Nieuwsoverzicht week 14
Aantal kleine branden stijgt in corona tijd
Het zijn drukke tijden voor de Stichting Salvage, die namens de gezamenlijke brandverzekeraars hulp verleent na onder meer brand en storm. Vooral het aantal kleine branden is tussen 18 en 30 maart opvallend snel toegenomen: van 75 in 2019 naar 104 dit jaar. Directeur Johan van de Berg van Stichting Salvage had het rustiger verwacht, maar het tegendeel is waar.
Lees verder
Anticiperen en vooruitkijken
Marlies van der Meulen is Algemeen Directeur bij Polygon Nederland: "Normale dagen zijn er nooit bij Polygon, maar de huidige situatie met het coronavirus geeft echt een onwerkelijk gevoel."
Lees verder
SOS International sluit coördinatiejaar calamiteiten af
Afgelopen jaar was SOS International coördinator calamiteiten. Dat wil zeggen dat de alarmcentrale het eerste aanspreekpunt was bij rampen in het buitenland waar meer dan 8 Nederlanders bij betrokken waren. Vandaag sluit SOS International haar coördinatiejaar af. De komende 12 maanden zal de ANWB Alarmcentrale deze taak op zich nemen.
Lees verder
Hypotheek Visie kiest RISK als partner voor schadeverzekeringen
Hypotheek Visie, met 60 vestigingen in Nederland kiest RISK Volmacht als partner om te komen tot structurele verbreding van haar dienstverlening op het gebied van particuliere schadeverzekeringen.
Lees verder
BosBoon Expertise zet in op inspectie en expertise op afstand
In de tijden van Corona is inspectie en expertise op afstand een uitstekende aanvulling. BosBoon Expertise biedt deze digitale oplossing aan naast, waar nu nog mogelijk, fysieke opnames en expertises. Handig voor nu én een efficiënt en een klantgerichte aanvulling voor later.
Lees verder
Innovatieve ‘do good’ verzekeraar lanceert in Nederland
Verzekeraar Lemonade is donderdag 2 april in Nederland gelanceerd. Het bedrijf wordt gedreven door sociale impact en baseert haar modellen op gedragspsychologie en kunstmatige intelligentie. Deze disrupter binnen de verzekeringsmarkt doet het nét even anders.
Lees verder
Overname van VIVAT Schade door NN Group afgerond
NN Group maakte donderdag 2 april bekend dat het de overname van VIVAT Schadeverzekeringen N.V. (VIVAT Schade) per 1 april heeft afgerond. Daarmee is NN Group de leidende speler op de Nederlandse schadeverzekeringsmarkt geworden.
Lees verder
Niels van Holland aangesteld als schadebehandelaar bij BosBoon SchadeService
Bij BosBoon SchadeService is deze maand Niels van Holland in dienst getreden als schadebehandelaar. Na ruim 10 jaar voor verscheidene verzekeraars gewerkt te hebben, maakt hij nu deze stap.
Lees verder
BELFOR wijst klanten op de mogelijkheid van desinfectie in gebouwen
De wereld maakt momenteel een van de grootste uitdagingen van haar tijd mee. BELFOR heeft ruime ervaring in het omgaan met een crisis en met de uitdagingen die daaruit voortvloeien en wijst de klanten in een verzonden mailing op de mogelijkheden van desinfectie in deze tijd.
Lees verder
Tom Ikink per 20 april Directeur Operations bij Mandaat Assuradeuren
Na een periode van negen jaar bij Sibbing Adviesgroep maakt Tom Ikink per 20 april de overstap naar volmachtkantoor Mandaat Assuradeuren. Hij zal daar als Directeur Operations verantwoordelijk zijn voor de verdere realisering van de ambities van de Heilbron Groep. Naast de nieuwe verantwoordelijkheden betekent dit een verbreding van doelgroepen en (verzekeringtechnische) uitdagingen.
Lees verder
CDFD herstart afname Wft-examens
Per 7 april is het weer mogelijk om examens af te leggen bij de opleidingsinstituten. Nadat op 16 maart is besloten de CDFD/DUO de inschrijvingsmogelijkheid voor de afname van Wft-examens te staken. De meeste Wft-exameninstituten waren hun deuren op dat moment al aan het sluiten om verspreiding van het coronavirus bij het examineren te voorkomen.
Lees verder
HCS lanceert NOW-rekentool voor ondernemers
HCS heeft een NOW-rekentool gelanceerd voor ondernemers. Door de maatregelen rondom het coronavirus verwachten veel ondernemers een aanzienlijk verlies in omzet. Met de rekentool kunnen ondernemers eenvoudig berekenen of ze in aanmerking komen voor de aangekondigde NOW-regeling en hoe hoog het te verwachten voorschot is.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716