Nieuwsoverzicht week 37
Twee winnaars Duurzaamheid Award: Dolmans en Eco-Point
Na de telling van de stemmen en voor de zekerheid de hertelling was het aan Onno Sleurink, voorzitter van het college van deskundigen, de eer om de unieke uitslag bekend te maken van de winnaar van de Rob Insinger Duurzaamheid Award: Dolmans Calamiteiten Diensten B.V. en Eco-Point B.V. hadden op basis van de internetstemmen van de afgelopen weken en de stemmen vandaag tijdens het netwerkevent van Duurzaam Herstel precies evenveel punten vergaard.
Lees verder
Duurzaam Herstel zet stevig in op: meer verzekeraars
In zijn opening besprak de directeur van Duurzaam Herstel, Harry Filon, zoals gebruikelijk op het jaarlijkse netwerkevent de ontwikkelingen van het keurmerk. Aan het omarmen van het keurmerk vanuit de opdrachtgeverszijde valt er nog terrein te winnen, zo gaf hij aan. Dat is ook de reden dat Filons collega Angélica Gravendijk vandaag niet aanwezig is tijdens het netwerkevent.
Lees verder
Spanning bij Duurzaam Herstel: wie wint de Duurzaamheid Award?
Vanmiddag 13 september vindt het netwerkevent van Duurzaam Herstel plaats. De vijf genomineerden voor de Rob Insinger Duurzaamheid Award 2018 hebben zojuist ieder een pitch gegeven, waarna de aanwezigen hun stem hebben uitgebracht. Op dit moment houdt gastspreker Luc van Bussel (foto) een lezing over hospitality.
Lees verder
Achmea gooit beoordeling van medewerkers over andere boeg
Minder formeel, maar wel vaker in gesprek. Achmea schrapt per 1 januari 2019 het huidige beoordelingssysteem voor de 12.000 medewerkers die vallen onder de cao. Het jaarlijkse beoordelingsgesprek is daarmee van de baan.
Lees verder
Verwachte toename levensverwachting is afgevlakt
het Koninklijk Actuarieel Genootschap (AG) heeft gisteren de nieuwe stertetafel gepubliceerd, de Prognosetafel AG2018. Hieruit blijkt dat Nederlanders gemiddeld nog steeds ouder worden, maar dat de verwachte toename van de levensverwachting echter is afgevlakt in vergelijking met de Prognosetafel AG2016.
Lees verder
VNAB Visie event Engineering
Eind september verschijnt de tweede VNAB Visie van dit jaar. Deze editie staat volledig in het teken van de branche Engineering. In aansluiting op deze uitgave wordt een VNAB Visie event Engineering gehouden op donderdag 11 oktober in het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum.
Lees verder
Hoge Raad houdt zaterdag open huis
De Hoge Raad opent tijdens het Prinsjesfestival op zaterdag 15 september zijn deuren voor publiek. Geïnteresseerden zijn welkom om het publieke deel van het gebouw te komen bezoeken. Ook wordt een inkijkje gegeven in het werk van de Hoge Raad.
Lees verder
10 jaar fatale woningbranden onderzocht
De afgelopen 10 jaar kwamen in ons land 311 mensen om bij 287 woningbranden. Steeds meer ouderen en steeds meer beperkte of niet zelfredzame personen zijn slachtoffer van een brand. Roken, waardoor een stoel, bank of matras vlam vat, is de belangrijkste brandoorzaak.
Lees verder
VKG hamert met Bouw Polis op voordeel van loss adjusting
VKG is voor zijn Bouw Polis gestart met een actie die tot en met 31 oktober 2018 loopt. Tijdens de actieperiode geeft VKG 50% korting op de inlooppremie voor de CAR-dekking. VKG benadrukt dat schade wordt afgehandeld middels loss adjusting. Daarvoor wordt Hanselman ingeschakeld.
Lees verder
Calamitijdelijk breidt service uit
Calamitijdelijk is een bedrijf dat ongeveer vijf jaar bestaat en gespecialiseerd is in het vinden van tijdelijke woonruimte voor de gedupeerden na brand- en of waterschade. Het bedrijf biedt een landelijke dekking. Het bedrijf meldt de mogelijkheden te hebben uitgebreid door een samenwerking die is aangegaan met de Van der Valk-hotels.
Lees verder
Ruim elfduizend bezoekers Transport Compleet
Transport Compleet in Gorinchem is op 4, 5 en 6 september 2018 bezocht door 11.437 transportprofessionals. Traditiegetrouw was de woensdag de drukst bezochte dag met ruim 4.300 bezoekers.
Lees verder
Oud-secretaris FOCWA Jan Koolen overleden
Jan Koolen, oud-secretaris FOCWA, is vorige week zaterdag 1 september 2018 overleden. Gedurende 12 jaar heeft Jan Koolen verschillende functies bij FOCWA bekleed, onder meer als secretaris van FOCWA en als algemeen secretaris van AIRC, de vereniging van de FOCWA’s in Europa.
Lees verder
Groeiende transportsector (+4,5%) loopt tegen krapte op arbeidsmarkt aan
De omzet in de transportsector was in het tweede kwartaal van 2018 4,5 procent hoger dan in het tweede kwartaal van 2017. Daarmee zet de omzetstijging door die anderhalf jaar geleden begon. Dit meldt het CBS.
Lees verder
Van zakelijk adviseur naar De Nieuwe Risico Professional! Iets voor jou?
In een periode waarin verzekeraars steeds terughoudender worden in het verzekeren van risicovolle sectoren en beroepen wordt risicomanagement steeds belangrijker. Daarnaast gaat het in de toekomst minder om productverkoop maar meer om (totaal)advies aan de klant. Ben jij klaar voor de stap van traditionele zakelijke adviseur naar De Nieuwe Risico Professional? Dan is de leergang De Nieuwe Risico Professional van Dukers & Baelemans op jouw lijf geschreven.
Lees verder
Koen van der Grond Manager Schade Logistiek & Transport bij TVM
Koen van der Grond is bij TVM verzekeringen Manager Schade Logistiek & Transport geworden. Hij was sinds april 2015 werkzaam voor HDI Global SE, eerst als Manager Sales & Volmachten en in de laatste functie als Manager Project Management.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716