Nieuwsoverzicht week 1
WIJ WENSEN U EEN GOED, GEZOND EN ZAKELIJK SUCCESVOL 2019
Team SCHADE magazine
Verkoop elektrische auto's verdrievoudigd
Afgelopen jaar is een record aantal vol elektrische auto’s verkocht. In 2018 zijn in totaal 24.024 nieuwe elektrische personenauto’s (waterstof en batterij elektrisch) geregistreerd. Een stijging van 200 procent ten opzichte van 2017 (7.964). Dit blijkt uit cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC. Bijna een kwart (6.081) werd in december geregistreerd. Voor komend jaar verwachten BOVAG en RAI Vereniging totaal 28.000 nieuw registraties.
Lees verder
Patrick R. van der Vorst partner bij VanNiekerkCieremans Advocaten
Per 1 januari 2019 is Patrick R. van der Vorst toegetreden als partner bij VanNiekerkCieremans Advocaten. In 2014 heeft hij samen met de Rotterdamse afdeling Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht van NautaDutilh, de overstap gemaakt naar VanNiekerkCieremans Advocaten.
Lees verder
Militaire bijstand op Waddeneilanden
Op verzoek van meerdere burgemeesters verleent Defensie militaire bijstand op de Waddeneilanden. De militairen gaan helpen met het opruimen van de vervuilde stranden. Zo’n 100 militairen, afkomstig van de 43 Gemechaniseerde Brigade uit Havelte, worden ingezet. De inzet duurt waarschijnlijk 2 dagen. Diverse militairen zijn teruggeroepen van hun kerstverlof om mogelijk vanavond al naar de Waddeneilanden te vertrekken.
Lees verder
Raden van Commissarissen Scildon en Waard worden vernieuwd
De maximale zittingstermijn van twee leden van de Raden van Commissarissen van Scildon en Waard (beide dochterondernemingen van Chesnara Holdings BV) verloopt, waardoor de RvC’s op korte termijn zullen worden vernieuwd.
Lees verder
Ondanks stijgende lonen profiteert werknemer nauwelijks
De cao-lonen zijn in 2018 gestegen met 2,1 procent. Dat is de grootste stijging na 2009. De ontwikkeling van de consumentenprijzen in 2018 is nog niet bekend. Over de eerste elf maanden van 2018 was de stijging 1,7 procent. Dit meldt het CBS op grond van nieuwe cijfers.
Lees verder
Grillig begin van 2019 het aantal incidenten tegen politie verdubbeld
Een grillige en drukke start van het nieuwe jaar, zo noemt de politie het verloop van Oud en Nieuw. Plaatsvervangend korpschef Henk van Essen vindt het onbegrijpelijk dat het geweld tegen politiemensen is verdubbeld. “Blijkbaar vindt een groep het normaal om zich te misdragen en vuurwerk te gooien naar politieagenten en hulpverleners. Dat is onacceptabel.”
Lees verder
Nominaties Adfiz Prestatie Onderzoek zijn bekend gemaakt
Donderdag 10 januari 2019 worden de winnaars bekend gemaakt van het doorlopende Prestatie Onderzoek (uitgevoerd door onderzoeksbureau CYS). Welke aanbieders hiervoor genomineerd zijn, is inmiddels ook bekend. Per categorie zijn drie verzekeraars genomineerd voor de prijzen.
Lees verder
Nico Dekker versterkt directieteam als commerciële directeur bij CED
Met ingang van 2 januari 2019 is Nico Dekker gestart als Commercieel Directeur bij CED Group. Dekker volgt Marcel van Dijk op die eerder besloot zijn carrière buiten CED voort te zetten. Dekker zal de commerciële zaken voor alle Europa activiteiten behartigen met een sterke focus op Nederland.
Lees verder
Meer vuurwerk gerelateerde branden tijdens jaarwisseling
Stichting Salvage, de organisatie die na een calamiteit namens de Nederlandse brandverzekeraars optreedt, persoonlijke hulp biedt en de schade beperkt, is op 31 december 2018 en 1 januari 2019 in totaal 112 keer uitgerukt. In vergelijk tot de 8 voorgaande jaren was dit de drukste jaarwisseling voor de stichting.
Lees verder
Hoogst aantal woningbrandmeldingen in de afgelopen zeven jaar
De schade aan particuliere woningen en auto’s tijdens de jaarwisseling zal hoger uitvallen dan vorig jaar. Volgens de eerste berekeningen van het Verbond van Verzekeraars komt de particuliere schade uit op 15-20 miljoen, terwijl dat vorig jaar nog circa 10 miljoen was. Stichting Salvage, die namens brandverzekeraars eerste hulp bij brand biedt aan verzekerden, ontving rond de jaarwisseling een recordaantal meldingen van woningbranden.
Lees verder
EXPERT PERSONENSCHADE
GRM-Expertises is een dynamisch expertisebureau dat werkt in opdracht van verzekeringsmaatschappijen, makelaars en multinationals.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716