Nieuwsoverzicht week 03
Rookschade door brand in Museum Vlaardingen
Donderdagochtend is er in de kelder van het pand brand uitgebroken. Het museum blijft voor nog onbekende tijd gesloten. De omvang van de schade voor de collectie is nog niet bekend. Tot nu toe is het in het museum zelf alleen rookschade geconstateerd.
Lees verder
SCHADE golftoernooi op vrijdag 14 juni
Op verzoek van diverse relaties uit de branche wordt er dit jaar een SCHADE golftoernooi georganiseerd. In een informele en sportieve ambiance worden er 18 holes gespeeld op een schitterende baan in Noord Brabant.
Lees verder
‘Kip-en-ei-kwestie’ opgelost
Eind 2016 is er via een (schade)makelaar verzocht om namens een verzekeraar van een veevoederbedrijf de schadeclaims van een groot aantal pluimveehouders te beoordelen. Twee jaar later is de zaak afgerond, met bijna een half miljoen euro besparing voor de verzekeraar.
Lees verder
ARAG Inspiratie Event 2019 zeer geslaagd
Dinsdag 15 januari vond het ARAG Inspiratie Event 2019 plaats op de KNVB Campus in Zeist. Het centrale thema ‘Sports meets business’ kwam hier helemaal tot zijn recht. Ruim 130 business partners van ARAG bezochten het event om zich te laten inspireren over ondernemerschap, sport en innovatie. Een zeer geslaagde dag vol inspirerende sprekers.
Lees verder
WRR pleit voor structurele aanpassingen binnen ons geldstelsel
Giraal geld is steeds belangrijker geworden in onze samenleving, de publieke betaal- en spaaropties zijn verdwenen en het bankwezen is geconcentreerder en uniformer geworden. Hierdoor is het evenwicht in het geldstelsel verstoord geraakt.
Lees verder
Lift valt met 14 mensen zeven verdiepingen naar beneden
Op het UMCG-terrein in Groningen is in het faculteitsgebouw een lift met daarin 14 mensen zeven verdiepingen omlaag gevallen. Het betreft studenten en medewerkers van het UMCG en de Rijksuniversiteit Groningen dat het gebouw in gebruik heeft.
Lees verder
Bouwen aan constructieve veiligheid
Op 27 mei 2017 is een parkeergarage in aanbouw vlakbij Eindhoven Airport gedeeltelijk ingestort. Hierbij zijn geen gewonden gevallen. De parkeergarage was bijna gereed voor oplevering. Naast parkeren zou de garage ook ruimte bieden voor horeca en een openbaar vervoerterminal.
Lees verder
NN Group opgenomen in Bloomberg Gendergelijkheid Index
Woensdag 16 januari heeft Bloomberg aangekondigd dat NN Group is opgenomen in de Bloomberg Gendergelijkheid Index 2019. De Index bevat bedrijven die zich ertoe verbinden transparant te rapporteren over gendergelijkheid.
Lees verder
Inhoud PE-examens en aanpassing toetstermen vanaf 1 april 2019
Met ingang van 1 april 2019 worden de initiële en PE-examens aangepast. Tegelijkertijd worden ook de eind- en toetstermen aangepast. Deze wijzigingen zijn gebaseerd op het advies ‘Wft ontwikkelingen 2019’ dat door de Minister van Financiën is overgenomen.
Lees verder
Rijksoverheid investeert grootschalig in laadpunten voor elektrisch vervoer
De rijksoverheid schakelt grootschalig over op elektrisch vervoer. Om dit voor elkaar te krijgen, zijn er veel laadpunten nodig bij rijksgebouwen. Het Rijksvastgoedbedrijf sluit hiervoor twee contracten voor de plaatsing van maar liefst 2.000 laadpunten, een van de grootste contracten wereldwijd voor laadpunten op eigen terrein. Het Rijksvastgoedbedrijf tekende hiervoor op 16 januari een overeenkomst met de bedrijven die de laadpunten zullen plaatsen, Unica en ENGIE.
Lees verder
Meer nodig om wangedrag tijdens de jaarwisseling aan te pakken
Er is meer nodig om het wangedrag tijdens de jaarwisseling aan te pakken. Voorzitter Stephan Wevers van Brandweer Nederland is van mening dat er meer moet worden gedaan om excessen uit te bannen.
Lees verder
Bart Böing benoemd tot directeur SUREbusiness
Bart Böing (37 jaar) is benoemd tot directeur SUREbusiness. Samen met oprichter en eigenaar Levent Türkmen gaat hij de verdere groei van de onderneming in goede banen leiden.
Lees verder
Adfiz positief gestemd over vervolgstappen provisieverbod door minister Hoekstra
Vandaag heeft minister Hoekstra de Kamer geïnformeerd over de concrete vervolgstappen naar aanleiding van de evaluatie van het provisieverbod. In zijn voorgestelde maatregelen vindt hij wat Adfiz betreft de juiste balans tussen wensen uit de Kamer en de argumenten uit de sector. Eindelijk klinkt er erkenning voor het verschil tussen verkoop en advies.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716