Nieuwsoverzicht week 26
Nederland niet voldoende voorbereid op landelijke uitval 112
Overheden, hulpdiensten en zorgorganisaties waren niet voldoende voorbereid op de totale onbereikbaarheid van alarmnummer 112. Dit blijkt uit onderzoek van drie toezichthouders naar de oorzaak van de storing en de handelswijze van betrokken overheden en organisaties tijdens de onbereikbaarheid van het alarmnummer 112 op 24 juni 2019.
Lees verder
Kijk uit voor gepersonaliseerde phishing oplichting
Cybercriminelen proberen steeds vaker via gepersonaliseerde phishing mails bij bedrijven binnen te komen. Dat blijkt uit cijfers van cyber verzekeraar Hiscox. De gemiddelde schade bedraagt 67.000 euro per incident. Wat opvalt is de verschuiving van technische hacks naar sluwe manieren om medewerkers in te pakken. Cyber expert Thomas legt uit waarom.
Lees verder
Drie nieuwe medewerkers voor DUPI Underwriting Agencies
Op 1 juni jongstleden zijn Dominique Smit en Chris van Gorkum in dienst getreden bij DUPI Underwriting Agencies. Dinka Mujic volgde op 15 juni.
Lees verder
Resultaten FOCWA corona meldpunt op 25 juni 2020
Om de belangen van zijn leden tijdens de coronacrisis optimaal te behartigen, monitort FOCWA zoals eerder aangekondigd de effecten van pandemie op de schadeherstelsector. Ondanks het vertrouwen in een goede afloop, ervaren FOCWA-leden nog steeds fors minder werkopdrachten en blijft voor een groot deel de liquiditeitspositie precair.
Lees verder
Milieucommissie om milieuschade te voorkomen
Ongezonde grafietregens en ernstige bodemverontreiniging: het zijn nare voorbeelden van milieuschade die niemand in zijn achtertuin wil hebben. De afgelopen jaren is veel gedaan om uitstoot van schadelijke stoffen naar de bodem, water en lucht te verminderen. Nog te vaak zijn er overtredingen die milieu- en gezondheidsschade kunnen geven. Staatssecretaris Van Veldhoven (Milieu) vindt dat dit afgelopen moet zijn.
Lees verder
Autobezit is belangrijker geworden in coronatijden
Nederlanders (64%) vinden het bezit van een auto in tijden van de coronacrisis nog belangrijker in vergelijking met vorige maand* (57%). Dit blijkt uit een Europees vervolgonderzoek** van online portal voor gebruikte en nieuwe auto’s AutoScout24.
Lees verder
CED en Woonstad bereiken next level
De samenwerking tussen CED en de Rotterdamse woningcorporatie Woonstad krijgt een nieuwe dimensie. Half juni lanceerde CED een platform voor geautomatiseerde afhandeling van reparatieverzoeken van huurders van Stadswonen (onderdeel van Woonstad). Resultaat: een efficiëntere dienstverlening die zal leiden tot een hogere bewonerstevredenheid en lagere kosten.
Lees verder
Waarborgfonds meldt stabiliteit in helpen van benadeelden
Uit het vandaag gepubliceerde jaarverslag van het Waarborgfonds Motorverkeer blijkt dat er op het gebied van aantal schademeldingen en uitgekeerd schadebedrag geen grote veranderingen zijn geweest. Het totaal aantal gemelde schadegevallen is met 1,9% gedaald en het uitgekeerde schadebedrag is met 2,7% gestegen.
Lees verder
Steppen voor kanker- en hartstichting
Exact zes jaar geleden overleed Johan van Tiel, mede-oprichter en mede-naamgever van Burghgraef van Tiel & Partners. Hij kon de strijd tegen kanker niet winnen. Reden voor zakenpartner Jurjen Burghgraef om de kankerstichting jaarlijks financieel te steunen.
Lees verder
NGFS publiceert klimaatscenario’s
Het Network for Greening the Financial System (NGFS) heeft vandaag klimaatscenario’s voor toekomstgerichte risicobeoordeling, gids voor klimaatscenarioanalyse en onderzoek naar impact klimaatverandering op monetair beleid gepubliceerd.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716