Nieuwsoverzicht week 04
Aantal valse eurobiljetten stabiel
In 2019 zijn in Nederland 38.900 valse eurobiljetten onderschept. Dit aantal ligt op hetzelfde niveau als het jaar daarvoor. Wereldwijd werden in totaal 559.000 valse eurobiljetten aangetroffen, een daling van 0,7% ten opzichte van 2018. De meest vervalste coupures zijn biljetten van €20 en €50.
Lees verder
JPR Advocaten verzorgt kennisupdate brandverzekering
Op donderdag 23 januari 2020 organiseerde JPR Advocaten in Utrecht een kennissessie over de brandverzekering. De diverse onderdelen van de middag werden verzorgd door twee eigen advocaten, hoogleraar handelsrecht en verzekeringsrecht aan de Open Universiteit prof. mr. drs. Marc Hendrikse en Jurjen Burghgraef, risicodeskundige bij en directeur/oprichter van risicoinspectiebureau Burghgraef van Tiel & Partners.
Lees verder
VOC en Autotech Academy slaan handen ineen voor de branche
Vanaf januari 2020 voorzien VOC en AutoTech Academy de carrosseriebranche gezamenlijk van de nieuwste en meest hoogwaardige opleidingen. Onder de naam AutoTech Nederland zal VOC samen met Anton Cornelissen de high tech opleidingen verder doorontwikkelen.
Lees verder
Waardevol fundament voor toekomstig stelsel
Het rapport van de commissie Regulering van werk biedt een waardevol fundament voor noodzakelijke hervormingen van de arbeidsmarkt die uit balans is geraakt. Terecht hecht de commissie veel belang aan ondersteuning en begeleiding voor alle werkenden als het gaat om ontwikkeling en inzetbaarheid.
Lees verder
Aannemers zorgen in 2019 voor toename juridische geschillen
In 2019 hadden meer dan 1.600 klanten van juridisch dienstverlener DAS een geschil met hun aannemer over de bouw of verbouwing van hun woning. Een stijging van 18% ten opzichte van 2018.
Lees verder
Achmea opnieuw in de top van de Eerlijke Verzekeringswijzer
Achmea staat in de top-drie van meest maatschappelijk betrokken Nederlandse verzekeraars. Dat heeft de Eerlijke Verzekeringswijzer vandaag bekendgemaakt na haar jaarlijkse onderzoek rondom het beleggingsbeleid van de negen grootste verzekeringsgroepen van Nederland.
Lees verder
Voertuigtuigdiefstal vlakt verder af
In 2019 is het aantal gestolen personenauto’s slechts 2,1% gedaald, het jaar ervoor was de daling nog ruim 12%. In totaal zijn er 7107 personenauto’s gestolen. Opvallend is de toename van het aantal aangiften van verduisterde voertuigen: in 2019 waren dit er 1254 tegen 751 in 2018.
Lees verder
Eelco Ouwerkerk Managing Director Aon Global Client Network & FarEastGroup
Eelco Ouwerkerk (38) is per 1 januari benoemd tot Managing Director Aon Global Client Network (AGCN) & FarEastGroup bij risico- en verzekeringsadviseur Aon. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de aansturing van AGCN en de FarEastGroup, met als doelstelling omzetgroei, technologische vernieuwing en de realisatie van innovatieve zakelijke proposities.
Lees verder
Premievolume volmachtmarkt in 2018 ruim 3,6 miljard euro
In 2018 hebben gevolmachtigde agenten voor 3,6 miljard euro aan premie (schade en inkomen) gerealiseerd. Het premievolume in het volmachtkanaal is sinds 2015 met 800 miljoen euro gestegen. Dat blijkt uit cijfers die de NVGA en het Verbond van Verzekeraars voor het eerst gezamenlijk hebben vastgesteld.
Lees verder
Robert Otto benoemd tot lid Raad van Commissarissen Achmea Bank N.V.
Robert Otto is per 21 januari 2020 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Achmea Bank. Hij volgt Bianca Tetteroo op die tegelijkertijd terugtreedt.
Lees verder
Trends in verzekeringsfraude en fraudebestrijding
NIBE-SVV zendt op maandag 10 februari een nieuw webinar uit: Trends in verzekeringsfraude en fraudebestrijding. Het webinar maakt deel uit van de succesvolle reeks ‘Focus op vakmanschap’.
Lees verder
Niels Mastbroek maakt overstap naar DUPI
Per 1 februari 2020 treedt Niels Mastenbroek (34) toe tot DUPI Underwriting Agencies als Underwriter CAR/Engineering.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716