Nieuwsoverzicht week 38
Primeur informatiemarkt op Zakelijk Platform Adfiz
Tijdens het Zakelijk Platform van Adfiz was er in navolging van het Particulier Platform voor de eerste maal ook een informatiemarkt aanwezig waarop de deelnemers aan het Zakelijk Platform kennis konden maken met leveranciers. Dat waren op deze eerste informatiemarkt SVC, SUREbusiness en Share People.
Lees verder
Tragisch ongeval met elektrische bolderkar op bewaakte spoorwegovergang
Gisteren heeft op een overweg in Oss een tragisch ongeval plaatsgevonden. Een elektrische bolderkar en een trein (stoptrein tussen Nijmegen en Den Bosch) kwamen in botsing. Vier kinderen kwamen bij het ongeval om. De 32-jarige vrouwelijke begeleider van de kinderopvang en het vijfde inzittende kind raakten zwaargewond. De kinderen (tussen de 4 en 8 jaar oud) kwamen uit drie gezinnen.
Lees verder
Warm welkom Lengkeek 100 jaar
Gistermiddag werden vanaf vijf uur circa 350 gasten feestelijk onthaald op de SS Rotterdam om samen met Lengkeek het 100 jarig bestaan te vieren. Op het achterdek werden de gasten welkom geheten door een geheel in champagneglazen gehulde dame door wie iedere gast een glaasje champagne kreeg aangeboden met daarin een Swarovski-steentje.
Lees verder
Adfiz: aanpakken van onverzekerbare risico's een gezamenlijke verantwoordelijkheid
Adfiz-directeur Enno Wiertsema deed gistermiddag een krachtige oproep aan het Verbond van Verzekeraars om samen met hun leden toch vooral mee te blijven denken over en krachtig te werken aan het groeiende maatschappelijke probleem van onverzekerbaarheid. Niet dat Wiertsema daarmee het probleem geheel bij anderen neerlegde, integendeel.
Lees verder
Nationale cv-ketel Testdag
Aanstaande dinsdag 25 september vindt de jaarlijkse Nationale cv-ketel Testdag plaats. Een eenvoudige check om problemen in de winter te voorkomen. Juist in september, wanneer de temperaturen nog aangenaam zijn, is het verstandig de cv-ketel te testen. Dat voorkomt problemen op de eerste koude dag.
Lees verder
Klimaat risico verzekeringspolis Afrika
Het World Food Programme (WFP) van de VN heeft zijn eerste 'klimaat risico verzekeringspolis' gesloten bij de African Risk Capacity (ARC). Deze polis heeft als naam de ARC Replica, waarmee ARC een nieuwe vorm van dekking biedt.
Lees verder
Het schadebegrip bij overnameovereenkomsten
Op vrijdag 21 september houdt prof. mr. T.H.M. (Edwin) van Wechem, onlangs benoemd tot hoogleraar Corporate Legal Counseling aan de Open Universiteit, zijn oratie “Het schadebegrip bij overnameovereenkomsten”. Van Wechem gaat daarbij uitgebreid in op het gebruik en de uitleg van het begrip “schade” in het geval van overnameovereenkomsten. Plaats van handeling is de Open Universiteit in Heerlen.
Lees verder
Aanpak nieuwe vormen van criminaliteit
Delicten als overvallen, woninginbraken, straatroof en geweld zijn de afgelopen jaren fors gedaald, maar nieuwe vormen van criminaliteit ondermijnen de samenleving. De georganiseerde misdaad wordt gewelddadiger. Criminelen slaan hun tentakels uit naar woonwijken, bedrijven en het internet. Daarom meldt het kabinet forse investeringen te willen doen, niet alleen in de bestrijding van criminaliteit en terrorisme, maar ook in bescherming van de persoonlijke levenssfeer, effectieve rechtspraak en migratiebeleid.
Lees verder
Onze delta leefbaar en bewoonbaar tot in ieder geval 2050
Het Deltaprogramma 2019, voorbereid door de deltacommissaris, met daarin concrete maatregelen op het gebied van waterveiligheid, waterbeschikbaarheid en ruimtelijke adaptatie is gisteren namens het kabinet door de minister van Infrastructuur en Waterstaat aan de Tweede Kamer aangeboden.
Lees verder
ILT: toezicht op grootste maatschappelijke risico’s
De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) meldt de komende jaren steviger in te zullen zetten op het toezicht op risicovolle bedrijven, legionella, taxi en spoor. Deze prioriteiten worden toegevoegd aan het huidige toezichtsprogramma van grootste risico’s van de inspectie. Dit blijkt uit het Meerjarenplan 2019-2023 (MJP) van de ILT. Minister Van Nieuwenhuizen (IenW; foto) heeft het plan gisteren aan de Tweede Kamer aangeboden, tegelijkertijd met de ILT-brede risicoanalyse (IBRA) 2018.
Lees verder
Kunstverzekering online af te sluiten
De twee jaar geleden door Hiscox geïntroduceerde kunstverzekering PPP is dankzij een ontwikkelde webtool voortaan geheel online af te sluiten. Dat sluit aan bij de ontwikkeling in de kunstmarkt, waarin aankopen van kunst in toenemende mate online gebeuren. Was de kunstmarkt vroeger een 'niche voor kenners', het is tegenwoordig ook een 'beleggingsmodel'.
Lees verder
Genomineerden 'Weather Damage Prevention Challenge'
VIVAT heeft vandaag de shortlist bekendgemaakt van de deelnemers aan de Weather Damage Prevention Challenge. In de zomer deed de verzekeraar een oproep aan start-ups om mee te denken over oplossingen om klimaat-gerelateerde schades te voorkomen. Hiermee wil VIVAT zijn klanten in de nabije toekomst behoeden voor overlast en ellende.
Lees verder
Verbond: povere pensioenparagraaf Prinsjesdag
Het kabinet-Rutte presenteert dit jaar een miljoenennota die optimisme ademt en burgers meer koopkracht in het vooruitzicht stelt. De pensioenparagraaf is echter pover. Voor noodzakelijke hervormingen van het stelsel wacht het kabinet op de voorstellen van sociale partners. Het Verbond van Verzekeraars zegt in een persbericht begrip voor het uitstel van noodzakelijke hervormingen te hebben, maar zich wel zorgen te maken over het verder afkalvend vertrouwen in het pensioenstelsel.
Lees verder
Hoe pakt u fraude in de letselschadepraktijk aan?
Fraude krijgt steeds meer aandacht bij letselzaken. Bij de behandeling van een vermoeden van fraude zijn er volop risico’s en aandachtspunten. Hoe verkrijg je bewijs? Wat mag je onderzoeken? Op welke valkuilen moet je letten? Hoe rond je de zaak succesvol af? Tijdens de studiedag Fraude in de letselschadepraktijk op 15 november van Studiecentrum Kerckebosch krijgt u het antwoord op deze vragen. In de ochtend behandelen we de belangrijke thema’s en in de middag bespreken we in workshops een aantal praktijkzaken waarbij 'lessons learned' centraal staan.
Lees verder
BEHANDELAAR PERSONENSCHADE (4 OF 5 DAGEN)
B&O Letselschade is een in Alblasserdam gevestigd, landelijk opererend, expertisebureau op het gebied van personenschade. Wij behartigen als Register Letselschade gecertificeerd en onafhankelijk bureau (uitsluitend) de belangen van letselschadeslachtoffers. Hierbij zijn professionaliteit en betrokkenheid onze basiswaarden. Klanttevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel hetgeen ook blijkt uit de reacties van onze cliënten en onze klanttevredenheidsscore.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716