Nieuwsoverzicht week 24
Adfiz viert 115-jarig bestaan
Donderdag 13 juni heeft Adfiz, samen met leden en branchegenoten, haar 115-jarig bestaan gevierd tijdens het 'Lang zullen we leven' lustrumevent in theater Flint in Amersfoort. De middag is begonnen met een sessie tussen Adfiz Jong Management en het bestuur en de Algemene Ledenvergadering. Aansluitend is het feestelijke programma begonnen met de speech van voorzitter Roger van der Linden. De speech kunt u hier lezen.
Lees verder
Jaarverslag de Vereende: Oplossingen bieden en loslaten
Er staan als we nodig zijn en loslaten als de reguliere verzekeringsmarkt het weer oppakt. Dit uitgangspunt van de Vereende was in 2023 goed zichtbaar. In het gepubliceerde jaarverslag 2023 is te lezen dat de verdiende bruto premie in 2023 met 1,5% is gedaald; van 60,2 miljoen euro naar 59,3 miljoen euro. Halverwege 2022 kwam er een einde aan de grote groei van de jaren daarvoor en was er sprake van een afnemende omzet. De solvabiliteit is in 2023 gestegen van 182% naar 191%.
Lees verder
Berthold Gunster op het podium bij de viering van het 115-jarig bestaan van Adfiz
Adfiz vierde haar 23ste lustrum in theater Flint in Amersfoort. Samen met haar leden, vertegenwoordigers van verzekeraars, toezichthouders, vakmedia en andere stakeholders vierde de branchevereniging dat het 115 jaar geleden was dat enkele adviseurs besloten zich te verenigen. ​Na de opening betrad keynote spreker Berthold Gunster het podium.
Lees verder
Recht doen en rechtvaardigheid(sgevoel) in personenschadezaken
Wat maakt een schadeafhandelingsproces succesvol? Succes valt of staat met het gevoel dat een slachtoffer heeft na de afhandeling van zijn zaak. Een beslissing kan correct zijn, maar dat betekent niet automatisch dat een slachtoffer deze ook rechtvaardig vindt! Hiervoor is ook recht doen aan de gevoelens van een slachtoffer noodzakelijk.
Lees verder
Gilbert Canameras, voormalig secretaris-generaal van FERMA overleden
De Federation of European Risk Management Associations (FERMA) deelt met groot verdriet het overlijden van Gilbert Canameras, voormalig secretaris-generaal van FERMA. Gilberts ambtstermijn van 2015 tot 2019 heeft een blijvende impact gehad op de organisatie en de hele risicomanagementgemeenschap.
Lees verder
Hoe bewijs je Verzekeringsfraude?
Wat doet u bij een vermoeden van fraude? Bij het bewijzen van verzekeringsfraude zijn er volop aandachtspunten. Wat mag je vragen en wat niet? En hoe maak je vervolgens het dossier optimaal? De kwaliteit van het bewijsmateriaal is essentieel voor het slagen van een zaak. Deze cursus op 2 juli a.s. geeft u een overzicht en een actuele stand van zaken.
Lees verder
Etienne Willems vertrekt bij Ecclesia Risk & Benefits
Etienne verlaat helaas na bijna 24 jaar Ecclesia Risk & Benefits. Hij was jarenlang verantwoordelijk voor de Benefits afdeling. Vanwege zijn gezondheid de afgelopen 2 jaar, kiest hij ervoor om voorlopig afstand te nemen van het werkende leven én daarmee een langgekoesterde droom te laten uitkomen. Hij gaat samen met zijn vrouw (en tevens collega Raisa binnen Ecclesia) en hun zoon op wereldreis.
Lees verder
Haringparty bij Sociëteit aan de Maas: Viering van een 50-jarige traditie
Op dinsdag 11 juni kwamen ongeveer 550 gasten samen bij de Koninklijke Roei- en Zeilvereniging De Maas voor de jaarlijkse Haringparty, georganiseerd door Crawford & Company. Dit jaar was bijzonder, omdat de 50ste editie van dit netwerkfeestje werd gevierd.
Lees verder
Extreem zomerweer veroorzaakt veel auto- en caravanschades
De extreme zomer van vorig jaar heeft veel Nederlandse vakantiegangers getroffen, vooral door hagelbuien die aanzienlijke schade aan auto's en caravans veroorzaakten. Verzekeraars hebben in totaal 45 miljoen euro uitgekeerd voor hagelschade in Zuid-Europa in juli. De totale verzekerde klimaatschade aan Nederlandse voertuigen bedroeg vorig jaar 112 miljoen euro, volgens de jaarlijkse Klimaatschademonitor van het Verbond van Verzekeraars. Deze monitor brengt de schade door bliksem, hagel, neerslag, overstroming, vorst en storm van 2007 tot en met 2023 in kaart.
Lees verder
Oververhitte oven in de pantry, Boeing 777-200, tijdens kruisvlucht
Een oven in de achterste pantry van een Boeing 777-200 raakte oververhit, waarbij veel rook vrijkwam. De cabinebemanning slaagde erin om de situatie onder controle te krijgen. Het toestel keerde terug naar Schiphol.
Lees verder
Jurjen Burghgraef richt JB Risicobeheer op
Jurjen Burghgraef heeft zojuist JB Risicobeheer gelanceerd, een nieuwe datagedreven onderneming waarin hij zich met een team van experts richt op risk engineering en innovatieve oplossingen om gebouwen veilig te verduurzamen. Jurjen is autoriteit op het gebied van het identificeren en aanpakken van risicofactoren voordat ze leiden tot schade, met een sterke focus op complexe risico’s en verduurzaming.
Lees verder
Hoge Schadefrequentie als indicator voor ongevallen met letsel
Bij veel zakelijke wagenparken wordt aangenomen dat ongevallen met letsel onvermijdelijk zijn. “Het heet niet voor niets een ongeluk,” zegt men vaak. Een andere werkelijkheid komt naar voren uit een analyse door een gespecialiseerd bureau dat leasemaatschappijen adviseert op het gebied van verzekeringen. Deze analyse laat zien dat een hoge schadefrequentie een significante indicator kan zijn voor ernstige ongevallen.
Lees verder
Marnix van Rij nieuwe plaatsvervangend bewindvoerder bij IMF
Marnix van Rij wordt voorgedragen als plaatsvervangend bewindvoerder van de Nederlands-Belgische kiesgroep bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Van Rij (63), nu nog staatssecretaris Fiscaliteit en Belastingdienst, is gekozen door een selectiecommissie en zijn kandidatuur is overgenomen door DNB-president en IMF-gouverneur Klaas Knot en minister van Financiën Steven van Weyenberg.
Lees verder
De rol van tankstations lijkt uitgespeeld, maar niets is minder waar
Gelet op de klimaatdoelstelling richting Parijs 2050, lijkt de rol van de ruim 4.100 tankstations in Nederland uitgespeeld. Niets is echter minder waar. Dit blijkt onder andere uit het recentelijk door Troostwijk uitgebrachte onderzoeksrapport "Tankstations in Beweging - Maar waar naartoe?" Enerzijds daalt de vraag naar fossiele brandstoffen in de periode tot 2030 niet of nauwelijks. Anderzijds neemt het tankstation steeds meer een maatschappelijke rol in als rustplaats, vergaderplek en (commerciële) hotspot.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716