Nieuwsbrief week 38
Op VW&J-summer-bbq: op zoek naar de waarheid
Expertisebureau Vanderwal & Joosten (VW&J) heeft vorige week zijn inmiddels kort na de zomervakantie gebruikelijke seminar & bbq gehouden bij Down Under in Nieuwegein. Zo'n 150 relaties en medewerkers genoten op deze sportieve strandlocatie van een interessante inleiding door de Belgische politiecommissaris Nico Declercq (foto) en aansluitend van een gezellige borrel en een smakelijk bbq-buffet.
Lees verder
Adfiz biedt checklist inzake regelgeving IDD
Branche-organisatie Adfiz heeft informatie over de nieuwe regelgeving naar aanleiding van de Europese richtlijn IDD (Insurance Distribution Directive) voor iedereen toegankelijk online gezet.
Lees verder
Hoe pakt u fraude in de letselschadepraktijk aan?
Fraude krijgt steeds meer aandacht bij letselzaken. Bij de behandeling van een vermoeden van fraude zijn er volop risico’s en aandachtspunten. Hoe verkrijg je bewijs? Wat mag je onderzoeken? Op welke valkuilen moet je letten? Hoe rond je de zaak succesvol af? Tijdens de studiedag Fraude in de letselschadepraktijk op 15 november van Studiecentrum Kerckebosch krijgt u het antwoord op deze vragen. In de ochtend behandelen we de belangrijke thema’s en in de middag bespreken we in workshops een aantal praktijkzaken waarbij 'lessons learned' centraal staan.
Lees verder
Versnelling premiestijging particuliere aansprakelijkheidspolis
Verzekeraars hebben de premies van particuliere aansprakelijkheidsverzekeringen in het afgelopen jaar met gemiddeld 9% verhoogd, waarbij bij individuele verzekeraars zelfs sprake was van uitschieters naar 40% hogere premies. Dit blijkt uit het Special Item ‘Recht en Aansprakelijkheid’ van MoneyView.
Lees verder
Kredietverzekeraar meldt: in Turkije 60% van facturen achterstallig
Terwijl in de rest van Oost-Europa sprake is van een stabiele economische groei van zo’n 3 procent, staat de economie in Turkije onder een steeds hogere druk. Dit en meer blijkt uit de dinsdagochtend door kredietverzekeraar Atradius gepubliceerde Betalingsbarometer voor Oost-Europa. Hierin is de betalingsmoraal van ruim 1.400 bedrijven in Turkije, Tsjechië, Slowakije, Polen, Hongarije, Bulgarije en Roemenië onderzocht.
Lees verder
Poliskraker is uitgebreid met BCA
Poliskraker.nl biedt vanaf sinds eind vorige week polisvoorwaardenvergelijkingen van BCA-verzekeringen (Bestuurders- en commissarissenaansprakelijkheidsverzekeringen). Vanaf de start betreft het een vergelijking van de BCA-verzekeringen van 3 verzekeraars. Het betreft AIG, HDI en Markel.
Lees verder
Startsein voor A24 Blankenburgverbinding
Vanaf 2024 is er een nieuwe snelweg in de regio Rotterdam, de A24. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft gisteren het officiële startsein gegeven voor de aanleg van deze weg, die de A20 (tussen Vlaardingen en Maassluis) en de A15 met elkaar verbindt, de Blankenburgverbinding genaamd.
Lees verder
Verzekering afsluiten via prepaidkaart en app
Smart2Cover is een insurtech assurantie-intermediair. Het bedrijf dat nu drie jaar bestaat, richt zich op het via een prepaid-card in combinatie met een app aanbieden van verzekeringen. Na de start met smartphone-, laptop- en tabletverzekering, worden nu ook aflopende reisverzekeringen verkocht. Het bedrijf is er nu klaar voor om bovendien fiets-, huisdier- en inboedelverzekeringen op deze wijze aan te bieden.
Lees verder
Dolmans Calamiteiten Diensten ontwikkelde ergonomische plafondreiniger
Zoals gisteren door ons is gemeld, heeft de Rob Insinger Duurzaamheid Award dit jaar twee winnaars opgeleverd, ECO-Point en Dolmans Calamiteiten Diensten. Over het winnen van de award heeft Dolmans vandaag een persbericht laten uitgaan, waarin nader de werking wordt uitgelegd van de ergonomische plafondreiniger, met welk duurzaam product het bedrijf de award in de wacht heeft gesleept.
Lees verder
90% van consumenten met beveiligingssysteem is er tevreden mee
Bijna een derde van de ondervraagden in een onderzoek door installateur Feenstra heeft een alarm- en/of camerasysteem of overweegt dat te gaan aanschaffen. Meer dan de helft van hen die zo'n systeem (nog) niet heeft, denkt niet dat beveiliging ervoor zal zorgen prettiger te wonen. Van hen die wél een beveiligingssysteem bezit, is bijna 90% daar tevreden mee.
Lees verder
Mobility-as-a-Service zal nog niet leiden tot minder autogebruik
In principe biedt Mobility-as-a-Service (MaaS) voldoende toegevoegde waarde om bepaalde groepen reizigers aan zich te binden, maar het is onzeker of MaaS in de dagelijkse praktijk leidt tot gedragsverandering. Dat is de hoofdconclusie van de door het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) uitgegeven brochure ‘Meer zicht op MaaS'.
Lees verder
RiskInControl adviesplatform risicomanagement
Fully In Control B.V. is afgelopen woensdag met RiskInControl op de markt gekomen. Dit is een adviesplatform voor de (aankomende) risicomanagementadviseur. RiskInControl is een cloudoplossing voor het adviseren van opdrachtgevers op het gebied van risicomanagement en levert uitgewerkte maatregelen aan om de risico’s te beperken.
Lees verder
Máxima bij heropening pand 40-jarig Verbond
Koningin Máxima is 17 oktober aanstaande eregast bij het 40-jarig bestaan en de heropening van het gemoderniseerde kantoor van het Verbond van Verzekeraars in Den Haag. Het jubileum en de heropening worden gevierd met een symposium dat grotendeels in het teken staat van de impact van technologie op de toekomst van de verzekeringssector.
Lees verder
Erwin Zeinstra (team Kuipers) gastspreker bij OSB
Erwin Zeinstra is één van de bekendste assistent-scheidsrechters c.q. grensrechters ter wereld. Wat echter niet wereldwijd bekend is, is dat hij werkzaam is in de schadebranche, als assistent-controller bij de Nivo Groep. Op donderdagmiddag 11 oktober is hij gastspreker bij de brede bijeenkomst Reconditionering van de OSB.
Lees verder
Judith hooge Venterink advocaat bij Van der Zwan
Judith hooge Venterink (28) is in dienst getreden als advocaat bij Van der Zwan Advocaten. Zij was werkzaam als advocaat bij Van Steenderen Mainport Lawyers B.V.
Lees verder
BEHANDELAAR PERSONENSCHADE (4 OF 5 DAGEN)
B&O Letselschade is een in Alblasserdam gevestigd, landelijk opererend, expertisebureau op het gebied van personenschade. Wij behartigen als Register Letselschade gecertificeerd en onafhankelijk bureau (uitsluitend) de belangen van letselschadeslachtoffers. Hierbij zijn professionaliteit en betrokkenheid onze basiswaarden. Klanttevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel hetgeen ook blijkt uit de reacties van onze cliënten en onze klanttevredenheidsscore.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716