Nieuwsoverzicht week 22
Whitepaper BvT toont risico’s laadvoorzieningen in parkeergarages
Burghgraef van Tiel & Partners heeft een whitepaper geschreven waarin gewezen wordt op de risico’s die verbonden zijn aan het laden van elektrische auto’s in ondergrondse parkeergarages.
Lees verder
Werk jij niet meer bij V&D?
Harry Filon is directeur bij Stichting Duurzaam. Harry vertelt hoe hij en zijn 'Angels' deze toch wel boeiende tijd ervaren en over wat ze in deze periode doen voor hun 3.000 leden. Ze zijn drukker dan ooit.
Lees verder
Restauranthouder wint (voorlopig) strijd met verzekeraar
De eis van een Franse restauranteigenaar om de exploitatieverliezen van zijn restaurant, dat wegens de pandemie gesloten was, te dekken werd door de rechtbank ingewilligd.
Lees verder
Willens & Weetjes: Is schade aan een ander voertuig van jouzelf gedekt?
Is schade aan een ander voertuig van jouzelf gedekt als je deze schade zelf hebt veroorzaakt? Het is geen uitzondering; een familie die twee of meer auto’s heeft, een voor vader, een voor moeder en soms zelfs een auto voor zoon of dochter. Vaak staan beide auto’s, of zelfs alle drie de auto’s op naam van dezelfde kentekenhouder.
Lees verder
Meeste dodelijke woningbranden veroorzaakt door menselijk handelen
In 2019 vielen er 22 dodelijke slachtoffers bij 21 woningbranden. "13 branden ontstonden door menselijk handelen, waarbij onvoorzichtigheid bij roken de meest voorkomende brandoorzaak was, gevolgd door koken. Voorlichting over brandveiligheid is én blijft dus uitermate belangrijk," vertelt lector Brandpreventie René Hagen.
Lees verder
Straal waterkanon recht in oog Ajax-fan
Ajax-fans die gewond raakten bij het politie-ingrijpen voorafgaand aan de wedstrijd Ajax-Juventus, vorig jaar april, hebben hun aangiftes tegen de politie in de prullenbak zien belanden. Een slachtoffer uit Meppel begint nu een civiele letselschadezaak. Centraal Beheer Achmea, de verzekeraar van de politie, is bereid zijn schade te vergoeden.
Lees verder
HCS en Saxion tekenen overeenkomst
HCS, onderdeel van NN Group, en Saxion Hogeschool hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de uitvoering van de opleiding Ziektewet Casemanagement. Hiermee bieden zij gezamenlijk een officiële casemanagementopleiding op post-hbo-niveau.
Lees verder
Aantal branden in vuilniswagens neemt toe
Corona heeft ook effect op de recyclingbranche. Veel particulieren storten zich namelijk op verbouwing van hun huis, waardoor er meer grofvuil aangeboden wordt met als effect dat de wachttijden bij vuilstortplaatsen oplopen. Inspectiebureau Burghgraef van Tiel & Partners waarschuwt voor een verhoogd brandgevaar in vuilniswagens en vuilcontainers doordat burgers oude batterijen, telefoons en accu’s nu in de kliko gooien in plaats van deze goederen voor recycling aan te bieden.
Lees verder
Waardedalingsregeling voor ruim 120.000 Groningers
Ruim 120.000 Groningers komen in aanmerking voor de Waardedalingsregeling die het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) ontwikkelt. Zo blijkt uit een eerste analyse nu de rekenmethode is vastgesteld. Vanwege de grote aantallen wordt de regeling vanaf 1 september stapsgewijs ingevoerd.
Lees verder
Aantal aangiften fietsdiefstallen fors gedaald
In de afgelopen vijf jaar is het aantal geregistreerde fietsdiefstallen met bijna 40 procent gedaald. Vorig jaar werden in totaal 66.690 fietsen gestolen. De meeste diefstallen werden gemeld in de grote studentensteden, met Amsterdam als absolute koploper. Dit blijkt uit cijfers die Beslist.nl opvroeg bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid.
Lees verder
Overstappen van autoverzekering: alleen maar voordelen!
Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat overstappen van autoverzekering makkelijker is dan het lijkt. Waar veel mensen nog steeds alleen maar beren op de weg zien, blijkt het tegendeel juist waar te zijn.
Lees verder
(BOUWKUNDIG) SCHADE-EXPERTS M/V
KakesWaal bv is een onafhankelijk taxatie- en expertisebureau. Het is een hechte en groeiende organisatie met veel aandacht voor de opdrachtgever en de gedupeerde. Vanuit ons kantoor in Zaandam alsmede vanuit de thuiswerkplekken van onze schade-experts zijn wij werkzaam in heel Nederland. Focus op het werk, transparantie, samenwerking, professionaliteit en werkplezier van medewerkers staan daarin centraal.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716