Nieuwsbrief week 39
Premie basiszorgverzekering DSW stijgt € 4,50 per maand
Zoals al vele jaren gebeurt, is de kleine in Schiedam gevestigde zorgverzekeraar DSW de eerste zorgverzekeraar die de premies voor de basisverzekering in het volgende kalenderjaar bekendmaakt. De premie van de basisverzekering bij DSW wordt in 2019 112 euro per maand. Dat betekent een premiestijging van 4,50 euro per maand.
Lees verder
Geïntegreerd volmachtbedrijf Aon verder als One Underwriting
De volmachtbedrijven UMG Assuradeuren B.V. en Jacobs & Brom B.V. zijn per deze maand verdergegaan onder de naam One Underwriting B.V. Het volmachtbedrijf voor zorgverzekeringen van UMG, voorheen uitgevoerd vanuit de rechtspersoon ‘IAK Volmacht B.V.’, heet voortaan One Underwriting Health B.V.
Lees verder
Slachtofferschap criminaliteit neemt sterk af onder 65+ en onder jongeren
In 2017 gaf 9 procent van de 65-plussers aan slachtoffer te zijn geweest van een gewelds-, vermogens- of vandalismedelict. In 2012 ging het nog om 12 procent. Daarmee daalde het slachtofferschap in deze leeftijdsgroep relatief sterk. Ook onder jongeren van 15 tot 25 jaar nam het percentage dat volgens eigen opgave slachtoffer werd van criminaliteit relatief sterk af: van 26 naar 20 procent. Jongeren worden vaker door de politie geregistreerd als verdachte van een misdrijf in vergelijking met andere leeftijdsgroepen.
Lees verder
Veilig werken met gevaarlijke stoffen in schadeherstelsector
Brancheorganisatie FOCWA en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid brengen op 17 oktober a.s. gezamenlijk het belang van veilig omgaan met gevaarlijke stoffen onder de aandacht in de schadeherstelsector.
Lees verder
Draaiboek voor uitbraak Afrikaanse varkenspest ligt klaar
Hoewel alle maatregelen gericht zijn op het beperken van de risico’s, is het ministerie voorbereid op een eventuele uitbraak van de Afrikaanse varkenspest. Dat staat in een brief van minister Schouten die vandaag naar de Tweede Kamer is gestuurd.
Lees verder
Verzekeraar biedt 44 klussen
Centraal Beheer lanceert vandaag de Klushulp, een nieuwe dienst in het groeiende aanbod van diensten naast verzekeringen. De Klushulp gaat van start met 44 veel voorkomende klussen die gedaan kunnen worden. Dit wordt later uitgebreid.
Lees verder
Luxe auto's uitgebrand in Zuid Limburg
Maandagnacht gingen rond één uur vijf dure auto's in vlammen op bij een autodealer op een bedrijventerrein vlakbij Maastricht Aachen Airport. De auto's stonden buiten geparkeerd bij het autobedrijf dat onder meer Porsches en Bentley's verkoopt.
Lees verder
Genomineerden European Risk Management Awards
FERMA en vakblad Commercial Risk Europe hebben vandaag de finalisten bekendgemaakt voor de door hen ingestelde European Risk Management Awards. Onder de genomineerden voor de awards treffen wij twee Nederlanders, Gerjan Delhaas en Annemarie Schouw (foto).
Lees verder
Marktevent Allianz; Rinus van der Burg zwaait af
Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) houdt op dinsdag 9 oktober aanstaande in het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum in Rotterdam een Marktevent over 'Transportverzekeringen in brede zin'.
Lees verder
Jan Willem Prins naar Nostimos
Jan Willem Prins is gestart als personenschadedeskundige bij Nostimos. Zijn primaire standplaats is de vestiging Almere, maar hij zal ook met enige regelmaat aanwezig zijn op de vestiging in Den Haag.
Lees verder
Uitbreiding bij Ard Korevaar Personenschade
Ard Korevaar Personenschade heeft zich versterkt met twee nieuwe ondernemers, te weten Joost Hartog (63) en Monica van der Meer (48). Zij werken vanuit Zwijndrecht respectievelijk Vlissingen.
Lees verder
Agostino Galvagni wordt bij Swiss Re opgevolgd door Andreas Berge
Bij herverzekeraar Swiss Re heeft Agostino Galvagni (foto) besloten per eind 2018 terug te treden. Andreas Berge zal hem per 1 april 2019 opvolgen als CEO Corporate Solutions en lid van de groepsdirectie.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716