Nieuwsoverzicht week 39
Gezamenlijke normering FOCWA en BOVAG voor schadeherstellers van kracht
De gezamenlijke branchenorm voor schadeherstellers is per 1 oktober van kracht. De brancheorganisaties FOCWA en BOVAG kondigden de komst van één norm al eerder dit jaar aan. Afgelopen maanden is met marktpartijen uit de sector hard gewerkt aan de invulling van de norm. FOCWA en BOVAG borgen hiermee de kwaliteit van het vakmanschap. Voor een erkenning moeten schadeherstelbedrijven zich iedere twee jaar opnieuw laten auditen.
Lees verder
OSB-Congres 2018 ‘Schoonmaakbranche in beweging’
Op donderdagmiddag 22 november 2018 organiseert OSB een congres over de kansen die maatschappelijke veranderingen bieden voor de ontwikkeling van de bedrijfstak en daarmee voor een belangrijk deel van de arbeidsmarkt.
Lees verder
Hago Next wint 'Kroon op het Werk' prijs
Deze week is voor de 18e keer de 'Kroon op het Werk' prijs uitgereikt. Staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft deze uitgereikt aan schoonmaakbedrijf Hago Next tijdens het Vitality Expert Event te Bunnik. Deze prijs is bestemd voor organisaties die zich positief onderscheiden in het bevorderen van de duurzame inzetbaarheid van werknemers.
Lees verder
Afgeschaald van 'feitelijk watertekort' naar 'dreigend watertekort'
Mede dankzij de maatregelen van afgelopen maanden om het watertekort tegen te gaan, is momenteel sprake van een situatie die langzaamaan verbetert. Daarom wordt nu afgeschaald van niveau 2 (feitelijk watertekort) naar niveau 1 (dreigend watertekort). Hoewel er regionaal nog grote verschillen zijn, is er landelijk geen sprake meer van een grotere vraag dan aanbod van zoet water, zo meldt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Lees verder
NVGA-dag 2019 in Louwman Museum
De NVGA houdt komend jaar op woensdag 10 april zijn Marktdag. Het ochtendgedeelte is de alleen voor leden toegankelijke Algemene Ledenvergadering. Het middagdeel is voor de gehele markt toegankelijk.
Lees verder
Schade Regie Centrum verhuisd naar Roosendaal
Per 17 september 2018 resideert het Schade Regie Centrum in Roosendaal. Door de groei in het aantal opdrachten en door personele uitbreiding werd het pand in Wouw te klein. Het pand in Roosendaal beschikt over diverse kantoorruimtes met uitbreidingsmogelijkheden. Daarnaast is er ook een ruime bedrijfshal aanwezig die vooral dient voor opslag.
Lees verder
Ruim een derde van alle nieuwe auto’s met automaat
Het aandeel van nieuwe personenauto’s met een automatische versnellingsbak bedroeg vorig jaar 34,3 procent, oftewel 142.267 voertuigen. Dat percentage is een verdubbeling ten opzichte van 2006, toen 17,3 procent van de nieuwe auto’s met ‘automaat’ werd verkocht, zo blijkt uit de nieuwe uitgave Mobiliteit in Cijfers Auto’s 2018-2019 van RAI Vereniging en BOVAG.
Lees verder
Recreatiepark erkent aansprakelijkheid letselschade door rupsen
Letselschadebureau JBL&G uit Amsterdam meldt met succes te hebben betoogd dat "ook een parkeigenaar verantwoordelijk is voor mogelijke plaaginsecten op zijn terrein". Namens een recreatiepark in Overijssel heeft verzekeraar Nationale-Nederlanden de aansprakelijkheid erkend voor het letsel dat een gast opliep door de eikenprocessierupsen op het park.
Lees verder
Zeventien Salvagecoördinatoren in opleiding
Deze week is een nieuwe lichting Salvagecoördinatoren in opleiding gegaan. Het gaat om in totaal zeventien gegadigden. Na het afronden van hun opleiding bestaat het korps uit 141 Salvagecoördinatoren. Onder de cursisten bevinden zich ook een schade-expert van een verzekeringsmaatschappij en een Officier van Dienst van de brandweer.
Lees verder
Robert van der Plas nieuwe topman AWI
Frans Kennepohl is per direct als bestuurder van AWI BV teruggetreden. Hij heeft het stokje van dit in Ede gevestigde automatiseringsbedrijf voor de verzekeringsbranche overgedragen aan Robert van der Plas (foto), die een controlerend aandelenbelang in AWI heeft genomen. Kennepohl blijft als aandeelhouder bij de onderneming betrokken.
Lees verder
48 kennissessies op Auto Prof – AMT Live
De aanstaande editie van Auto Prof – AMT Live op 16, 17 en 18 oktober 2018 in Evenementenhal Hardenberg telt in totaal 48 kennissessies verdeeld over 3 beursdagen (16 sessies per dag).
Lees verder
NIS-bijeenkomst over moeilijk objectiveerbaar letsel
Op donderdag 4 oktober 2018 wordt de maandelijkse bijeenkomst van het NIS verzorgd door Unigarant in Hoogeveen. Unigarant heeft Petra Oskam, advocaat bij Kennedy Van der Laan, gestrikt om de laatste ontwikkelingen op het gebied van ‘moeilijk objectiveerbaar letsel’, waaronder whiplash zaken, te bespreken.
Lees verder
Verbod vasthouden 'mobiel elektronisch apparaat' alle bestuurders (incluis fietsers)
Minister Cora van Nieuwenhuizen gaat een wetsvoorstel indienen voor een app verbod, niet alleen op de fiets, maar bij elk voertuig. Niet alleen het vasthouden van een telefoon zal tijdens het besturen verboden zijn. Gesproken wordt van 'een mobiel elektronisch apparaat'. De verwachting is dat het verbod per 1 juli 2019 ingaan.
Lees verder
Meer mogelijkheden om terrorisme te bestrijden
Het wetsvoorstel van minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) dat de mogelijkheden verruimt om terrorisme te bestrijden, is vandaag door de Eerste Kamer aangenomen. De maatregelen zijn nodig om effectief te kunnen blijven optreden tegen terrorisme.
Lees verder
Derde editie Cyber Security Week
Van 2-5 oktober 2018 vindt in Den Haag de derde editie van de Cyber Security Week plaats. CSW18 biedt de gelegenheid om op het terrein van 'cyber' belangrijke spelers te ontmoeten, de laatste ontwikkelingen te bespreken, kennis te delen en innovatieve ideeën te pitchen.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716