Nieuwsoverzicht week 06
HDI Group neemt het Berlijnse Perseus Technologies GmbH over
De HDI Group heeft het Berlijnse Perseus Technologies GmbH overgenomen. De start-up heeft zich gespecialiseerd in het voorkomen van cyberrisico's en het verlenen van noodhulp op cybergebied.
Lees verder
Onderzoek Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) naar drogeladingvaart
Onderzoek Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) naar drogeladingvaart. De kleine drogeladingvaart is van belang voor toekomstig duurzaam vervoer over water. De actieve vloot nam de afgelopen jaren toch af met ongeveer een derde. De vervoersprestatie van het kleine drogeladingschip daalde eveneens, met 3,2%. Er zijn ook lichtpuntjes.
Lees verder
AON kondigt overname Canadees Cytelligence Inc. aan
AON heeft vandaag de overname van Cytelligence Inc aangekondigd, een in Canada gevestigde cybersecurity-firma die voorziet in incident response advisory, digitale forensische expertise, veiligheidsadviesdiensten en cybersecurity-trainingen voor medewerkers om organisaties te helpen reageren op cybersecurity-bedreigingen en hun veiligheidspositie te verstevigen.
Lees verder
Willens en Weetjes: Is schade gedekt op de Nürburgring Nordschleife?
Voor veel autoliefhebbers is dit een item op de bucketlist: met de eigen auto legaal zo hard rijden als je durft, als een autocoureur. Dat kan op de Nordschleife van de Nürburgring in Duitsland.
Lees verder
Datalekmeldingen blijven stijgen
In 2019 ontving de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) bijna 27.000 datalekmeldingen. Dat is een stijging van 29% ten opzichte van 2018. Sinds de invoering van de meldplicht datalekken in 2016 blijft het aantal meldingen stijgen. De AP legt de komende jaren in het toezichtwerk extra nadruk op de digitale overheid en licht om die reden de datalekmeldingen binnen de sector openbaar bestuur uit in haar jaarlijkse rapportage.
Lees verder
Verzekeraars kunnen het MKB helpen bij het navigeren door de onrust van Brexit
Brexit houdt de gemoederen binnen het midden- en kleinbedrijf (MKB) al geruime tijd bezig. Het is hun grootste zorg, volgens GlobalData, een toonaangevend gegevens- en analysebedrijf.
Lees verder
Stijging stikstofoverschot landbouw door droge zomer 2018
Het stikstofoverschot in de landbouw is in 2018 met ongeveer 8 procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder, tot 330 miljoen kilogram. Dit blijkt uit de Mineralenbalans landbouw van het CBS.
Lees verder
De inschrijving voor het Risk Insurance Traineeship van VNAB geopend
Vanwege de behoefte aan nieuwe young professionals in de markt, is de VNAB samen met een werkgroep bestaande uit leden en partners aan de slag gegaan met de ontwikkeling van een marktbreed Risk Insurance Traineeship. Geen bedrijfsspecifiek programma maar een ontwikkeltraject met daarin marktbrede kennisontwikkeling, kennisdeling en meewerkperiodes bij alle schakels in de keten.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716