Nieuwsoverzicht week 35
Oproep initiatieven voor het Adfiz Prestatie Onderzoek 2025
Voor het Adfiz Prestatie Onderzoek is er weer gestart met het verzamelen van verbeterinitiatieven en projecten die de kwaliteit van dienstverlening binnen de branche kunnen verbeteren. Ook dit jaar ligt de focus op vier belangrijke categorieën: verzekerbaarheid, ketenefficiency, klantbelang en duurzame ontwikkeling. Heeft u goede voorbeelden van initiatieven bij verzekeraars die een nominatie voor het Adfiz Prestatie Onderzoek 2025 verdienen?
Lees verder
Geslaagde VJPP-lezing-pubquiz-bbq
De Vereniging Jonge Professionals Personenschade hield op donderdag 29 augustus de inmiddels traditionele VJPP-lezing-pubquiz-bbq. Circa 120 leden van de VJPP togen naar Strandrestaurant Plazand in Zandvoort voor dit jaarlijkse evenement.
Lees verder
UvA benoemt Bas Kolen tot bijzonder hoogleraar Enterprise Risk Management
Dr. ir. Bas Kolen start op 1 september aan de Universiteit van Amsterdam als bijzonder hoogleraar ‘Enterprise Risk Management’. De leerstoel is mogelijk gemaakt door de Stichting Assurantiebeurs Amsterdam en is voor één dag de week. De andere dagen blijft hij als directeur Onderzoek en Ontwikkeling werkzaam bij HKV lijn in water.
Lees verder
Verzekeraar wantrouwt claim na ernstige Audi-crash
In Den Haag heeft zich na bijna drie jaar een opmerkelijke wending voorgedaan in een schadezaak. Een Audi A5 Sportback, die buiten medeweten van de eigenaresse was verhuurd, raakte betrokken bij een ernstige frontale botsing.
Lees verder
Esther Jelsma Directeur benoemd tot directeur CMV bij ARAG
Per 1 oktober treedt Esther Jelsma aan als de nieuwe Directeur Commercie, Marketing en Verzekeringen (CMV) bij ARAG. In deze rol wordt zij verantwoordelijk voor de afdelingen Commercie, Marketing, Rendement & Risico, Acceptatie, CIS, Juridisch Servicecenter en ARAG Direct On Demand. Ze volgt Carola Wijkamp-Hermsen op, die nu de functie van CEO bij De Vereende bekleedt.
Lees verder
Gratis webinar kind en letsel 11 september
Kinderen met letsel zijn vaak gebaat bij een speciale aanpak. Daarom organiseert Letsel Opleidingen op 11 september om 16.00 uur een gratis webinar over dit onderwerp. Jeugdprofessionals Sophie Ouwehand en Joyce van Ombergen-Jong van de Bureaus leggen dan uit waarom de aanpak van letselschades bij kinderen anders is dan bij volwassenen. Deelname is gratis.
Lees verder
Guda van Noort benoemd tot lid raad van toezicht AFM
Minister Heinen van Financiën heeft Guda van Noort benoemd tot lid van de raad van toezicht (rvt) van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De benoeming is per 1 september 2024 en geldt voor een periode van vier jaar. Van Noort neemt de plek in van Willemijn van Dolen, die na acht jaar afscheid neemt van de rvt.
Lees verder
Grote premieverschillen voor oudere bestuurders
Ondanks dat vaak wordt gedacht dat oudere verzekeringnemers beter kunnen blijven zitten bij hun huidige verzekeraar, blijkt uit onderzoek door MoneyView dat het voor hen flink kan lonen om premies met elkaar te vergelijken. Met het ouder worden van de verzekeringnemer nemen de premieverschillen tussen de duurste en goedkoopste polis steeds meer toe.
Lees verder
‘U tevreden, wij tevreden!’ beste slogan verzekeringsmarkt
De slogan ‘U tevreden, wij tevreden!’ van ZLM Verzekeringen scoort met een 8,56 het hoogst van alle slogans in de markt. Het gemiddelde cijfer van alle slogans is een 7,01. Grote partijen scoren duidelijk slechter. Dit blijkt uit Uitblinkers Verzekeraars, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 4.100 Nederlanders.
Lees verder
Schip verlaten na brand voor de kust van Letland
Op 22 februari 2023 ontstond brand in de schoorsteen van het containerschip Escape. De Escape voer op dat moment in de Golf van Riga voor de kust van Letland. De bemanning probeerde de brand te bestrijden, maar daarbij viel de elektriciteitsvoorziening aan boord uit.
Lees verder
BELFOR trekt Stephan van Leeuwen aan
Met ingang van 17 september aanstaande heeft BELFOR (Nederland) B.V. een nieuwe manager aangesteld voor de afdeling bouwkunde: Stephan van Leeuwen.
Lees verder
AP legt Uber boete op van 290 miljoen euro
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft Uber een boete opgelegd van 290 miljoen euro. AP constateerde dat Uber persoonsgegevens van Europese taxichauffeurs heeft doorgegeven aan de Verenigde Staten, zonder daarbij de vereiste bescherming te waarborgen. Dit vormt volgens de AP een ernstige schending van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Inmiddels heeft Uber de overtreding beëindigd. Uber gaat bezwaar aantekenen tegen de opgelegde boete.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716