Nieuwsoverzicht week 04
Allianz gaat verzekeringssector Vietnam bewerken
Allianz kondigt vandaag zijn voornemen aan om de schadeverzekeringssector in Vietnam te betreden via een digitale joint venture (JV) die zal worden opgezet met de FPT Group. Voor succes op de lange termijn op de markt en de uitbreiding van de voetafdruk van Allianz in Azië.
Lees verder
Bijblijven en soms bijsturen is essentieel voor de coassurantiepraktijk
De wereld van de coassurantie en verzekeringen is een complexe waarin grote risico’s aan de orde van de dag zijn. Spelers in die wereld zijn daarom nooit uitgeleerd. Prof. mr. Mop van Tiggele, academic director van de opleiding Coassurantie & Verzekering, legt uit wat de meerwaarde van de opleiding is.
Lees verder
Frank van der Lugt per 1 februari naar Sedgwick
Per 1 februari 2019 zal Frank van der Lugt, NIVRE-re, bij Sedgwick het team Major & Complex Loss gaan versterken als bouwkundig expert.
Lees verder
Achmea: onze communicatie moet voor elke laaggeletterde duidelijk zijn
H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden heeft donderdag 24 januari in de Koninklijke Schouwburg Den Haag voor de vijfde keer de TaalHeldenprijzen uitgereikt. Achmea kondigde bij de uitreiking aan dat ze haar communicatie nog makkelijker gaat maken. Achmea streeft in haar communicatie met laaggeletterden naar taalniveau A2.
Lees verder
Raymond Leemkuil benoemd tot Head of Underwriting bij HDI Global
Raymond Leemkuil treedt per 1 februari in dienst als Head of Underwriting bij HDI Global. Raymond gaat in Nederland leidinggeven aan alle Underwriting teams die per 1 januari 2019 onder één aansturing zijn gebracht. Ook zal Raymond onderdeel uitmaken van het management team. Raymond was als Interim Head of Underwriting Marine al enkele maanden actief binnen HDI.
Lees verder
NVIA positief over plannen rond loondoorbetaling bij ziekte
De NVIA (Nederlandse Vereniging van Inkomensadviseurs) is over het algemeen positief gestemd over de plannen van minister Koolmees van Sociale Zaken rond de WIA en de loondoorbetaling bij ziekte. De inkomensadviseurs hebben nog wel de nodige reserves bij de nieuwe MKB-verzuimontzorgverzekering. “Hoe gaan verzekeraars die op termijn invullen? Wordt dit echt een compleet pakket?”
Lees verder
Schaatser gaat niet over één nacht ijs in Oostenrijk
Tjibbe* geniet van een schaatstocht op de prachtige Weissensee in Oostenrijk. Maar niet voor lang. Tjibbe wordt hard onderuit geschaatst door Chris*, een andere deelnemer van de toertocht. Tjibbe breekt op een pijnlijke en lelijke manier zijn schouder.
Lees verder
FRISS breidt uit naar Frankrijk om verzekeringsfraude te bestrijden
Vandaag heeft FRISS, de mondiale marktleider op het gebied van oplossingen voor verzekeringsfraude en -risico voor schadeverzekeraars, bekendgemaakt dat het bedrijf een vestiging heeft geopend in Parijs. Tegelijkertijd breidt FRISS het team verder uit onder leiding van Nicolas Kaploun, die het team als countrymanager zal aansturen.
Lees verder
Bijna tweederde incidenten met drones veroorzaakt door verlies signaal
De ruime meerderheid van de drone-incidenten die sinds 2015 heeft plaatsgevonden, is het gevolg van het verliezen van het signaal tussen de afstandsbediening en de drone. Dit blijkt uit bureauonderzoek van het Aansprakelijkheidsverzekering Informatie Centrum (A.I.C.) dat deze conclusie trok op basis van openbare data van drone-incidenten.
Lees verder
Insurance-in-a-box oplossing voor Baloise Insurance
De Insurance-in-a-box oplossing van IT en softwarebedrijf Tieto helpt Baloise Insurance haar digitalisering te versnellen. Baloise Insurance heeft de ambitie om gelijke tred te houden met de nieuwste ontwikkelingen op de verzekeringsmarkt.
Lees verder
Voertuigdiefstal daalt, hybride voertuigen populair
In 2018 is het aantal gestolen personenauto’s wederom fors gedaald met 12,1%. Er werden er 7.261 gestolen tegen 8.257 in 2017. Ook andere voertuigen werden minder gestolen. Jonge personenvoertuigen van 1 jaar laten echter een stijging zien van 33%. Deze stijging wordt grotendeels veroorzaakt door een diefstaltoename van hybride voertuigen met ruim 95%.
Lees verder
Wereldwijde aanpak weerextremen en gevolgen klimaatverandering hard nodig
Toenemende schade door extreem weer en nog niet voorbereid zijn op het veranderende klimaat. Dat zijn volgens het nieuwe Global Risk Report 2019 de twee grootste mondiale risico’s. Dit rapport verscheen aan de vooravond van het World Economic Forum in Davos.
Lees verder
Daling aantal valse eurobiljetten in Nederland
In 2018 is het aantal aangetroffen valse eurobiljetten in Nederland gedaald met 10% tot 38.900. Hoewel voor deze daling geen exacte verklaring is te geven, dragen oplettende retailers en de aandacht van politie en justitie bij aan de strijd tegen deze vorm van criminaliteit.
Lees verder
SCHADE-EXPERT(S) - REGIO AMSTERDAM EN OOST BRABANT
DEKRA Claims and Expertise B.V. is een vooraanstaande speler op de Nederlandse verzekeringsmarkt. Wij zijn in omvang de tweede schade-expertise organisatie in Nederland met ca. 550 medewerkers en verschillende afdelingen waaronder DEKRA Experts. Onze enthousiaste en deskundige medewerkers staan borg voor vakkundigheid, service, klantgerichtheid en kwaliteit. Het merendeel van onze experts is ingeschreven in het NIVRE-register. DEKRA Claims and Expertise B.V. maakt deel uit van het wereldwijd opererende Duitse DEKRA concern met ruim 44.000 medewerkers. Het hoofdkantoor van DEKRA Experts is gevestigd in Capelle aan den IJssel.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716