Nieuwsbrief week 25
SCHADE Golfdag 2024: Succes ondanks een regenbui
Op donderdag 20 juni vond de jaarlijkse SCHADE golfdag plaats op de prachtige greens van BurgGolf Gendersteyn. Het evenement begon onder uitstekende omstandigheden: droog en zonnig weer, wat tegenwoordig zeldzaam is. De ochtendzon verwelkomde de bijna honderd enthousiaste deelnemers, die klaar waren voor een dag vol sportiviteit en plezier.
Lees verder
Recht doen en rechtvaardigheid(sgevoel) in personenschadezaken
Wat maakt een schadeafhandelingsproces succesvol? Succes valt of staat met het gevoel dat een slachtoffer heeft na de afhandeling van zijn zaak. Een beslissing kan correct zijn, maar dat betekent niet automatisch dat een slachtoffer deze ook rechtvaardig vindt! Hiervoor is ook recht doen aan de gevoelens van een slachtoffer noodzakelijk.
Lees verder
De winnaars van de SCHADE golfdag
De SCHADE golfdag van 2024 op BurgGolf Gendersteyn was een groot succes, ondanks de uitdagende weersomstandigheden. De winnaars van het evenement van 2024 zijn team Timco, team Koalab en team Impact expertise.
Lees verder
Veldhovense notarissen berispt na miljoenenfraude door boekhouder
De kamer voor het notariaat heeft twee notarissen van een Veldhovens notariskantoor berispt wegens onvoldoende toezicht op hun derdengeldenrekeningen. Hierdoor kon de boekhouder van het kantoor gedurende 13 jaar geld van deze rekeningen halen, wat resulteerde in een totale verduistering van meer dan 3,1 miljoen euro.
Lees verder
RechtBij nieuwe juridische dienstverlener binnen de Automotive sector
Met trots kondigt RechtBij zijn debuut aan als de nieuwste juridische dienstverlener in de automotive sector. RechtBij richt zich op het leveren van transparante en hoogwaardige juridische diensten binnen het B2B-segment. De onderneming is per 1 juni opgericht door de ervaren professionals Remco Vendelbosch en Anoeska Everts.
Lees verder
Stichting VbV informatierapport over diefstaldossiers
Stichting VbV heeft, in aanvulling op de bestaande dashboards voor verzekeraars en publieke en private partners, een informatierapport opgemaakt over diefstaldossiers uit 2019 tot en met 2023. Deze rapportage biedt interessante inzichten in de wereld van voertuigdiefstal en kan van waarde zijn voor zowel particulieren als professionals in de autobranche.
Lees verder
Meer mensen overlijden door EK voetbal stress
Op een speeldag van het Nederlands elftal, op een EK of WK, én de dag erna overlijden meer mensen dan op niet speeldagen. Dat blijkt uit onderzoek van www.uitvaartland.nl op basis van CBS data. Uitvaartland vergeleek verschillende spannende wedstrijden van het Nederlands elftal in de periode vanaf 2004 tot heden.
Lees verder
Ambtshalve toetsen geldt niet voor alle informatieplichten
Bij de beoordeling van financiële klachten toetst Kifid uit zichzelf (ambtshalve) of voldaan is aan de regels van het Europese consumentenrecht. Dit ambtshalve toetsen geldt niet voor alle Europese richtlijnen die de consument beschermen, zo blijkt uit de vandaag gepubliceerde uitspraak van de Commissie van Beroep van Kifid.
Lees verder
Provisietransparantie: verzekeraars onder vergrootglas voor dienstverlening
Vanaf 1 juli 2024 zijn intermediairs en verzekeraars verplicht om de provisies die zij ontvangen voor schadeverzekeringen actief te communiceren naar hun klanten. Bewustwording van consumenten betekent dat verzekeraars niet alleen moeten concurreren op prijs, maar ook op de kwaliteit van hun producten en dienstverlening.
Lees verder
Opstalverzekeringen fors duurder
Sinds 2019 is de gemiddelde premie van een opstalverzekering gestegen met 40%, zo blijkt uit onderzoek door MoneyView. Voor vrijstaande woningen is de stijging zelfs 50%. Gemiddeld betaalt een consument nu € 415,- per jaar premie.
Lees verder
Donderdag 26 september viert 'Letselvrouwen' tweede lustrum
LetselVrouwen, hèt jaarlijkse netwerkevenement voor vrouwen in de letselschadebranche viert dit jaar haar tweede lustrum. Noteer 26 september in je agenda! Het wordt een spetterend feest met de 10? als thema. Dat wil je niet missen!
Lees verder
Dodelijk ongeval in ladingtank van chemicaliëntanker
Op de avond van 20 april 2022 lag de chemicaliëntanker NCC SAFA voor de kust van IJmuiden. Bij het inertiseren met stikstof, het verdrijven van zuurstof uit de tank is de eerste stuurman overleden en is een matroos zwaargewond geraakt.
Lees verder
Van Ameyde en Simplifai winnen Diamond Award op ITC DIA Amsterdam 2024
Tijdens het ITC DIA Europe evenement afgelopen week hebben Van Ameyde en Simplifai een Diamond Award gewonnen voor hun gezamenlijke Deep Dive sessie genaamd 'Leveraging Generative AI in Claims'.
Lees verder
Vertrouwen in banken, verzekeraars en pensioenfondsen stabiel
DNB meet elk voorjaar het vertrouwen van Nederlandse huishoudens in onder meer banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Uit de jongste meting blijkt dat dit vertrouwen in financiële instellingen het afgelopen jaar stabiel is gebleven.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716