Nieuwsoverzicht week 33
Achmea boekt operationeel resultaat van € 419 miljoen in eerste halfjaar
Achmea heeft een goed eerste halfjaar achter de rug. De klanttevredenheidsscores blijven onverminderd hoog en het resultaat toont aan dat strategische investeringen in klantbediening en digitalisering hun vruchten afwerpen.
Lees verder
Collegereeks Actualiteiten Personenschade 2024 weer van start
Het platform Personenschade van het Verbond van Verzekeraars biedt ook in 2024 een collegereeks aan waarin de actuele jurisprudentie op het gebied van personenschade aan bod komt. Op dinsdag 10 september bespreekt advocaat Chris van Dijk (Kennedy Van der Laan) de volgende actuele thema’s: onrechtmatigheid EVR-registraties, beroepsaansprakelijkheid van letselschadeadvocaat en COVID-gerelateerde zaken.
Lees verder
Sterke resultaten voor NN in de eerste helft van 2024
Nationale-Nederlanden behaalt sterke resultaten over de eerste helft van 2024, waaruit blijkt dat NN goed op koers ligt om de strategische en financiële doelstellingen voor 2025 te realiseren. De resultaten werden gedreven door aanhoudend solide financiële en commerciële prestaties in Nederland en de groeiende Europese markten.
Lees verder
Grote verschillen in dekking reisverzekering bij schade aan bagage
Er zijn grote verschillen tussen reisverzekeraars als het gaat om de dekking van schade aan bagage. Waar bijvoorbeeld de ene verzekeraar maximaal € 100 vergoedt voor schade aan een telefoon, vergoedt de andere verzekeraar tot € 750.
Lees verder
Wilbert Ouburg volgt Bernhard Kaufmann op als CRO van NN Group
NN Group benoemt Wilbert Ouburg tot Chief Risk Officer (CRO) en lid van de Management Board van NN Group. Hiermee volgt hij Bernhard Kaufmann op, die per 30 september NN Group zal verlaten om in dienst te treden bij verzekeraar Helvetia Group.
Lees verder
Nieuwe speler Impact Expertise groeit
Impact Expertise is sinds december 2023 een nieuwe naam in de (contra-)expertise branche, een opvolging van de eenmanszaak Voorwalt Expertise. Per 1 augustus is het kantoor uitgebreid met de komst van Jerry Kramer.
Lees verder
Jaap Mulder versterkt team FINQA schade-expertise
Jaap Mulder versterkt met ingang van 1 juni het team van FINQA schade-expertise, een multidisciplinaire nichespeler met de specialisaties agro-, food-, dier- en veterinaire schades. Het bureau wordt ook bij bevingsschades ingeschakeld. Jaap is als dierenarts gespecialiseerd in landbouwhuisdieren.
Lees verder
Stillwater Insurance kiest Simplifai voor schadeafhandeling
Simplifai, leverancier van AI-gestuurde automatiseringsoplossingen, is verheugd om haar eerste Amerikaanse klant, Stillwater Insurance, aan te kondigen. Dit is een belangrijke stap in het automatiseren van het schadeproces van Stillwater, waardoor zowel de klantervaring als de operationele efficiëntie worden verbeterd.
Lees verder
Alwin Driessen gepromoveerd tot Associate bij Troostwijk
Troostwijk promoveert Alwin Driessen tot Associate binnen het bedrijf. Met deze stap erkent Troostwijk de uitzonderlijke bijdragen en toewijding van Driessen aan het bedrijf; Dit in het bijzonder op het gebied van het verder uitbouwen van de praktijk van vastgoed-, bedrijfswaarderingen en zijn bijdrage bij de implementatie van DuPa 2.0.
Lees verder
Onbezorgd genieten deze festivalzomer: tips tegen diefstal en verlies
Pukkelpop, Lowlands of Decibel: het festivalseizoen is in volle gang en de zon werkt ook eindelijk mee. Duizenden mensen trekken naar (weekend)festivals om te genieten van muziek en gezelligheid. Hoewel festivals een bron van plezier en onvergetelijke momenten zijn, brengen ze ook risico’s met zich mee, zoals diefstal of het kwijtraken van persoonlijke bezittingen. Hoe kun je je hier het beste tegen beschermen?
Lees verder
Odette Meyer nieuwe Manager Verzekeringstaxaties bij Troostwijk Groep
Troostwijk Groep heeft onlangs haar team versterkt met Odette Meyer als Manager Verzekeringstaxaties. Daarmee is zij eindverantwoordelijk voor de afdelingen verzekeringstaxaties, waardevaststellingen en kunstwaarderingen.
Lees verder
Omstreden Twentse schade-expert neergeschoten
Op dinsdag 6 augustus vond in de ochtend een schietincident plaats in Boekelo, waarbij de al jarenlang omstreden 49-jarige schade-expert Jeroen B. ernstig gewond raakte. De hulpdiensten werden direct gealarmeerd en troffen Jeroen B. aan met een schotwond in zijn rug.
Lees verder
Michiel Ebeling Koning Underwriting Director bij DUPI
Per 1 september verwelkomt DUPI Underwriting Agencie Michiel Ebeling Koning op de afdeling CAR/Engineering waar hij als Underwriting Director voor DUPI CAR/Engineering Benelux aan de slag gaat. Met bijna 30 jaar ervaring in de verzekeringsbranche brengt Michiel een schat aan kennis en expertise mee, met name op het gebied van bouwverzekeringen en accountmanagement.
Lees verder
Verbond reageert op conceptwetsvoorstel wet internationale sanctiemaatregelen
Het Verbond van Verzekeraars heeft dinsdag 6 augustus gereageerd op het conceptwetsvoorstel Wet internationale sanctiemaatregelen. Daarin vraagt het Verbond aandacht voor een aantal wezenlijke en urgente punten.
Lees verder
Exacte toedracht van een bedrijfsongeval is van ondergeschikt belang
De exacte toedracht van een bedrijfsongeval is van ondergeschikt belang bij een letselschadeprocedure over de aansprakelijkheid. Wanneer het ongeval onder werktijd op de werkvloer gebeurt, is de werkgever vrijwel altijd aansprakelijk, tenzij die aan kan tonen er alles aan te hebben gedaan om het ongeval te voorkomen.
Lees verder
Nederland telt 18 miljoen inwoners
Nederland is donderdag 15 augustus de grens van 18 miljoen inwoners gepasseerd. Acht jaar geleden, in 2016, passeerde Nederland de 17 miljoen inwoners. De bevolking groeide vooral door buitenlandse migratie. Het aantal nieuwe inwoners met een Oekraïense of Syrische herkomst was het grootst. Dat meldt het CBS naar aanleiding van de ontwikkeling van de bevolkingsteller.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716