Nieuwsoverzicht week 03
Ledenvergadering NVGA dit jaar in het teken van de verharde markt
Op donderdag 16 januari was de ledenvergadering van de NVGA. De drukbezochte vergadering vond ditmaal plaats in evenementenlocatie Mereveld in Utrecht. De belangrijkste onderwerpen waren de verharde markt, die met name op brand heeft geleid tot massaal opgezegde polissen, significante en soms niet realistische premieverhogingen, dekkingsbeperkingen en de krimpende capaciteit.
Lees verder
Registermakelaars en Registeradviseurs gaan samen
Met ingang van 1 januari zijn de registers van Makelaars in Assurantiën (RMiA) en Adviseurs in Assurantiën (RAiA) samengevoegd tot één nieuw register, het RMiA. De besturen van beide regelingen willen hiermee het kennisniveau van zowel makelaars als adviseurs in assurantiën verder verhogen.
Lees verder
Chief Executive Officer Ron van Oijen neemt afscheid van Vivat
VIVAT heeft aangekondigd dat Chief Executive Officer Ron van Oijen met ingang van 31 januari 2020 zijn functie neerlegt. In afwachting van de benoeming van een nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur, is Maarten Dijkshoorn tijdelijk de afgevaardigde van de Raad van Commissarissen.
Lees verder
Geslaagde RABS Nieuwjaarsbijeenkomst in het Rotterdam Marriott Hotel
Woensdag 15 januari 2020, precies een week na de VNAB Nieuwjaarsreceptie in de Rotterdamse De Doelen, stond de Nieuwjaarsbijeenkomst van de roemruchte RABS op het programma in het Rotterdam Marriott Hotel.
Lees verder
CCV organiseert op 6 april het congres Cyberveiligheid
Op maandag 6 april van 12.00 tot 17.00 uur organiseert het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) – in samenwerking met het ministerie van Justitie en Veiligheid - het congres Cyberveiligheid in Utrecht. Dit congres gaat over de bestuurlijke aanpak van cyberveiligheid en wordt afgetrapt door minister Ferdinand Grapperhaus. De dag wordt geleid door dagvoorzitter Patrick van den Brink, directeur van het CCV.
Lees verder
Onderzoek naar gebruik satellieten bij meten uitstoot zwavel- en stikstofdioxiden
De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de universiteiten van Leiden en Wageningen starten samen een onderzoek om de uitstoot van zwavel- en stikstofdioxiden door zeeschepen met satellietbeelden op te sporen.
Lees verder
CDFD PE-examens en toetstermen vanaf 1 april 2020
Het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) adviseert en ondersteunt de Minister van Financiën inzake vakbekwaamheid in de Wet op het financieel toezicht (Wft). Met ingang van 1 april 2020 worden de initiële en PE-examens aangepast. Tegelijkertijd worden ook enkele eind- en toetstermen aangepast. Deze wijzigingen zijn gebaseerd op het advies ‘Wft ontwikkelingen 2020’ dat door de Minister van Financiën is overgenomen.
Lees verder
Steeds meer klassieke auto's in Nederland
Op 1 januari 2020 stonden telde ons land 204.642 personenauto’s van 30 jaar of ouder en dat is een stijging van 2,3 procent ten opzichte van een jaar eerder. Daarmee steeg het aantal klassieke auto’s relatief harder dan het totale wagenpark, zo blijkt uit cijfers van BOVAG aan de vooravond van oldtimerbeurs Interclassics in Maastricht.
Lees verder
Nederlandse goederenimport uit China ruim 39 miljard euro
In 2018 importeerde Nederland voor 39,2 miljard euro aan goederen uit China, waarvan twee derde weer naar andere landen werd geëxporteerd. Bedrijven voeren uit China relatief vaak hightechproducten in die ze verder verwerken. Dit meldt het CBS in de publicatie “De Nederlandse importafhankelijkheid van China, Rusland en de VS”.
Lees verder
Kia maakt met ‘Plan S’ transitie naar elektrisch rijden en mobiliteitsoplossingen
Kia Motors Corporation heeft dinsdag 14 januari de details van ‘Plan S’ aangekondigd, de strategie voor de middellange tot lange termijn die is gericht op het geleidelijk vestigen van een leidende positie op het gebied van mobiliteitsdiensten, elektrificatie, connectiviteit en autonomie.
Lees verder
Het verhaal achter de schade
Een oude dame van achter in zeventig, is met haar dochter aan het genieten van het vuurwerk. De dochter van de verzekerde wil het siervuurwerk filmen en doet het raam een klein beetje open om het goed op de camera te zetten. Plotseling schiet er een vuurpijl naar binnen. Paniek in de tent!
Lees verder
SCHADE golfdag dit jaar op vrijdag 19 juni
Na het succesvolle golfevenement van vorig jaar, wordt er dit jaar wederom een SCHADE golftoernooi georganiseerd. In een informele en sportieve ambiance worden er 18 holes gespeeld op een schitterende baan in Noord-Brabant. Verzeker jezelf van een flight met je bedrijf - de inschrijving is geopend.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716