse infrabedrijf.
Lees verder
Onderzoek naar beveiligingslek Citix
De Onderzoeksraad voor Veiligheid start een onderzoek naar het beveiligingslek in de software van Citrix dat in december 2019 bekend werd. Bij het onderzoek kijkt de Raad met name naar de aanpak in de maanden na de ontdekking van het beveiligingslek.
Lees verder
PFAS: meer verantwoorde ruimte voor grondverzet
Er komt op basis van nieuw onderzoek meer ruimte om PFAS-houdende grond en bagger te verzetten. Dat schrijft staatssecretaris Stientje van Veldhoven vandaag aan de Tweede Kamer. Gebaseerd op nieuwe onderzoeken van RIVM en Deltares biedt zij na overleg met VNG, IPO, UvW en de sector op drie fronten meer ruimte.
Lees verder
Polygon helpt mee aan een zorgeloze zomer!
Dit jaar is het lastiger om van een ideale vakantie te genieten. En omdat Polygon altijd in oplossingen denkt, hebben we daar ook over nagedacht. We wensen iedereen een heerlijke en zorgeloze zomer toe. Want wij weten ook dat het anders kan.
Lees verder
Private-equityfondsen en verzekeraars domineren overnames intermediair
Elke maand vinden er twintig overnames plaats van kantoren die zijn gespecialiseerd in financieel advies. In 2019 was met overnames en participaties in de intermediaire adviesmarkt aan waarde bijna 665 miljoen euro gemoeid. Private-equityfondsen én verzekeraars spelen hierin een hoofdrol.
Lees verder
CED: De oplossing is altijd dichtbij
CED heeft deze week naar al zijn relaties de nieuwe kwartaaleditie 'digitale relatiemagazine CED' gestuurd. In deze nieuwe editie laat CED relaties kennismaken met enkele actuele oplossingen; er kan digitaal veel meer dan gedacht, als je het wil zien is een oplossing altijd dichtbij.
Lees verder
BAM betaalt 200 miljoen aan stad Keulen
De stad Keulen, het Keulse openbaar-vervoersbedrijf (KVB) en de bouwcombinatie (‘Arge’) die een deel van de Keulse Noord/zuid-metrolijn bouwde, hebben een overeenkomst bereikt om alle uitstaande vorderingen met betrekking tot dit project te schikken, inbegrepen de schade als gevolg van de instorting van het Keulse stadsarchief op 3 maart 2009.
Lees verder
Dubbeldam kiest voor herpositionering met een nieuw logo
Dubbeldam lanceert per 1 juli een nieuwe website met een nieuw logo. Reden hiervoor is een herpositionering van de organisatie. Dubbeldam Schadeherstel in bedrijfswagens, Carrosserie en Truck & Bus zijn al ruim 50 jaar actief onder verschillende labels, en gaan nu verder onder één label, Dubbeldam.
Lees verder
Staatssecretaris bereid tot nieuw onderzoek naar WLTP en BPM
In een brief aan de Tweede Kamer vandaag laat staatssecretaris Hans Vijlbrief van Financiën weten komende week in gesprek te gaan met BOVAG en RAI Vereniging over de budgetneutrale omzetting van de aanschafbelasting op nieuwe auto’s (BPM) als gevolg van de nieuwe Europese CO2-meetmethode WLTP.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716