Nieuwsoverzicht week 02
Winnaars Adfiz Prestatie Onderzoek bekend
Donderdag 10 januari zijn tijdens de Adfiz Nieuwjaarsbijeenkomst de prijzen uitgereikt van het doorlopende Adfiz Prestatie Onderzoek, uitgevoerd door CYS. Voor het eerst zijn er prijzen uitgereikt in de categorie Hypotheken. De prijs voor beste zorgverzekeraar is na enkele jaren afwezigheid weer terug. Bijzonder zijn de drie Beste Partner Prijzen voor de thema’s Verzekerbaarheid, Efficiency en Claimafhandeling.
Lees verder
Wim Heeres spreekt op Nieuwjaarsbijeenkomst over 110 jaar Adfiz
In 1909, 110 jaar terug. Zo lang is het geleden dat enkele betrokken en bevlogen financieel adviseurs voor het eerst samenkwamen en de eerste voorloper van Adfiz oprichtten.
Lees verder
Vreugdevuur Scheveningen leidt tot veel schade aan kozijnen
Afgelopen jaarwisseling is nogal roerig geweest. Rond deze periode ontvangt Novanet ieder jaar veel meldingen van schades aan woningen en kozijnen veroorzaakt door vuurwerk. Tot nu toe blijkt Novanet deze schades gelukkig goed te kunnen herstellen. Het aantal schades dit jaar is echter opvallend hoger dan voorgaande jaren wat direct te maken heeft met het debacle in Scheveningen.
Lees verder
Automobielsector ziet China als voorloper in elektrische mobiliteit
De wereldwijde automobielsector ziet China als dé grote voorloper op het gebied van elektrische mobiliteit en verwacht dat het land op de korte termijn de grootste producent van volledig elektrische voertuigen zal zijn.
Lees verder
Succesvolle VNAB Nieuwjaarsreceptie in de Werkspoorkathedraal in Utrecht
De VNAB heeft dit jaar de druk bezochte nieuwjaarsreceptie gehouden in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Bijna negenhonderd vakgenoten uit de verzekerings-, co-assurantiebranche, advocaten en experts proostten samen op het nieuwe jaar.
Lees verder
Deelscooterplatform Felyx kiest voor duurzaamheid a.s.r.
a.s.r. verzekert per 1 januari de WA-dekking van de elektrische scooters van verhuurplatform Felyx. Deze snelgroeiende organisatie heeft inmiddels in Amsterdam en Rotterdam circa 400 scooters rijden en streeft op korte termijn naar duizenden deelscooters in alle grote steden.
Lees verder
Laagste aantal faillissementen van deze eeuw
In december 2018 zijn er 50 bedrijven en instellingen meer failliet verklaard dan in november, meldt het CBS. Met het decembercijfer is ook het cijfer van 2018 bekend. Afgelopen jaar zijn 3.144 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Dat is het laagste aantal van deze eeuw.
Lees verder
Uitslag onderzoek CED Vitality positief beoordeeld door Letselschade Raad
De Letselschade Raad heeft CED bezocht voor de driejaarlijkse fysieke dossier-audit. De uitslag bepaalt vervolgens of de inschrijving in het GBL-register gehandhaafd blijft.
Lees verder
Onderzoek overboord geslagen containers
De Onderzoeksraad voor Veiligheid start een onderzoek naar de overboord geslagen containers van het schip MSC Zoe. De Raad richt zich hierbij met name op de gevolgen van het ongeval, de lokale situatie in het Nederlandse Waddengebied en de vaarroute van het schip.
Lees verder
Meer import en minder export van oldtimers
Het aantal personenauto’s in Nederland ouder dan 30 jaar is afgelopen jaar toegenomen met 2,1 procent ten opzichte van 2017, tot 200.061 exemplaren op 31 december. Aan de vooravond van klassiekerbeurs Interclassics in Maastricht blijkt uit cijfers van BOVAG en RDC tevens dat het aantal geïmporteerde oldtimers 4,1 procent toenam en de export fors daalde, met 16,7 procent. De Kever en de Lelijke Eend zijn de populairste oldtimers van Nederland.
Lees verder
AutoScout24 doet drie voorspellingen voor nieuwe jaar
Het afgelopen jaar was een roerig jaar voor de automotive industrie; dieselschandalen, CO2-uitstootfraude, milieuzones in steden en ongelukken met zelfrijdende auto’s. Ook komend jaar zal de autobranche onder een vergrootglas blijven liggen en vinden er veel veranderingen plaats op het gebied van technologie en prijzen.
Lees verder
Bezettingsgraad en verhuurtermijn van huurauto’s groeit
Uit onderzoek van BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven blijkt dat de bezettingsgraad van de personenauto’s in de verhuur is gestegen van 72,4 in 2017 naar 73,5 procent dit jaar. De bezettingsgraad van bestelauto’s groeide nog harder - van 64,9 naar 70,9 procent - en de verhuurtermijn nam fors toe, van ruim 7 dagen vorig jaar naar 9,3 in 2018.
Lees verder
Gratis controles camerasystemen ondernemers
De helft van de beelden van particuliere camerasystemen in Nederland blijkt ongeschikt voor het opsporen voor verdachten. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft daarom vandaag het startschot gegeven voor de campagne 'Excellent Cameratoezicht'. Ondernemers kunnen tijdens de campagne hun eigen camerasystemen en -opstellingen gratis laten controleren door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).
Lees verder
PPI's van Aegon zijn in januari gefuseerd
De fusie van de twee premiepensioeninstellingen van Aegon is een feit. Aegon PPI en Cappital zijn begin januari opgegaan in Aegon Cappital. Met eenvoud voor de werkgever en keuzevrijheid voor de werknemer. Inmiddels is ook een app voor werknemers beschikbaar, net als een vernieuwd portaal.
Lees verder
Hans Nietsch per 1 februari schade-expert bij TOP Expertise
Hans Nietsch gaat na vijfenhalf jaar gewerkt te hebben als schade-expert bij Hanselman Groep per 1 februari naar TOP Expertise.
Lees verder
Bob de Bruijn benoemd tot lid Raad van Bestuur Van Ameyde
Bob de Bruijn (33) is per 1 januari 2019 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Van Ameyde International bv, de holding van Van Ameyde. Sinds 1 september 2018 heeft hij zich als directeur van Van Ameyde International voorbereid op zijn nieuwe rol, waarin hij Pieter den Dikken opvolgt. Bob de Bruijn zal zich onder andere richten op de strategie en operaties van de schade-expertise- en taxatiedivisie.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716