Nieuwsoverzicht week 18
Medisch advies tijdens corona
Elvira Quah-Starreveld is communicatie- en procesondersteuner bij 1Medisch Adviseur. Samen met Medisch adviseur Waheeda Joemai vertellen zij over hun ervaringen met het thuiswerken in deze tijd van de coronacris.
Lees verder
SCHADE magazine nu ook digitaal te lezen
De meeste mensen uit de branche werken momenteel vanuit huis en zijn daardoor nog niet in de gelegenheid de fysieke uitgave van het SCHADE magazine te lezen. De digitale uitgave met hierin de personenschade special hebben wij speciaal voor diegenen inmiddels ook op de website gepubliceerd. Klik op de link onderin dit bericht.
Lees verder
Intrasurance Technology Services en (Zero)70 samen als Van Ameyde Systems
Per 1 mei 2020 gaan Intrasurance Technology Servies en (Zero)70 IT Services samen als Van Ameyde Systems. Intrasurance maakt sinds 2018 deel uit van Van Ameyde.
Lees verder
Corona-thuiswerkonderzoek bij werknemers door Nationale-Nederlanden en Crunchr
Werknemers maken zich zorgen over het fit en vitaal blijven, millennials missen de sociale interactie en maatwerk op het gebied van thuiswerken werpt voor iedere werknemer zijn vruchten af.
Lees verder
Rob Vlek; Ik hoop oprecht dat dit niet het 'nieuwe normaal' is
Rob Vlek is Algemeen Directeur bij Holland Herstel Groep, hij vertelt over het thuiswerken tijdens deze vreemde periode. "Ik hoop oprecht dat dit niet het ‘nieuwe normaal’ is, maar, zoals onlangs door iemand omschreven ‘het tijdelijke abnormaal’."
Lees verder
Uitkeringsregeling voor bestelauto’s veel lager dan voor particulieren
Als een zelfstandige de pech heeft dat zijn bestelauto gestolen wordt of total loss raakt, wacht hem een tweede onaangename verrassing. De verzekering zal namelijk aanzienlijk minder aan hem uitkeren dan bij een vergelijkbare particuliere auto. Dit blijkt uit onderzoek van MoneyView naar ZZP- & Bestelautoverzekeringen.
Lees verder
RiskPoint versterkt het team voor hernieuwbare energie
Ondanks deze uitdagende tijden zijn er twee nieuwe Senior Underwriters in het Renewable Energy team binnen RiskPoint gestart.
Lees verder
Etienne de Cooker verlaat Univé
Etienne de Cooker (52), directievoorzitter van N.V. Univé Schade en N.V. Univé Her, verlaat Univé. Na ruim zeven jaar zal hij per 1 september a.s. zijn taken neerleggen.
Lees verder
Wijzigingen raad van commissarissen Nh1816 Verzekeringen
De raad van commissarissen van Nh1816 Verzekeringen neemt afscheid van Hein Aanstoot in de functie van commissaris en verwelkomt tegelijkertijd per 24 april Peter Leermakers als nieuwe commissaris.
Lees verder
Uitbreiding mandaat Stichting Salvage met aanrijdingschade
Het sectorbestuur Schade en het Platform Brand van het Verbond van Verzekeraars, stemden in met de uitbreiding van het mandaat voor Stichting Salvage. Salvage krijgt mandaat om ook in actie te komen bij aanrijdingschade waarbij een motorrijtuig en een gebouw betrokken zijn.
Lees verder
Een gewone werkdag.. maar dan anders
Romy Ruigrok is papierrestaurator en conserveringsadviseur bij Art Conservation in Vlaardingen. Zij vertelt over haar ervaringen op het werk onder de 'nieuwe' omstandigheden.
Lees verder
Allianz en BBVA richten bankverzekeringscoöperatie op in Spanje
Allianz en Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) hebben op 27 april een overeenkomst ondertekend voor de oprichting van een bankverzekeringscoöperatie (JV) in Spanje, met inbegrip van een langlopende, exclusieve distributieovereenkomst voor de verkoop van schadeverzekeringsproducten via het bancaire netwerk van BBVA in Spanje.
Lees verder
De Goudse kijkt terug op uitstekend jaar
Ondernemersverzekeraar De Goudse heeft 2019 afgesloten met mooie jaarcijfers. Wel heeft de verzekeraar de groeiambities moeten bijstellen vanwege de coronacrisis. "Die raakt al onze relaties, zowel adviseurs als particulieren en ondernemers, en zal zeker ook z’n weerslag hebben op ons bedrijf", aldus bestuursvoorzitter Geert Bouwmeester, die eraan toevoegt: "In navolging van het verzoek van toezichthouder EIOPA en De Nederlandsche Bank hebben wij het besluit over de winstbestemming opgeschort."
Lees verder
Miriam van Dongen nieuw lid Raad van Commissarissen Achmea
Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) hebben de aandeelhouders op 28 april ingestemd met de benoeming van Miriam van Dongen tot lid van de Raad van Commissarissen van Achmea.
Lees verder
Registratie van stalbranden en dierlijke slachtoffers
De kans op een stalbrand is klein. Het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) concludeerde in 2019 dat die kans ongeveer 1 op 1000 is bij varkens-, pluimvee- of rundveehouderijen. Maar als er een brand is dan is dat verschrikkelijk voor alle betrokkenen en de dieren.
Lees verder
Nieuwe benoemingen in de Raad van Bestuur van NN Groep
NN Group kondigt vandaag een update aan van de samenstelling van de Raad van Bestuur (RvB) per 1 juni. Bernhard Kaufmann zal toetreden tot de RvB als Chief Risk Officer (CRO) van NN Group. Gezien de groei van de activiteiten na de recente overnames in Nederland zullen de Nederlandse bedrijven bovendien worden opgesplitst in twee portefeuilles met aparte verantwoordelijkheden.
Lees verder
Begroting 2020 flink negatief bijgesteld: een eerste beeld
Het jaar is nog niet half voorbij en toch is de begroting voor 2020 door toedoen van het coronavirus al grondig bijgesteld. Daarbij weten we één ding zeker: er zullen dit jaar nog fikse aanpassingen volgen.
Lees verder
Volgende week ontvangt u alleen op vrijdag een nieuwsoverzicht
Vanwege Bevrijdingsdag op dinsdag 5 mei wordt er volgende week alleen op vrijdag een nieuwsoverzicht verzonden. Wij wensen iedereen een fijn weekend!
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716