Nieuwsoverzicht week 47
De directe verzekering is gunstig voor verzekeraars, maar erg nadelig voor slachtoffers
In reactie op de uitzending van Radar (AVRO-TROS) van 18 november jl. bracht het Verbond van Verzekeraars naar voren dat een stelselwijziging in de letselschadepraktijk verbetering kan brengen. Het Verbond suggereert dat met een directe verzekering, waarbij een benadeelde met letsel de schade claimt bij de eigen verzekeraar, de in de uitzending genoemde knelpunten de wereld uit zijn.
Lees verder
Goed bezochte BosBoon Beaujolaisparty in Amsterdam
Donderdag 21 november vond BosBoon Beaujolaisparty plaats in het historische VOC Café in Amsterdam. Traditiegetrouw wordt de lancering van de wijn met relaties uit de branche gevierd. Onder het genot van een heerlijk glas beaujolais kon er worden bijgepraat met branchegenoten.
Lees verder
Nieuwste blog Christa Wijnakker: tijd tikt door
Sinterklaas is in het land. Een tijd voor verlanglijstjes. Lees meer over het belangrijke ‘verkortlijstje’ dat Christa Wijnakker schrijft aan het Verbond van Verzekeraars in haar blog.
Lees verder
Nieuw bestuur RABS introduceert gastsprekers bij de bijeenkomsten
De verwachtingen waren bij alle aanwezigen hoog gespannen. De eerste bijeenkomst met gastspreker bij 'The 60 Years Old Grand Lady' RABS onder de verantwoordelijkheid van het nieuwe bestuur.
Lees verder
KiM publiceert doorklikbare web-versie van Mobiliteitsbeeld 2019
Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) heeft nu ook een doorklikbare web-versie van het Mobiliteitsbeeld 2019 uitgebracht. Eerder verscheen de KiM-publicatie al in Pdf.
Lees verder
AFM beboet ABN AMRO voor niet tijdig openbaar maken voorwetenschap
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 13 november 2019 een bestuurlijke boete van 2.000.000 euro opgelegd aan ABN AMRO Bank N.V. De boete is opgelegd omdat ABN AMRO in de periode tussen 18 juli en 13 september 2016 heeft nagelaten om voorwetenschap tijdig openbaar te maken.
Lees verder
Dolmans biedt gedupeerden een Zegelbox aan
Spullen waar de één niets bij voelt zijn de ander juist heel dierbaar. Om gedupeerden bij schade een kans te geven persoonlijke spullen waar ze zich emotioneel mee verbonden voelen veilig te bewaren, biedt Dolmans vanaf deze maand een fysieke Zegelbox aan. Deze recente innovatie van Dolmans Calamiteiten Diensten creëert een duidelijk onderscheid tussen waardevolle en beschadigde spullen; niet alleen voor gedupeerden maar ook voor eigen medewerkers.
Lees verder
Feestelijk Holland Insurance House in Berlijn
Op zondag 17 november was het zover. De allereerste editie van het Holland Insurance House. Ruim 270 Hollandse gasten uit de verzekeringsbranche brachten een bezoek aan het tot Holland Insurance House omgedoopte Bricks in het centrum van Berlijn. De hele avond stond in het teken van Hollandse kleuren, Hollandse snacks gecombineerd met lekkernijen van het gastland, Hollandse gezelligheid en last but not least: optredens van Samantha Steenwijk.
Lees verder
Stijging faillissementen in Nederland zet ook in 2020 door
Wereldwijd is sprake van een verslechtering van de economische vooruitzichten, vooral als gevolg van het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. In Nederland zorgen toenemende externe risico’s in combinatie met de lagere binnenlandse consumptiegroei voor een groeivertraging in 2019 en 2020. Dat concludeert kredietverzekeraar Atradius in de halfjaarlijkse Economic Outlook.
Lees verder
BOUWKUNDIG SCHADE-EXPERT AMSTERDAM*, 40 UUR PER WEEK
Als bouwkundig schade-expert met enige ervaring ken je natuurlijk Crawford & Company, toonaangevend bureau voor schade-expertise en partner in schade-afhandeling voor de verzekeringsbranche. Onze senior schade-experts hebben enorm veel expertise in huis. Expertise waarvan jij kunt profiteren als je besluit over te stappen naar Crawford. Wij hebben ambitieuze plannen, en hopen jou daar actief in te betrekken!
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716