Nieuwsbrief week 37
FERMA-president Jo Willaert: Cyber is een totaalgebeuren
FERMA (Federation of European Risk Management Associations) houdt op 8 en 9 oktober aanstaande haar Seminar 2018. Tijdens deze tweedaagse bijeenkomst, die ditmaal in Antwerpen wordt gehouden, staan twee thema's centraal. Enerzijds is er speciale aandacht voor het cyberrisico, anderzijds voor duurzaamheid. Het Seminar draagt de titel 'Widening The Horizon for Risk Managers: Cyber - Corporate Responsibility & Sustainability'.
Lees verder
Swiss Re: marges verzekeraars moeten 5 tot 9 procentpunten omhoog
Het laatste Sigma-rapport van herverzekeraar Swiss Re met als titel 'Profitability in non-life insurance: mind the gap' geeft aan dat wereldwijd bezien de meeste belangrijke schadeverzekeringsmarkten zich in een fase bevinden waarin de winstgevendheid beneden het gemiddelde ligt.
Lees verder
OOMdat je foodtruck je bron van inkomsten is
Het belooft een mooie nazomer te worden. Dit betekent: goed festival weer. Voor foodtruckondernemers een mooie gelegenheid om hun kookkunsten te etaleren bij die evenementen. Doordat de foodtruck op verschillende plaatsen staat is er soms sprake van een verhoogd risico op brand, vandalisme maar ook inbraak. Voor o.a. deze risico’s biedt OOM Verzekeringen de OOM Combinatiepolis. Meer weten?!
Lees verder
Polygon genomineerd voor duurzaamheid award
Polygon mag zich als eerste Nederlandse reconditioneerder klimaatneutraal noemen. Daarmee is Polygon een van de genomineerden voor de Rob Insinger Duurzaamheid Award van Stichting Duurzaam Herstel.
Lees verder
Mees & Zoonen heet nu: Victor
Verzekeringsbedrijf Mees & Zoonen wijzigt vandaag zijn naam in Victor Insurance Nederland. Deze stap is onderdeel van een wereldwijde operatie waarbij de volmachtbedrijven binnen Marsh & McLennan Companies zich verenigen in Victor Insurance. "Hiermee is het grootste volmachtbedrijf ter wereld ontstaan", aldus Victor Insurance Nederland.
Lees verder
Randstad Personenschade opent afdeling schaderegelingen Turkije
Het interculturele letselschadebureau Randstad Personenschade opent een afdeling die zich gaat richten op het regelen van schades in Turkije. Daartoe heeft Randstad advocaten gevestigd in Istanbul en Izmir. Voor de behandeling van de schades in Turkije is het bedrijf EUROASIA Legal Assist Ltd. opgericht, dat vanuit Nederland wordt aangestuurd.
Lees verder
Groeiende transportsector (+4,5%) loopt tegen krapte op arbeidsmarkt aan
De omzet in de transportsector was in het tweede kwartaal van 2018 4,5 procent hoger dan in het tweede kwartaal van 2017. Daarmee zet de omzetstijging door die anderhalf jaar geleden begon. Dit meldt het CBS.
Lees verder
Helderheid wenselijk over gebruik (kantoor)spullen
Uitgeverij Rendement heeft een artikel gewijd aan 'stelen van de baas'. Dat blijkt op grote schaal te gebeuren, wordt in het artikel gemeld. Om misverstanden te voorkomen, is het raadzaam voor werkgevers om helder te zijn over het gebruik door werknemers van (kantoor)spullen.
Lees verder
Kans op aanslag in Nederland blijft reëel
De jihadistische dreiging is de afgelopen periode veranderd, maar de dreiging tegen Nederland blijft substantieel. Het dreigingsniveau blijft op 4 van de 5 staan. Dat blijkt uit het 48ste Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland (DTN) van de NCTV. De steekpartij op Amsterdam Centraal Station illustreert de dreiging in Nederland.
Lees verder
VNA blij met 7% forfaitaire bijtelling fiets van de zaak
Volgens RTL Nieuws heeft het Kabinet de forfaitaire bijtelling voor het privé gebruik van een zakelijke fiets, bijvoorbeeld bij lease, vastgesteld op 7 procent. Dat zou tijdens Prinsjesdag bekend gemaakt gaan worden. De VNA (Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen) heeft in een persbericht aangegeven verheugd te zijn over dit nieuws.
Lees verder
Koen van der Grond Manager Schade Logistiek & Transport bij TVM
Koen van der Grond is bij TVM verzekeringen Manager Schade Logistiek & Transport geworden. Hij was sinds april 2015 werkzaam voor HDI Global SE, eerst als Manager Sales & Volmachten en in de laatste functie als Manager Project Management.
Lees verder
Monique Volker verlaat PIV
Senior Beleidsadviseur bij Stichting Personenschade Instituut van Verzekeraars (PIV) mr. Monique Volker start in november als jurist bij NN advocaten. Monique Volker werkt gedurende ruim zestien jaar voor het PIV.
Lees verder
Roger Dassen nieuwe commissaris bij DNB
De Nederlandsche Bank heeft bekendgemaakt dat Roger Dassen (foto) per 1 oktober 2018 is benoemd tot lid van de raad van commissarissen. Per diezelfde datum treedt Jaap van Manen terug.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716