Nieuwsoverzicht week 36
Zwangere onderneemsters nemen korter verlof dan zwangere werkneemsters
Zwangere zelfstandig ondernemers werken aan het einde van hun zwangerschap langer door dan zwangere vrouwen in loondienst, en gaan na de bevalling ook weer eerder aan het werk. Dit blijkt uit onderzoek van Allianz in samenwerking met onderzoeksbureau GfK.
Lees verder
TVM Belgium: doorbreek taboe 'chauffeur die uitstapt voor manoeuvre'
Professionele vrachtwagenchauffeurs volgen regelmatig bijscholingen, maar geven aan dat zij zelden getraind worden in het veilig manoeuvreren met hun vrachtwagen. “Nochtans wordt ruim één op twee schades aan een vrachtwagen veroorzaakt door een dodehoekongeval of tijdens een manoeuvre”, zeggen preventieadviseurs Bruno Nijs en Marc Van Grootel van TVM Belgium.
Lees verder
De kracht van locatiedata in een 360 graden experience
Locatiedatabedrijf Spotzi houdt op 9 oktober 2019 het event “De kracht van locatiedata in een 360 graden experience”. Dit event zal plaatsvinden in het Omniversum in Den Haag. In een interactief programma loodst Spotzi de bezoeker door de wereld van locatiedata.
Lees verder
Wateroverlast in het westen, maar droogte nog niet voorbij
In het westen van het land is gisteren in korte tijd veel neerslag gevallen. Lokaal was er zelfs sprake van wateroverlast. De neerslag is gunstig voor de bovenste bodemlaag, maar is niet voldoende om het neerslagtekort te verhelpen. De droogtesituatie is hiermee iets verbeterd, maar nog niet voorbij. Dat meldt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vandaag.
Lees verder
Opel Ampera meest gezochte elektrische auto
Elektrisch rijden moet gestimuleerd worden, vindt de overheid, maar de hoge aanschafprijs werpt een barrière op. Wel komen er geleidelijk aan meer betaalbare tweedehands elektrische auto's op de markt. Dit concludeert AutoScout24, online portal voor gebruikte en nieuwe auto’s in Nederland. De Opel Ampera, de Renault ZOE en de Nissan Leaf vormen de top drie van de zoekopdrachten naar elektrische auto's.
Lees verder
Werkloos én ziek: wel of geen hypotheekbescherming?
Een consument die onvrijwillig werkloos is geworden doet aanspraak op zijn Woonrust Hypotheekbeschermings verzekering voor een uitkering. Verzekeraar London General Insurance wijst de claim af, omdat de verzekerde van het UWV geen werkloosheidsuitkering krijgt maar een ziektewetuitkering. De consument heeft zich met succes beklaagd bij Kifid.
Lees verder
Informatieplatform voor autoschadeherstel nu marktbreed beschikbaar
Malin is een platform om op objectieve wijze te kunnen vaststellen of specialistische kennis/kunde noodzakelijk is bij het repareren van autoschade en autoruitschade. Dit platform komt nu beschikbaar voor alle bij autoschadeafwikkeling betrokken partijen.
Lees verder
Fraudeopsporing bespaart verzekeraars 101 miljoen euro
Verzekeraars hebben vorig jaar 101 miljoen euro bespaard door het opsporen van fraudeplegers. Daarmee is het de hoogste besparing door fraudeaanpak in de afgelopen vijf jaar. In totaal werden vorig jaar 11.540 fraudeurs opgespoord, circa 15 procent meer dan in 2016 (10.001 fraudeplegers).
Lees verder
Cunningham Lindsey heet voortaan Sedgwick
Sedgwick heeft bekendgemaakt dat de dienstverlening van het overgenomen Cunningham Lindsey Nederland worden geïntegreerd en dat alle activiteiten sinds gisteren worden geboden onder de naam Sedgwick. Daarmee heeft Sedgwick nu 21.000 deskundigen in dienst verspreid over 65 landen, die wereldwijd diensten leveren aan werkgevers, verzekeringsmaatschappijen, makelaars, verzekeringnemers en consumenten.
Lees verder
IFV-rapport beschrijft 61 branden
Het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) wil de discussie over de maatschappelijke impact van branden op gang brengen. Daartoe heeft het lectoraat Brandpreventie van het IFV het rapport 'Maatschappelijke impact van branden' uitgegeven.
Lees verder
Achmea partner van 'Amsterdam Drone Week'
Achmea is partner van de Amsterdam Drone Week, die van 26 t/m 30 november wordt gehouden in de RAI in Amsterdam. Achmea-bestuurder Robert Otto (met Innovatie in zijn portefeuille) zit in de Raad van Aanbeveling van dit evenement.
Lees verder
Pieter Benschop (AREPA) treedt terug per 1 december
AREPA heeft vandaag bekendgemaakt dat Pieter Benschop per 1 december aanstaande zal terugtreden als executive director. In de tussentijd heeft het bedrijf de gelegenheid te zoeken naar een opvolger. Na 1 december tot 1 februari 2019 zal Benschop aan het bedrijf verbonden blijven als consultant om de transitie naar de nieuwe situatie te begeleiden.
Lees verder
Nieuwe woordvoerders voor Aegon Nederland
Hanneke van der Werf en Anita Wassink zijn per 1 september 2018 benoemd als senior woordvoerder voor Aegon Nederland. Hanneke van der Werf (1984) wordt woordvoerder voor hypotheken, schade en innovatie. Anita Wassink (1961) wordt woordvoerder voor leven en Aegon Bank.
Lees verder
Dammers & Verlaan Letselschade van start
Mariska Dammers (39) heeft zich als zelfstandig letselschadejurist gevestigd. Zij werkte gedurende vijftien jaar in diverse functies voor Achmea en maakt de stap naar het zelfstandig ondernemerschap samen met haar Achmea collega Andrea Verlaan (43).
Lees verder
Daniel de Swaan wordt nieuwe CEO van Meijers
Daniel de Swaan (45), de huidige financieel directeur, wordt per 1 februari de nieuwe CEO van assurantiemakelaar Meijers, als opvolger van Onno Paymans (51). Na Jaap Meijers is Daniel de Swaan de tweede generatie die de leiding krijgt over het in Amstelveen gevestigde familiebedrijf.
Lees verder
Marc van Galen senior sales manager CCS
Marc van Galen is sinds deze maand senior sales manager bij het in de verzekeringsbranche gespecialiseerde softwarebedrijf CCS in Woerden. Hij was de afgelopen twee jaar sales & business development manager bij RISK Verzekeringen.
Lees verder
Sietze Rozema in dienst bij Goudse Verzekeringen
Sietze Rozema is per 1 september jl. in dienst gegaan bij Goudse Verzekeringen. De afgelopen 11 jaar werkte hij als interimprofessional marketing en communicatie via Brunel (en het door Brunel overgenomen For All Finance).
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716