Nieuwsbrief week 36
Jan Willem Norbart (Reaal) op zijn werk overleden
Mr. Jan Willem Norbart (59) is vrijdag 31 augustus jl. plotseling overleden, tijdens een bijeenkomst op kantoor. Hij was unitmanager co-assurantie bij Reaal. Afgelopen april nog was hij een voortreffelijke gastheer tijdens de door Reaal aangeboden beursborrel in het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum.
Lees verder
Chubb breidt cyber pre-incidentdiensten uit
Chubb heeft SQNetworks toegevoegd aan zijn netwerk van partners voor pre-incidentdiensten. Met deze diensten krijgen verzekerden inzicht in hun actuele cyberrisico’s, waardoor ze die kunnen verkleinen en zich beter kunnen voorbereiden op het onverhoopt plaatsvinden van een incident.
Lees verder
Van zakelijk adviseur naar De Nieuwe Risico Professional! Iets voor jou?
In een periode waarin verzekeraars steeds terughoudender worden in het verzekeren van risicovolle sectoren en beroepen wordt risicomanagement steeds belangrijker. Daarnaast gaat het in de toekomst minder om productverkoop maar meer om (totaal)advies aan de klant. Ben jij klaar voor de stap van traditionele zakelijke adviseur naar De Nieuwe Risico Professional? Dan is de leergang De Nieuwe Risico Professional van Dukers & Baelemans op jouw lijf geschreven.
Lees verder
Natura vergoeding: gemiste kans in Nederland en België
Gemiddeld wordt in Europa 60% van de schades in natura afgehandeld. In heel Europa wordt dus het merendeel van de verzekerde schades in natura vergoed. Dit geldt echter niet in Nederland en België. In deze landen keren verzekeraars in 85% van de gevallen geld uit. "Een gemiste kans", zo concludeert CED naar aanleiding van onderzoek.
Lees verder
Symposium ‘De wet affectieschade’
Op 20 september wordt het Symposium 'De Wet Affectieschade' georganiseerd door Erasmus School of Law en de Vrije Universiteit Amsterdam in samenwerking met Verkeersrecht.
Lees verder
Adfiz wil oplossingen voor onverzekerbare risico’s
Adfiz-directeur Enno Wiertsema heeft gisteren in een column aandacht besteed aan verschillende hete hangijzers voor het intermediair. Eén daarvan is de verschraling van het aanbod.
Lees verder
Serviceprovider biedt adviseurs podium voor samenwerking en focus
Om financieel adviseurs te helpen bij het ‘focussen’ op de kansen in de branche organiseert serviceprovider en volmachtbedrijf VKG op 27 september een nieuw netwerkevenement; het ‘VKG Podium’. Deze dag staat in het teken van het thema ‘Focus’. Naast enkele honderden adviseurs zijn er 30 verzekeraars en VKG-netwerkpartners aanwezig.
Lees verder
Online SnelZekerCheck voor jongeren
Jongeren die op zichzelf gaan wonen kunnen met de online tool SnelZekerCheck.nl controleren of ze voldoende verzekerd zijn. De tool is bedacht door jonge professionals in de verzekeringssector en ontwikkeld in opdracht van het Verbond van Verzekeraars om het bewustzijn over verzekeringen en risico’s onder jongeren te vergroten.
Lees verder
Gevaarlijke gassen in maiskuilen
De maisoogst en het inkuilen van de gehakselde mais zijn dit jaar weken eerder begonnen dan normaal. Door de droogte van de afgelopen maanden bevindt zich in de mais veel meer stikstof dan gewoonlijk. Hierdoor ontstaan bij het inkuilen - naast de altijd gevormde kooldioxide - ook nitreuze gassen. ‘Deze zijn zeer giftig en bijtend en kunnen grote risico’s opleveren voor mens en dier’, zegt Marcel Verspeek van Brandweer Nederland.
Lees verder
Gortdroog en kletsnat
Bij schade door extreem weer gaat het doorgaans over ‘wat er valt’. De hagelcalamiteit in juni 2016 ligt nog vers in het geheugen. In andere jaren speelt ons vooral de regen parten. Sinds 1900 steeg de gemiddelde temperatuur met 1,7% en de jaarlijkse hoeveelheid neerslag met 18%. Meer neerslag in een jaar komt met name door de regen in herfst en winter. Door de opwarming is de intensiteit van de zomerse regenbuien groter. Per graad temperatuurstijging neemt deze met 14% toe.
Lees verder
Overwerk voor medewerkers ongezonder dan leidinggevenden denken
Nederlandse medewerkers werken gemiddeld 3 uur per week over. Leidinggevenden werken gemiddeld 6,5 uur per week over. Leidinggevenden onderschatten de negatieve gevolgen van overwerk op hun medewerkers. Door overwerk gaat men bijvoorbeeld minder sporten (50%) en slechter slapen (37%). Dat blijkt uit onderzoek van Kantar Public, in opdracht van zorgverzekeraar Zilveren Kruis.
Lees verder
Wanner Los voorzitter Commissie van Beroep Kifid
Het bestuur van Kifid heeft mr. W.J.J. Los per 1 oktober 2018 benoemd tot voorzitter van de Commissie van Beroep. Wanner Los (foto) is sinds 1994 onafgebroken werkzaam bij de rechterlijke macht. Hij is momenteel senior rechter bij de Rechtbank Noord-Nederland. De minister van Financiën heeft de benoeming door het bestuur van Kifid goedgekeurd.
Lees verder
Brenda Oonk sluit zich aan bij Wijs Letselschade
Maandag 3 september 2018 heeft mr. Brenda Oonk, NIVRE-re zich als franchisenemer bij Wijs Letselschade aangesloten. Zij was tot en met juli van dit jaar franchisenemer bij Van der Toorn Personenschade.
Lees verder
Rik van den Bosch riskmanager en partner bij Herenvest
Rik van den Bosch is met ingang van 1 september 2018 bij Herenvest Corporate in Haarlem begonnen als riskmanager en als een van de partners van dit in Haarlem gevestigde bedrijf.
Lees verder
Bjorn le Granse in dienst bij Von Reth
Bjorn le Granse is met ingang van 1 september 2018 in dienst getreden als schade-expert bij Von Reth Contra-Expertise. Hij is afkomstig van DEKRA Claims and Expertise waar hij sinds mei 2016 in dienst was als schade-expert.
Lees verder
Shirvan Loetawan Claims Manager bij Kröller Boom
Shirvan Loetawan (38) is per 1 september 2018 in dienst getreden bij Kröller Boom als Claims Manager. Hij is afkomstig van Aon c.q. Meeùs.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716