Nieuwsoverzicht week 46
Eigen schuld bij ladingdiefstal - een kans voor de vervoerder
De plicht van de wegvervoerder is om de vervoerde goederen af te leveren in de staat waarin hij de goederen heeft ontvangen. In de woorden van prof. Claringbould: “goed erin, goed eruit!”. Als de vervoerder die verplichting schendt (doordat de goederen tijdens het vervoer zijn beschadigd of verloren) is hij in beginsel aansprakelijk.
Lees verder
Digital Trust Center helpt ondernemers met Basisscan Cyberweerbaarheid
Het Digital Trust Center (DTC) lanceert haar Basisscan Cyberweerbaarheid. Hiermee kunnen ondernemers zelf op een laagdrempelige manier in korte tijd hun digitale veiligheid doorlichten en verbeteren. Dit is hard nodig, één op de vijf bedrijven heeft jaarlijks te maken met een cyberincident dat leidt tot bijvoorbeeld diefstal van data zoals klantgegevens of zelfs financiële schade.
Lees verder
Feestelijke opening van nieuwe pand BELFOR in Weesp
Donderdag 14 november is de opening gevierd van het nieuw pand van BELFOR in Weesp. Samen met een 150-tal relaties werd onder het genot van een hapje en een drankje het nieuwe pand ingewijd. BELFOR Weesp zet hiermee de eerste stappen met BELFOR "We Care".
Lees verder
Scriptie over brandontwikkeling tussen dakbedekking wint IFV-VVBA-scriptieprijs 2019
Farah Faudzi van de Universiteit Gent/University of Edinburgh heeft met een scriptie over de brandontwikkeling tussen dakbedekking (brandbaar) en PV-panelen boven het platte dak (onbrandbaar) gewonnen. “De scriptie is goed leesbaar en de uitleg van het doel en de aanpak zijn helder. Al met al een echte Fire Safety Engineering (FSE) scriptie, waarbij een actueel probleem bij de horens gevat wordt”, aldus de jury.
Lees verder
Eerste boete AVG is ongeveer na een jaar opgelegd
Sinds 25 mei 2018 is in Nederland de privacywetgeving geregeld in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) geregeld. Ongeveer aan jaar na invoering heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) de eerste boete opgelegd en heeft de rechter voor de eerste keer het recht op schadevergoeding toegekend.
Lees verder
Helft meer kilometers dan in 1990
Met Nederlandse motorvoertuigen werd in 2018 de helft meer gereden dan in 1990. Vorig jaar reden personenauto’s, bestelauto’s, zware vrachtvoertuigen en bussen samen 150,6 miljard kilometer, in 1990 was dat nog 102,0 miljard kilometer. Vooral personenauto’s en bestelauto’s legden meer kilometers af. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.
Lees verder
Vijfentwintig jarig jubileum Stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving
Nederlanders die slachtoffer worden van een misdrijf krijgen nu veel betere begeleiding dan enkele decennia geleden. Alleen in de samenleving is er nog véél te weinig waardering voor de mentale veerkracht van slachtoffers in Nederland. Dat is de boodschap vandaag op het jubileumcongres in Zeist van de 25-jarige Stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving (SASS). De organisatie maakt zich hard voor de professionalisering van slachtofferbegeleiding in Nederland.
Lees verder
Bureau DFO organiseert Workshop Cyberrisico op 18 maart 2020 in Eindhoven
De ontwikkelingen op het gebied van cyberrisicoverzekeringen gaan snel. Polisvoorwaarden worden aangepast aan de laatste ontwikkelingen. Het inzicht welke uitsluitingen wel of niet extra aandacht vragen in de contacten met klanten wordt groter. Maar ook ontstaat er meer kennis en ervaring over de acties die genomen moeten worden indien een verzekerde daadwerkelijk te maken krijgt met een calamiteit.
Lees verder
NIVRE waarschuwt voor misbruik
De NIVRE-registratie en de bijbehorende titel is al jaren een symbool van kwaliteit en kennis. Ook staat de registratie voor een keurmerk voor de schade-expert. Er zijn echter schade-experts die niet of niet meer staan ingeschreven in het NIVRE register die zich blijven voordoen als NIVRE Register-Expert en maken soms zelfs gebruik van het officiële logo.
Lees verder
Oldtimers drie maanden verplicht stallen zorgt voor 39 miljoen besparing wegenbelasting
In december moeten oldtimers van onder de 40 jaar waarvoor de overgangsregeling is aangevraagd de stalling in. Om recht te hebben op de lagere vaste lasten, moet de wagen in december, januari en februari gestald zijn op privéterrein.
Lees verder
Regering treft vier maatregelen tegen stikstof problematiek
Het kabinet heeft vandaag in een persconferentie vier maatregelen gepresenteerd om de stikstofcrisis het hoofd te bieden. Deze maatregelen worden op korte termijn uitgevoerd en moeten de uitstoot van stikstof verlagen, volgens premier Mark Rutte bij de bekendmaking van de stikstofmaatregelen.
Lees verder
BOUWKUNDIG SCHADE-EXPERT AMSTERDAM*, 40 UUR PER WEEK
Als bouwkundig schade-expert met enige ervaring ken je natuurlijk Crawford & Company, toonaangevend bureau voor schade-expertise en partner in schade-afhandeling voor de verzekeringsbranche. Onze senior schade-experts hebben enorm veel expertise in huis. Expertise waarvan jij kunt profiteren als je besluit over te stappen naar Crawford. Wij hebben ambitieuze plannen, en hopen jou daar actief in te betrekken!
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716