Nieuwsoverzicht week 34
Opvolger benoemt na tragisch overleden Hiscox voorzitter Jonathan Bloomer
Hiscox heeft een nieuwe interim-voorzitter benoemd, nadat gisteren het overlijden van de voormalige voorzitter Jonathan Bloomer werd bevestigd. Colin Keogh, een senior onafhankelijk directeur bij de verzekeringsgroep, zal de rol op zich nemen, aldus het bedrijf.
Lees verder
De risico's van plug-in zonnepanelen en thuisaccu's
Het lijkt een aantrekkelijke oplossing: plug-in zonnepanelen die je eenvoudig aan je balkon bevestigt en aansluit op een standaard stopcontact. Hoewel deze producten gebruikersgemak bieden, schuilen er aanzienlijke veiligheidsrisico's achter het eenvoudige installatieproces. Onjuiste toepassing kan leiden tot elektrische schokken of zelfs brand.
Lees verder
Veroordeling voor oplichting leasemaatschappijen
Een verdachte is door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden vanwege betrokkenheid bij het oplichten van leasemaatschappijen. Door het inzetten van stromannen en het verstrekken van valse financiële gegevens wist hij meerdere auto's in bezit te krijgen. De verdachte maakte hierbij misbruik van kwetsbare personen om zelf buiten schot te blijven.
Lees verder
a.s.r. laat sterke resultaten zien over eerste helft 2024
a.s.r. laat in het eerste half jaar een sterke stijging zien in alle segmenten, inclusief de bijdragen van Aegon Nederland. Het operationeel resultaat stijgt met € 217 miljoen naar € 677 miljoen (H1 2023: € 460 miljoen).
Lees verder
Groep artsen wil ongevallen met fatbikes zelf gaan bijhouden
Een groep artsen, waaronder traumachirurgen, maakt zich zorgen over het groeiende aantal ernstige ongevallen met elektrische fietsen, met name fatbikes, en wil daarom deze incidenten zelf gaan registreren, aldus RTL Nieuws.
Lees verder
Keylane overgenomen door Pollen Street
Pollen Street heeft een overeenkomst getekend met Waterland Private Equity voor de overname van alle aandelen in Keylane Group B.V. (Keylane). Deze strategische transactie is een belangrijke mijlpaal voor Keylane in de groei en innovatie binnen de Europese SaaS-markt voor verzekeringen en pensioenen.
Lees verder
Taily Lopes Peres versterkt Backoffice Personenschade bij McLarens
Vanaf afgelopen week heeft McLarens er een nieuw gezicht bij. Taily Lopes Pires is een nieuwe backoffice medewerker voor de vakgroep Personenschade op kantoor Rotterdam.
Lees verder
Een ongeval in Oostenrijk, een rechtszaak in Nederland
In deze vakantieperiode genieten veel Nederlanders in het buitenland van zon, zee en strand en in de winter van Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland om te skiën. Helaas is een vakantie niet zonder risico’s en kan men ook in het buitenland een ongeval overkomen. Hoe het kan dat een Nederlander hier zijn rechten kan halen blijkt uit een afspraak van 30 juli van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Mariska Kamsteeg, advocaat bij Jeroen Bosch' Advocaten gaat in op deze casus.
Lees verder
HDI Global boekt positief resultaat in de eerste helft van 2024
HDI Global boekt positief resultaat in de eerste helft van 2024, De Duitse tak van HDI Global droeg met zijn focus op een partnership-gebaseerde klantdialoog bij aan het positieve totaalresultaat van de internationale industriële verzekeraar.
Lees verder
Keurmerk NKL voor Van der Pols Letselschade
De Letselschade Raad heeft het Nationale Keurmerk Letselschade (NKL) toegekend aan belangenbehartiger Van der Pols Letselschade. Stichting toetsing verzekeraars directeur Ron van Kesteren heeft het NKL certificaat overhandigd.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716