Nieuwsoverzicht week 09
Coronavirus zal wereldeconomie harder raken dan SARS
Het coronavirus of COVI-19 zal volgens het hoofd van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) Kristalina Georgieva de "meest dringende onzekerheid" zijn die de wereldeconomie op dit moment te wachten staat. Ook andere economen zoals Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) geven aan dat het coronavirus grotere gevolgen heeft voor de wereldeconomie dan de SARS-uitbraak in 2002/2003.
Lees verder
Aansprakelijkheid ouder voor gebrek aan toezicht; Ouders opgelet!
Een interessante uitspraak van de rechtbank Rotterdam, waarbij door de vader van een minderjarige werd gevorderd dat vast zou komen te staan dat de vader onrechtmatig heeft gehandeld jegens zijn minderjarige zoon.
Lees verder
Chubb organiseert Young InSurance Masterclass 2020
Op 26 maart organiseert Chubb een Young InSurance Masterclass. De Mastercass wordt gehouden bij de Koninklijke Industrieele Groote Club in Amsterdam. Gastspreker is gedragswetenschapper Pacelle van Goethem.
Lees verder
Tom Kliphuis benoemd tot CEO van VIVAT
VIVAT NV (VIVAT) maakt vandaag bekend dat Tom Kliphuis, met ingang van 1 april, is benoemd tot Chief Executive Officer (CEO) van VIVAT. Kliphuis, momenteel voorzitter van de Raad van Bestuur van Coöperatie VGZ, volgt Ron van Oijen op die per 31 januari 2020 is afgetreden als CEO van VIVAT.
Lees verder
HDI Group neemt een aandeel in de cybersecurity start-up Enginsight
De HDI Group heeft een aandeel genomen in de cybersecurity start-up Enginsight. Het IT-beveiligingsbedrijf van Jena biedt bedrijven volledig geautomatiseerde bescherming tegen aanvallen op hun gegevens en netwerken.
Lees verder
De Goudse verhoogt premie Ondernemers-AOV
De premie van de Ondernemers-AOV van De Goudse gaat op 1 juni 2020 omhoog met 3,75%. Voor lopende verzekeringen geldt de verhoging vanaf de hoofdpremievervaldatum.
Lees verder
Laat de meester in jezelf (op)borrelen
Op donderdag 16 april organiseert Meijers Assurantiën voor de leden van Young InSurance een lezing en borrel met als thema ‘Laat de meester in jezelf (op)borrelen’.
Lees verder
Francie Peters van De Bureaus in het radioprogramma Let’s talk Business
Martine Hauwert ging tijdens het radioprogramma Let's Talk Business van 19 februari in gesprek met directrice Francie Peters. De Bureaus ondersteunen werknemers na bijvoorbeeld een ongeval met het breken van inkomensverlies en zorgen daarnaast voor herstelcoaching.
Lees verder
Eerste officiële Chroom-6 specialisten op de markt!
Veilig met chroom-6 werken heeft in korte tijd officieel vorm gekregen. Op dinsdag 3 maart ontvangen VKS NV, Asbestsanering en milieutechniek Heezen BV, Dolmans Milieu Techniek BV, Chroom-6 specialist en Nationale Chroom-6 Saneerder BV het Chroom-6 certificaat. Met dit certificaat tonen zij aan op een goede en veilige manier om te gaan met chroom-6.
Lees verder
Klaus-Peter Röhler in Raad van Bestuur Allianz SE
Axel Theis (62), lid van de Raad van Bestuur van Allianz SE, gaat op 31 maart met pensioen na meer dan 33 jaar bij Allianz. Klaus-Peter Röhler (55), momenteel voorzitter van de Raad van Bestuur van Allianz Deutschland AG en Allianz Versicherungs-AG, is per 1 april door de Raad van Commissarissen benoemd tot zijn opvolger.
Lees verder
Coronavirus stevent af op wereldwijde afvalberg
De lockdown van Chinese havens en grenzen als gevolg van het coronavirus, laat zijn sporen na in de internationale transportindustrie. Analisten verwachten dat de daling van goederenvervoer in en uit China - 's werelds grootste afnemer van veel grondstoffen - zijn stempel zal drukken op de handel in grondstoffen voor de komende maanden.
Lees verder
Afgelopen jaar één woninginbraak op iedere 254 huishoudens
Afgelopen jaar werden er in Nederland in totaal 39.452 woninginbraken geregistreerd. Ten opzichte van het aantal huishoudens komt dit neer op 1 woninginbraak op iedere 254 huishoudens. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van de meest recente politiecijfers.
Lees verder
Eindspurt omzetstijging autobranche 4e kwartaal 2019
De omzet in de auto- en motorbranche is in 2019 met 3,6 procent gestegen. Dit is het vijfde jaar op rij dat de omzet stijgt, al was de stijging minder groot dan in 2018 (4,4 procent). Met name de importeurs en de autohandel- en reparatie zagen in de tweede helft van 2019 hun omzet stijgen. Dit heeft onder andere te maken met de toename van de verkoop van elektrische auto’s. Dit meldt het CBS in het nieuwe Kwartaalbericht over de auto- en motorbranche.
Lees verder
Mis het SCHADE magazine niet!
Deze week is het nieuwe SCHADE magazine-nummer verschenen, dit keer geheel in het teken van OPLEIDINGEN. U leest interessante artikelen vanuit verschillende disciplines belicht. Met speciale dank aan Burghgraef van Tiel & Partners, De Bureaus, Arepa, Interfocus, BCE, Kerckebosch Uitgeverij | Studiecentrum, Universiteit Leiden, University of Amsterdam, Belfor, Novanet, BCE, Meijers Assurantiën, Art Salvage en Kennedy van der Laan.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716